Prima pagină » National » Toţi elevii din municipiul Giurgiu fac orele online pentru că primăria nu mai are bani să plătească încălzirea din școli
Toţi elevii din municipiul Giurgiu fac orele online pentru că primăria nu mai are bani să plătească încălzirea din școli

Toţi elevii din municipiul Giurgiu fac orele online pentru că primăria nu mai are bani să plătească încălzirea din școli

03 ian. 2022, 11:33,
BZI.ro, în National

Situaţie incredibilă în municipiul Giurgiu din România unde şcoala a început online pentru toţi elevii și preșcolarii. Primăria municipiului nu mai are bani să plătească încălzirea în şcoli.

Situaţia a apărut în momentul în care firma cu care are contract primăria a cerut autorităţilor o plată în avans pentru a mai furniza gaz natural. Primarul municipiului Giurgiu dorește ca premierul intervine pentru plafonarea prețurilor la energia termică și a declarat că deja a început o campanie de colectare de fonduri pentru plata în avans.

Elevii din municipiul Giurgiu au trecut la orele online pentru că nu există bani pentru încălzirea în școli

Așadar, pentru că firma care furnizează gazele naturale a cerut plata în avansa, elevii din municipiul Giurgiu au început şcoala în sistem online. Autorităţile au declarat că nu sunt bani pentru a încălzi școlile din municipiu şi acest lucru a dus automat la sistarea școlii. Autorităţile au declarat faptul că au lansat mai multe apeluri către Guvern pentru a putea să fie ajutați cu plata în avans cerută de furnizor:

„Firma pe care Primăria a contractat-o pentru furnizarea gazului cere plată în avans. Primăria a înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean despre imposibilitatea de a asigura agent termic, pentru că nu avem banii necesari pentru a achita în avans. Vineri a fost făcută o solicitare către Guvern, pentru acordarea unui sprijin în valoare de 12 milioane de lei, sumă care ar ajunge până la începutul lunii martie”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Giurgiu, Georgiana Saltelechi.

Oficialităţile fac eforturi pentru a strânge bani pentru plata energiei termice

Pe de altă parte, primarul municipiului Giurgiu a declarat faptul că așteaptă ca premierul Nicolae Ciucă să intervină în această problemă. Se dorește plafonarea prețului plătit de administrațiile locale la gaz natural. Altfel spus, instituţia primăriei face eforturi pentru a strânge sumele de bani necesare plătii în avans pe o lună a energiei termice pentru a asigura funcţionalitatea şcolilor din municipiu.

În municipiul Giurgiu învaţă, în instituţiile şcolare publice, aproximativ 5500 de preşcolari şi elevi.

 

Prețul ridicat la gaze naturale a dus la închiderea a mai multor unități de producție din România

Încă de la începutul sezonului rece mai multe firme au acuzat faptul că din cauza costurilor ridicate la gaze naturale, sunt în măsură să închidă producția. Cel mai mare combinat de îngrășăminte din România, Azomureș, și-a sistat producția. Pe de altă parte, ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat că de la începutul anului 2022, prețul gazelor natural va scădea. Acesta specificat faptul că vor începe lucrările de extracție din Marea Neagră:

„Lumea a uitat, dar anul trecut a început o investiţie într-un perimetru mai mic, Aurora-Doina, a celor de la Black Şea Oil & Gas. Trebuia finalizată anul acesta, au avut nişte întârzieri, dar eu sunt convins că în prima parte a anului viitor primul gaz din Marea Neagră va fi scos. Vorbim de un miliard de metri cubi pe an, care vor intra din Marea Neagră în sistemul naţional de transport”, a anunţat ministrul energiei, acum câteva săptămâni, la un post de televiziune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *