Toți cei care au contract cu E.ON România trebuie să știe: Ce se întâmplă cu durata contractelor

Toți cei care au contract cu E.ON România trebuie să știe: Ce se întâmplă cu durata contractelor

21 mai 2024, 11:41,
BZI.ro, în Actualitate

E.ON Energie este unul dintre cei mai mari furnizori de electricitate și gaze din România și a trimis o notificare clienților. Astfel, toți cei care au contract cu E.ON România trebuie să știe că se reduce perioada de valabilitate a contractelor aflate în vigoare până la 31 martie 2025, când expiră schema de plafonare/compensare a facturilor. După această dată, condițiile din piață vor fi cu totul altele. Clienții vor afla abia la începutul lunii martie a anului viitor ce preț vor plăti după 31 martie.

Toți cei care au contract cu E.ON România trebuie să știe: Se reduce durata contractelor

Clienții E.ON România au primit o notificare privind durata contractelor, care urmează să se încheie pe 31 martie 2025, când expiră schema de plafonare/compensare a facturilor

„Următoarea perioadă contractuală începe la 17.07.2024 și se încheie pe data de 31.03.2025. În măsura în care ambele părți își doresc continuarea relației contractuale și după 31.03.2025, atunci contractul de furnizare se va prelungi pentru perioade succesive de către 1 an”, au precizat reprezentanții E.ON România.

În acest moment, termenul de notificare privind încetarea contractului de furnizare la finalul duratei de valabilitate este de 45 de zile. De asemenea, și termenul de notificare cu privire la modificarea condițiilor comerciale este de 45 de zile. Își propunem ca, pentru viitor, acest termen să fie de 30 de zile.

Clientul poate refuza aceste modificări, printr-un răspuns la această notificare. Dacă nu trimite nimic, modificarea se consideră acceptată.

Reprezentanții E.ON au luat decizia de notificare deoarece nu se știe deocamdată care vor fi prețurile la electricitate și gaze după expirarea schemei de plafonare / compensare.

„Modificarea perioadei contractuale, până la data de 31.03.2025, este în linie cu data până la care este în vigoare schema de plafonare a prețurilor, conform legislației actuale. Acest termen de valabilitate se aplică atât pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale cât și pentru serviciul de furnizare a energiei electrice și pentru majoritatea contractelor, în conformitate cu prevederile din contractele semnate de clienți“, au menționat reprezentanții E.ON România.

Cum vor arăta prețurile după liberalizare

După data de 31 martie 2025, prelungirea contractului se face automat, ca și până acum, în cazul în care niciuna dintre părți nu notifică în scris celeilalte părți faptul că nu dorește prelungirea automată a contractului de furnizare. Înainte de expirarea termenului de valabilitate contractuală, vom informa clienții asupra prețului valabil după acel moment.

„Începând cu 31 martie 2025, condițiile din piață vor fi cu totul altele decât cele actuale, fapt pentru care am decis să aliniem termenele de valabilitate a contractelor la această dată. Precizăm că nu există nicio reglementare care să oblige părțile la încheierea unui contract de furnizare pe o anumită perioadă de timp. Este dreptul furnizorului să propună clientului o perioadă contractuală diferită, clientul având dreptul de a refuza o astfel de propunere, de a denunța unilateral un contract în derulare sau de a-și schimba furnizorul în funcție de dorințele și interesele proprii”, au adăugat reprezentanții E.ON România.

O altă modificare în contract se referă la perioada la care el va fi informat cu privire la prețul pe care îl va plăti la prelungirea contractului. Astfel, de la 45 de zile, termenul se reduce la 30 de zile. Legea spune că acest lucru se face cu minimum 30 de zile înainte de expirarea contractului aflat în vigoare. Adică vom ști abia la începutul lunii martie ce prețuri vom plăti după 31 martie 2025. E.ON România are 3,4 milioane de clienți rezidențiali și de business.

Tocmai de aceea, toți cei care au contract cu E.ON România trebuie să știe ce se întâmplă cu durata contractelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *