Prima pagină » Local » Totalgaz Industrie Iași va fi executată silit. Autoritățile aplică o nouă lovitură companiei controlate de afaceristul Ioan Pârău
Totalgaz Industrie Iași va fi executată silit. Autoritățile aplică o nouă lovitură companiei controlate de afaceristul Ioan Pârău

Totalgaz Industrie Iași va fi executată silit. Autoritățile aplică o nouă lovitură companiei controlate de afaceristul Ioan Pârău

15 aug. 2020, 02:00,
Vlad Alexa, în Local

Autoritățile au respins solicitările făcute de conducerea Totalgaz Industrie pentru a opri executarea silită a fabricii din Iași. Compania controlată de afaceristul Ioan Pârău a intrat la începutul anului 2020 în procedura insolvenței din cauza datoriilor

Compania Totalgaz Industrie SRL Iași va fi executată silit după ce autoritățile au respins demersurile făcute de conducerea fabricii din Iași. Pentru a scăpa de executarea silită, conducerea Totalgaz Industrie SRL a solicitat o Ordonanță Președințială prin care a cerut suspendarea procedurilor, însă magistrații de la Tribunalul Iași au respins cererea făcută de compania controlată de afaceristul Ioan Pârău.

„Respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare, pe calea Ordonanței Președințiale, a procedurilor de executare silită a bunurilor debitorului Totalgaz Industrie SRL până la pronunțarea sentinței de deschidere a procedurii insolvenței”, se arată în pronunțarea magistraților de la Tribunalul Iași din data de 12 august 2020.

Alpha Bank a solicitat în februarie 2020 intrarea în insolvență a companiei controlate de omul de afaceri Ioan Pârău pe motivul unor datorii neachitate vreme îndelungată. La scurt timp după intrarea în procedura de insolvență, Banca de Import-Export a României Eximbank SA a făcut demersurile pentru executarea silită a companiei, însă ele au fost blocate de dosarele deschise în instanță de firma lui Ioan Pârău.

Totalgaz Industrie Iași este asaltată cu cereri de executare silită

Controlată de soții Janica și Ioan Pârău, doi discreți oameni de afaceri din Iași, firma este asaltată cu dosare în instanță pentru încuviințarea de executări silite și din cauza unor incidente de plată. Mai mult, compania din Iași este asaltată cu procese care au ca obiect „incidente de plată” cu companii precum Utchim Steel SRL sau Industrial MD Trading SRL. Pentru a bloca intrarea în insolvență, juriștii Totalgaz au depus la rândul lor un dosar în instanță pentru a intra în procedura de „concordat preventiv”.

Dificultățile financiare ale firmei din Iași sunt pe fondul scăderii cifrei de afaceri, mai precis a comenzilor venite de la partenerii de afaceri. Compania care se ocupă de „Fabricarea de instrumente și dispozitive pentru măsură, verificare, control, navigație”, mai precis de echipamente și instalații pentru distribuția gazelor naturale, a exportat piese în țări precum Finlanda, Ucraina, Cehia sau Israel.

Firma controlată de afaceristul Ioan Pârău are datorii de peste 100 milioane lei

Afacerea a început să meargă din ce în ce mai prost în anul 2015, pe fondul scăderii comenzilor venite din străinătate și din țară. Astfel, de la o cifră de afaceri de 64 de milioane de lei și 330 angajați în 2015, în următorul an, firma aproape că și-a înjumătățit cifra de afaceri și a pierdut aproape 50 de angajați. Din totalul datoriilor de 132 de milioane de lei, circa 12 milioane sunt restanțe către bugetul de stat.

Piața pe care activează Totalgaz Industrie SRL Iași este una în cădere, iar multe companii concurente au intrat deja în faliment. Firma ieșeană este prima companie românească care a realizat o instalație de separare trifazică folosită la testarea sondelor. Deși este considerat unul dintre cei mai bogați ieșeni, Ioan Pârău este un discret om de afaceri care se ferește de lumina reflectoarelor. Acesta nu a putut fi contactat până la închiderea ediției pentru a comenta această situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *