Toți bărbații și-ar dori să aibă postere cu o tânără din Iași! Trecutul fetei este îngrozitor. Acum are acces la cele mai exclusiviste cercuri din lume – GALERIE FOTO (Exclusiv)

10 sept. 2021, 02:00
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

Această tânără din Iași a mers până în pânzele albe pentru visul său. Era doar un copil când a călcat pragul unei școli de modelling, iar, de atunci, s-a îndrăgostit de această profesie. Și-a dorit atât de mult o carieră de model, încât s-a certat cu întreaga familie și și-a acuzat tatăl că ar fi bătut-o. Acum, Iuliana Dup este una dintre cele mai râvnite modele din Iași și din România

Ieșeanca Iuliana Dup, de 23 de ani, a ajuns una dintre cele mai râvnite modele din România, dar puțini știu drama din spatele acestei cariere de succes. Au trecut aproximativ 8 ani de când această tânără a fost despărțită de părinți, pentru că ei nu erau de acord cu cariera sa în industria modei. A riscat să își piardă mama și tatăl pentru a ajunge ceea ce și-a dorit și a luptat până în pânzele albe pentru visul său.

Până la vârsta de 18 ani, Iuliana Dup a fost în programul de plasament al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași. Astăzi, tânăra este prezentă pe cele mai mari scene ale țării și a câștigat numeroase concursuri de modă. Iuliana Dup a fost câștigătoare a Concursului „Fashiontv Black Sea Model Awards 2013” și a Concursului „Top Model România 2012 – Fashion Luxury Spring Water”. Cel mai recent titlu pe care l-a obținut în cariera sa de model a fost „Miss Turism România 2019”. Apropiații frumoasei ieșence spun că, nici după atâția ani, Iuliana nu ține legătura cu familia sa.

Bunica a fost cea care a susținut-o pe Iuliana Dup în tot acest timp

După ce DGASPC Iași a luat-o de lângă părinți, pentru acuzații de violență asupra ei, Iuliana Dup a locuit până la vârsta de 18 ani la una dintre bunicile sale. Reprezentanții DGASPC Iași susțin că părinții săi nu au vrut să îi facă rău, declarând că își făceau mereu griji că, din cauza pasiunii fiicei lor pentru modelling, ar fi neglijat școala, iar ea voia cu orice preț să continue pe acest drum.

„În urmă cu 8 ani, această fată a fost luată de Protecția Copilului, după un scandal în familie. Atunci, aceasta era minoră și a ajuns în grija noastră. În urma unei plângeri pe care a făcut-o minora, pe motiv că tatăl său ar fi bătut-o și nu ar fi lăsat-o să facă ceea ce îi plăcea, am deschis o anchetă.

Tatăl fetei ne-a spus că își face griji pentru ea și nu este de acord cu pasiunile fiicei sale, dar și că nu vrea să o lase să continue cu modelling-ul. Avea foarte multe absențe de la școală și nu o mai interesa nimic altceva. În urma mai multor cercetări, fata a ajuns în plasament la una dintre bunicile ei. A rămas acolo până la 18 ani. Se pare că și-a continuat pasiunea și și-a urmat visul, iar acum a devenit ceea ce și-a dorit”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Dezvăluirile Iulianei Dup, la 8 ani de la incidentul care a zguduit Iașul

Contactată de reporterii „BZI”, Iuliana Dup a povestit prin ce a trecut în urmă cu 8 ani și care este viața ei acum.

„Sunt convinsă că nu v-ar interesa să scrieți așa ceva, pentru că asta ar însemna să vorbesc despre evoluția mea în carieră și de ce ar trebui să se ferească fetele și băieții care vor să aibă o carieră în domeniul manechinelor și spectacolelor de modă, în niciun caz în «modelling», care este cuvântul de cod ce divulgă traficul de persoane. Printre activitățile mele curente, sunt coordonator de voluntari la o asociație având și calificarea de «lucrător de tineret». Am absolvit Facultatea de Sociologie și sunt mulțumită de evoluția mea pe toate planurile. În 2013 nu a fost un «scandal». Asociația și Poliția au fost singurii care au luptat când le-am cerut ajutorul, ca să nu ajung sclavă sexuală după ce am fost vândută de părinții mei.

De aceea, părinții mei au fost decăzuți din drepturi. Nu m-a lăsat sufletul să fiu de acord cu arestarea lor, pentru că nu era omenește, chiar dacă m-au chinuit și m-au băgat în spital ca să accept traficarea mea prin intermediul unei agenții de modelling din Iași, care m-a cumpărat de la ei, copil fiind. Ziarele care m-au calomniat pe mine și asociația la care eram un simplu participant la activități, dădeau articole elogioase în acea perioadă la adresa acelei agenții de modelling care mă cumpărase pe mine ca pe un obiect neînsuflețit.

Eu am fost salvată de cei care, pentru a ajuta autoritățile, au contribuit la dezvoltarea sectorului industriilor culturale și creative. Mass-media aservită traficanților a încercat să mă sperie și să mă umilească în cele mai jenante forme pentru un om care nu este sociopat. În fapt, acești calomniatori mediatici sociopați sunt argumentele de funcționare a programelor de piratare cognitivă cu boți cibernetici”, a arătat tânăra, într-un răspuns dat pe rețelele de socializare.

Incidentul în centrul căruia s-a aflat tânăra din Iași a avut loc în 2013

În urmă cu opt ani, mai exact în anul 2013, o familie din localitatea ieșeană Valea Lupului a trecut printr-o situație dificilă. Problemele au început după ce fiica lor, Iuliana Dop, s-a dedicat unei cariere în modă încă de la vârsta de 13 ani. De atunci, din 2011, viața tinerei s-a schimbat. Aceasta și-a dedicat tot timpul acestei pasiuni. Părinții ar fi devenit îngrijorați cu privire la faptul că fiica lor neglija studiul și lipsea frecvent de la școală. De asemenea, aceasta ajungea de multe ori târziu acasă.

Inițial și-au dorit să poarte o discuție părintească cu Iuliana, însă din nefericire, situația a scăpat de sub control și s-a ajuns la aplicarea unei „corecții fizice”. Tânăra a ajuns atunci sub supravegherea specialiștilor de la Centrul de Primire Urgențe din Tătărași. Părinții au fost decăzuți din drepturile părintești, iar Iuliana a ajuns în grija bunicilor. Purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași declara atunci că fata și-a scos certificat medico-legal la o zi după ce a fost agresată, iar Poliția a îndrumat-o către Centrul de Primire Urgențe din Tătărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *