Prima pagină » Titlurile zilei » Toți bărbații întorc capul după ea, dar puțini știu că Daria Jane a fost cândva băiat: „Am început tranziția socială la 17 ani, iar pe cea medicală la 18” – FOTO

Toți bărbații întorc capul după ea, dar puțini știu că Daria Jane a fost cândva băiat: „Am început tranziția socială la 17 ani, iar pe cea medicală la 18” – FOTO

16 feb. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Daria Ioana Bulzan are 24 de ani și este originară din Botoșani. Tânăra este una dintre cele mai populare femei transgender din România, fiind cunoscută în mediul online drept Daria Jane. În prezent, după multe operații chirurgicale extrem de dificile, Daria a devenit o femeie după care toți bărbații întorc capul

Daria s-a născut în data de 15 iunie 1998, în Botoșani. A absolvit Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” București, secția Actorie, iar mai apoi a absolvit și Facultatea de Administrație și Afaceri București, specializarea Marketing. Tânără mărturisește că în timpul liber adoră să călătorească și să compună muzică.

Încă din fragedă copilărie, tânăra și-a dat seama că nu este un băiețel normal, deoarece prefera să se joace doar cu păpuși, să stea cu fetele și să aibă activități specifice genului feminin. Cu toate acestea, abia în perioada pubertății și-a dat seama că este, de fapt, o femeie transgender.

 imagine cu Daria Jane

Operația de schimbare de sex este una destul de costisitoare, o astfel de intervenție putând ajunge să coste și 60 de mii de euro

Daria Jane: „De la 3-4 ani am simțit că nu mă identific cu genul masculin”

o imagine cu Daria Jane

Daria s-a născut în data de 15 iunie 1998, în Botoșani. A absolvit Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” București, secția Actorie, iar mai apoi a absolvit și Facultatea de Administrație și Afaceri București, specializarea Marketing

Daria și-a dat seama că nu se identifică cu genul masculin în timpul adolescenței, când avea circa 16 ani. Din fericire, a avut suficient curaj să vorbească despre asta cu mama sa, magistrat, care, deși își dorise dintotdeauna să aibă un băiat, a înțeles-o și a susținut-o pe toată durata schimbării de sex.

Încă din primele momente în care a conștientizat că suferă de disforie de gen, Daria și-a dorit să facă tot posibilul să devină femeie în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, la 17 ani a început tratamentul hormonal, iar când avea doar 18 ani, Daria a mers cu mama sa în Thailanda, unde a avut loc schimbarea de sex. Tânăra a ales să facă marea schimbare în Thailanda, deoarece medicii de acolo sunt specialiști în astfel de operații. Operația de schimbare de sex este una destul de costisitoare, o astfel de intervenție putând ajunge să coste și 60 de mii de euro.

„De la 3-4 ani am simțit că nu mă identific cu genul masculin. Din fericire, am avut o familie foarte deschisă și nu am avut probleme cu deschiderea acestui subiect. Am fost, în schimb, discriminată în școală, deoarece eram singura fată trans din liceu. Nu erau prea mulți profesori înțelegători, iar copiii nici atât. Am început tranziția socială la 17 ani, urmând să o încep pe cea medicală la 18. Ea a inclus mai multe operații faciale, vaginoplastie și augumentarea sânilor, dar și terapie de substituție cu hormoni”, a mărturisit tânăra.

o imagine cu Daria Jane

Încă din fragedă copilărie, tânăra și-a dat seama că nu este un băiețel normal, deoarece prefera să se joace doar cu păpuși, să stea cu fetele și sa aibă activități specifice genului feminin

Ce sfaturi are Daria Jane pentru tinerii transgender

 o imagine cu Daria Jane

Daria se consideră norocoasă, deoarece a avut parte de toată susținerea părinților săi. Cu toate acestea, s-a simțit adesea marginalizată de colegii de școală

Daria Jane are zeci de mii de urmăritori pe rețele sociale și nu se sfiește să vorbească deschis despre schimbarea sa de sex. Tânăra consideră că românii ar trebui să conștientizeze că a fi transgender nu este deloc o alegere, ci o problemă medicală cât se poate de serioasă. Disforia de gen apare atunci când o persoană simte cu tărie că identitatea de gen atribuită la naștere nu corespunde cu sexul cu care se identifică.

„A fi transgender este un diagnostic medical. Astfel de lucruri nu sunt niște mofturi, nimeni nu alege să fie trans, așa cum nimeni nu alege să se nască brunet sau blond sau cu ochii albaștri. Să întrebi un om cu disforie de gen de ce a ales să fie trans este ca și cum ai întreba un om diabetic de ce a ales să aibă diabet, nimeni nu alege așa ceva. A fi trans este un handicap.

Studiile făcute pe femei transgender decedate, femei care s-au născut într-un corp de băiat, dar cu creier de fată, au  arătat că femeile analizate aveau structura creierului de tip feminină. Eu m-am născut într-un corp de băiat, dar gândesc ca o femeie”, a spus tânăra.

Daria se consideră norocoasă, deoarece a avut parte de toată susținerea părinților săi. Cu toate acestea, s-a simțit adesea marginalizată de colegii de școală, motiv pentru care îi sfătuiește pe copiii și tinerii transgender să nu se lase intimidați de cei din jur.

„Sfatul meu pentru toți copiii care trec prin ce am trecut eu este să lupte cât de mult pot ei să rămână în școală, să o termine, în ciuda discriminării. Este important să lupți pentru a fi independent în așa fel încât să nu depinzi de părerea oamenilor. Restul vin de la sine”, a adăugat Daria Jane.

Comentarii
  • e plin de tragaci in iasi,de tramvaie. mai sunteti multi ?magistratul ala mai da sentinte cum trebuie cand stie ca ficiorsu e dosniac ?

  • Wow, tranziție sociala….cața intelighientie!!! Este foarte bine ca ai făcut o …tranziție sociala. Dacă prostia ar durea…ar geme toată România de durere.

  • Dr. Jeckstadt

    Nu ati scris si ce activitate fund-amentala desfasoara in Iasi aceasta personalitate de prima pagina. E plin orasul asta de vinituri, numai bostonianul asta pe invers ne mai lipsea. Sper din tot sufletul ca vreun ziar de boston sa preia reportajul, sa il cheme pe bostonian la el acasa si sa o faca domnisoara de onoare a orasului. Sa fim si noi iesenii indiviosi pe ceva !

  • Nu ne-a spus la cât i-au calibrat trașca și ce facultăți înalte o să facă copiii ei. Cezarieni, desigur.

  • Moldoveneeee sa ne iei pulilii în gura.

  • https://www.facebook.com/DariaaJane

    https://www.facebook.com/DariaaJane

    daca vrei sa ….🤣

  • Ce promovati?

  • Ce promovati?

  • Este o persoana bolnava (recunoaste acest lucru!) care povesteste despre boala ei si despre faptul ca parintii i-au fost alaturi. Nu e vina ei ca s-a nascut asa. Atât si nimic mai mult.

  • Părintele Calistrat

    O aștept la spovedanie… Măcar n-o sa mai fiu acuzat ca lovesc femei

  • Ce promovam?

    Scuze, mâine băgăm un articol cu sosoaca și doua cu ajutoare sociale ca să compensam.

  • Promoveaza ”cultura” si ”noua normalitate” din Romania educata, ne ducem dracu cu atitea deviatii de succes

  • Botoșăneanu

    Janeto, ai grijă să te măriți cu una cu știuletele cusut. Ca să nu se piardă tradiția.

  • Daca nu era măsa magistrat, cu ce isi mai schimba puța !…asa-i cand sant bani prea multi!

  • E frumoasa si era frumos si ca baiat. Fiecare este liber sa traiasca cum ii este mai bine, daca e bun sau nu este treaba lor, fiecare stie ce simte in sufletul sau si cred ca astia care comenteaza cu atata rautate nu stau nici ei bine in pielea lor, caci altfel n-ar mai fi atat de fiorosi cu altii, se vede ca stati bine aruncand cu pietre in oricine. Daca invidia ar fi o boala, toata lumea ar fi internata. Sunteti invidiosi ca este frumoasa, desteapta, fericita, iar uratii, prostii si nemultumitii cu viata lor se iau de viata altora, se vede ca viata personala va lipseste si nu aveti nimic mai bune de facut.

  • Un cadou pt Striblea mariusica iubitzel…… viatza lui

  • Si-a ingropat viitorul. Niciun barbat adevarat nu vrea sa aiba de a face cu un idiot care se crede femeie, desi nu are ovare. Nu poate avea copii. Cromozomial ramane XY.

  • Emi Cioata mică

    Eu vrau săi bag ai mei 2 cm de cuc in gura.

  • Am ascultat o pe youtube. Este o tânără placuta pe care o asculți din placere. Norocul ei este faptul ca părinții au înțeles o și au sprijinit o mai ales pecuniar. Dacă mi s ar fi întâmplat mie asta, părinții mei m ar fi tras o bătută sora cu moartea. Însă nici nu cred deloc ideea ca într un corp de bărbat poate exista caracterul , sufletul unei femei. Sa fim serioși. Astea sunt baliverne care ascund altceva. Succes și multa putere Dariei sa aibă o viata asa cum și o dorește.

  • V-ati pus fundul la bataie?

    Cu cat ati fost platiti ba sa nu aprobati comentariile?
    V-ati dat si voi la fund, v-ati tras pe c**?

  • Un barbat sobru nu va i torce capul niciodata!! Asa in ciuda pațachi elor

  • mai bine se muta din romania in asia; acolo era anonima
    dar aici face banu ca e eczotica

  • Pentru Anonim X, un bărbat sobru, mai exista asa ceva în zilele noastre? Din păcate societatea umana este condusa de plăcerea sexuala și bani. Iubirea…o dulce amăgire care dispare după prima relație intima. Pacat

  • Sefu de serviciu

    nici in gat nu l.as fute

  • Eu mi-aș lua și limbile in gura cu bulănașul asta mic și ias da și in pântec cu putza mea mică. Dacă vezi mesajul bulănas sa ma contactezi ca am BMW.

  • femeie cu surub

  • esti un gay, esti ok, esti maro la chilotei / esti un gay, esti ok, si te dai la baietei!

  • Oamenii astia sunt foarte chinuiti, ei de mici inteleg ca ceva nu este in „”regula” cu ei si nu au curajul sa vorbeasca cu nimeni, sufera in tacere, se ascund de parinti si de prieteni pentru ca le este rusine si stiu ca lumea abia asteapta sa-i „linseze”, caci asa am fost invatati, sa nu intelegem, sa nu toleram, sa discriminam, sa judecam, sa lovim, sa facem rau, abia asteptam sa propagam stiri urate si sa facem rau altora, ca si cum raul lor ne-ar face noua bine. Putem sa nu fim de acord, dar asta nu inseamna sa judecam si sa facem rau cu gura noastra spurcata, caci nu cunoastem sufletul nimanui, nu stim cat sufera un om si eu cred ca toti avem vreo suferinta si nu ne-ar face placere daca altii ne-ar batjocori, ne-ar ura, ne-ar desconsidera. La urma urmei sufletul conteaza, si Dumnezeu cunoaste sufletul fiecaruia si decide El unde va merge, dar nu cred ca cei care cred ca nu fac parte din categoria de ocara si au aceste sentimente nemiloase fata de altii vor merge in Rai, ce sa faca acolo, sa-i judece pe sfintii lui Dumnezeu? Caci in Rai sunt multi pacatosi convertiti iar iadul este plin de drepti fatarnici.Tribunalul lui Dumnezeu este in sufletul omului. Traiti si lasati-i si pe altii sa traiasa, asa cum vor, daca nu vatameaza pe nimeni.

  • Oana, apuca-m-ai dreptate. Ce chinuiti sunt. Ia vezi paradele alea, numa’ chin razbate de-acolo.

  • daca ai pigizda, esti fimeie, daca ai pugula esti barbat, nu ai intre

  • @oana – Mărul nu estăr pt că face mere, și nici nu va face caise pt că se simte cais ! Sunt niște legi ale naturii la care trebuie să te supui și să te conformezi. Sigur, reclama îi prinde bine acestui dezaxat ! Nu ești fată pt că îți plac păpușile sau pt că îți place să porți rochie, eșt fată pt că ai ceea ce are orice fată ! Plăcerile și gusturile se educă, se formează se cizelează. Dacă ești băiat și părinții te-au crescut și te-au educat ca pe o fată asta nu înseamnă că ești fată prizonieră într-un corp de băiat ! Dacă gândești că ești format dintr-un ambalaj care este corpul și și o energie care o numim spirit plasat în ambalajul greșit atunci ești bolnav psihic ! Bolile se pot trata, multe din ele sau se pot ameliora ! Nu trebuia adusă boala psihică la rang de normalitate. Dezaxații au început să ocupe funcții și au devenit periculoși, azi homosexualii, mîine transgenderii poimâine zoofilii și răspoimâine pedofilii sau poate mai devreme pedofilii

  • Multi destepti aici!
    O femeie cu ovarectomie bilaterala mai e femeie?
    Un barbat cu orhiectomie bilaterala mai e barbat?
    E greu sa priceapa cei „de la tara” cu scoala putina dar convingeri puternice. Ca doar na, asa-i invata pe ei Dumnezeu. Dar tot Dumnezeu va invata sa fiti toleranti.
    Concluzia e una singura: omu’ fara educatie nu-i decat o maimuta fara par!

  • România aNormală

    Pur și simplu mizerie. Nu trebuie legalizat niciofdata homosexualitatea și prostituția. Este pur și simplu scârbos.

  • lopatar de asfalt

    darius , sau cum iti vrei sa iti zica lumea: daria, poti tu sa iti tai schwantzu, sa te fardezi ca o traseista si sa iti treci la cnp 2 dar tot nu o sa fii o femeie adevarata, iar mai tarziu, pe la batranete [asta daca o apuci, am inteles ca te-ai si intepat , foarte bine :)) hashtag stai acas] o sa iti fie sila sa te uiti in oglinda sa te vezi cum esti tu de fapt: o abominatie a naturii.
    P.S. si mie imi pare rau ca nu m-am nascut elicopter de atac :))))

  • Aceste persoane ce „de nasc” crezând că sunt fete sau băieți și nu se simt în corpul lor că au pulă s pizdă de fapt, SUNT NIȘTE RETARZI MINTALI DOCTORII AU SPUS. Cum naiba să te naști ca băiat și tu să fi atras de chestii pentru fete adică? Să te simți femeie? CLAR CREIERUL ESTE DAMAGE de aia trebuie să se schimbe ei, doctorii psihologi au zis. Mai întâi trebuie tu să îți dai seama ca om că ai tulburări mentale . Eu acum dacă nu mă simt fată câteodată și am comportări de bărbat, înseamnă să îmi fac operații să devin pulos?🤣🤣🤣🤣 Fiecare mai are faze și faze în viață. Dar îmi revin la realitate și aia e . Și nu înțeleg faza asta cu afișarea. Nu poți ține pentru tine ? Trebuie sa te arăți pe net că ești pizdă acum??? Nu ai un job stabil și nu ai din ce trăi? Vai de steaua ta, mai și zici că ai facultate. Dacă erai așa deșteaptă lucrai că un om adevărat și nu mai ziceai că vai tu ai operații și etc . Tu nu vezi că lumea râde de tine? Mai și te miri că de ce. Pentru că ești o totală glumă. Bărbații întorc capul după tine? Unii se mai uită și ce penală ești nu numai de frumoasă dar când ești prost logic că tu interpretezi că lumea se uită „din cauza frumuseții tale”

  • corect. cum ati spus de la inceput: retarzi mintali.

  • Transgen inseamna handicap.Ca este e treaba lui(ei) dar dece trebuie sa faca din acesta tribuna.In locuinta proprie sa se imbrace cum vrea.Poate sa faca o mie de operatii ca nu va avea calitatile biologice a ceeace vrea sa fie.Asta inseamna buba la cap.
    De unde a aparut ideia ca barbatul si femeia au creier diferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024