Prima pagină » Eveniment-Social » Toți catolicii din Iași fac mâine, 13 martie 2022, o colectă pentru refugiații din Ucraina
Toți catolicii din Iași fac mâine, 13 martie 2022, o colectă pentru refugiații din Ucraina

Toți catolicii din Iași fac mâine, 13 martie 2022, o colectă pentru refugiații din Ucraina

12 mart. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Duminică, 13 martie 2022, toți catolicii din Iași derulează o colectă pentru cetățenii refugiați din Ucraina. Răspunzând îndemnului Sfântului Părinte, în toate diecezele şi eparhiile catolice din România se va organiza în luna martie această campanie. Printre nevoile primordiale se numără asigurarea transportului către alte destinaţii din Europa. Majoritatea aleg să plece spre ţări precum Polonia, Germania, Italia, Elveţia, Cehia, Suedia, Franţa. Cei care doresc să sprijine financiar transportul refugiaţilor din Ucraina, o pot face în conturi postate pe www.ercis.ro

Mâine, 13 martie 2022, toți catolicii din Iași derulează o colectă pentru cetățenii refugiați din Ucraina. În toate diecezele şi eparhiile catolice din România se va organiza în luna martie această campanie. Nevoia primordială a acestora este asigurarea transportului către alte destinaţii din Europa. Majoritatea aleg să plece spre ţări precum Polonia, Germania, Italia, Elveţia, Cehia, Suedia, Franţa. Cei care doresc sa sprijine financiar transportul refugiaţilor din Ucraina, o pot face în conturi postate pe www.ercis.ro.

Catolicii din Iași fac mâine, 13 martie 2022, o colectă pentru cetățenii refugiați din Ucraina

PS Iosif Păuleţ, înalt prelat al Episcopiei Romano-Catolică de Iași, a trimis un mesaj către toţi preoţii care slujesc în parohiile Diecezei de Iaşi.

”Dragi confraţi, pe măsură ce situaţia din Ucraina degenerează din ce în ce mai mult, ne simţim tot mai preocupaţi de suferinţa atâtor oameni nevinovaţi, condamnaţi să suporte consecinţele unui război pe care nu l-au aşteptat şi nu l-au dorit. În spirit de credinţă, încurajaţi de Sfântul Părinte Papa Francisc, ne-am arătat şi continuăm să ne arătăm solidaritatea faţă de poporul ucrainean prin compasiune, rugăciune şi post. De asemenea, Centrul Diecezan «Caritas» Iaşi, în colaborare cu diferite parohii, congregaţii sau asociaţii caritative, a iniţiat mai multe proiecte concrete de ajutorare a refugiaţilor care ajung în ţara noastră din Ucraina. La propunerea preşedintelui Confederaţiei «Caritas» România, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit şi preşedinte al Conferinţei Episcopilor din România, în luna martie a anului curent, se va organiza o colectă specială pentru Ucraina în toate diecezele şi eparhiile catolice din România”, arată PS Păuleț.

Și Asociaţia ”Caritas” din Iaşi este alături de refugiaţii din Ucraina

Situaţia tragică cu care se confruntă poporul ucrainean a declanşat o stare generală de nesiguranţă, frică şi anxietate. Din nefericire, oamenii nevinovaţi varsă multe lacrimi şi suferă consecinţele dramatice: lasă în urmă tot, rude, prieteni şi întreaga viaţă de care s-au bucurat până acum, îndreptându-se către alte destinaţii. Reprezentanţii Asociaţiei ”Caritas” din Iaşi sunt zi şi noapte la Centrul de primire ”Caritas” din Siret, trup şi suflet pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina, în colaborare cu Parohia Romano-Catolică ”Naşterea Sfintei Fecioare Maria”, Direcţia de Asistenţă Socială Siret, autorităţile locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Crucea Roşie, precum şi alte organizaţii civice şi nu numai. La Huşi, echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu este alături de cei aflaţi în suferinţă, realizând activităţi precum: colectarea de alimente şi produse de igienă personală pentru copii şi adulţi, pregătirea mesei calde pe 5 şi 6 martie pentru refugiaţii ce au păşit pe meleagurile noastre pe la Vama Albiţa, ce au fost cazaţi la diverse centre de primire. La Iaşi, se desfăşoară o colectă în magazinul Lidl de pe strada Pantelimon Halipa, în colaborare cu Banca pentru alimente Roman, unde zilnic voluntarii asociaţiei noastre sunt prezenţi pentru informarea cumpărătorilor cu privire la această campanie.

De asemenea, voluntarii de la AMSFI-Association Médicale de Iaşi ne sprijină în colectarea materialelor medicale şi a altor produse necesare, realizând şi distribuire către Ucraina. În colaborare cu Episcopia Romano-Catolică de Iaşi se realizează în continuare colecta de alimente şi bunuri în centrele organizate la nivel parohial, prin centrele decanale ale Diecezei de Iaşi. Astfel, toți catolicii din Iași fac mâine, 13 martie 2022, o colectă pentru cetățenii refugiați din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *