Prima pagină » Actualitate » Tot personalul medical angajat în pandemie îşi va păstra funcțiile, conform Guvernului României
Tot personalul medical angajat în pandemie îşi va păstra funcțiile, conform Guvernului României

Tot personalul medical angajat în pandemie îşi va păstra funcțiile, conform Guvernului României

11 apr. 2022, 15:13,
în Actualitate

Guvernul a decis ca personalul medical angajat în pandemie îşi va păstra funcțiile. Vorbim despre 2000 de persoane care lucrează în direcțiile de sănătate publică sau în serviciile de ambulanță.

Decizia vine în contextul în care aceștia s-au angajat în pandemie, în timpul stării de alertă, iar contractele li s-au terminat după ce Guvernul a renunțat la restricții. Sindicatele din domeniul medical au făcut în repetate rânduri apeluri la oficialii din Guvern pentru a le permite să îi angajeze pe o perioadă nedeterminată.

Tot personalul medical angajat în pandemie îşi va păstra funcțiie

În momentul actual, personalul medical angajat în pandemie însumează 2000 de persoane. Guvernul României a decis că toţi îşi vor păstra funcțiile. Oficialii au afirmat faptul că au stabilit cadrul legal prin care se vor organiza examenele de concurs și că decizia este valabilă pentru tot teritoriul României:

„Cei 2.000 de specialiști angajați în perioada stării de alertă declarată în contextul pandemiei COVID-19 în direcțiile de sănătate publică și în serviciile de ambulanță vor putea fi menținuți în sistemul de sănătate. Prin Hotărârea aprobată astăzi (luni – n.r.) de Guvern, a fost stabilit cadrul legal pentru organizarea examenelor în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată pentru personalul angajat pe perioada stării de alertă pe cele 2.000 de posturi aprobate pentru personalul contractual din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului Bucureşti și al serviciilor de ambulanță județene și Serviciului de Ambulanță Bucureşti – Ilfov”, potrivit unui comunicat de presă.

S-a pus problema, după ridicarea stării de alertă ce se va întâmpla cu miile de persoane care s-au angajat fără concurs. Vorbim despre asistenți medical, medici, infirmiere, personal care lucrează pe ambulanță. Oricum sistemul sanitar din România avea un deficit mare de personal după ce în ultimii ani, mulți dintre cei care terminau cursurile medicale preferau să plece în afara țării pe salarii mult mai mari decât aici.

Sindicatele au făcut apel la Guvern pentru a le permite încadrarea pe post a angajaţilor

În acest context, mai multe sindicate medicale au făcut apel la Guvern pentru a le permite unităților medicale să îi încadreze în continuare pe cei angajaţi în timpul stării de alertă. Oficialii considerau că personalul medical este de un real folos şi că în perioada în care au lucrat au obținut o experiență solidă:

Pe durata stării de alertă, în sistemul medical s-au făcut angajări pe perioadă determinată, astfel că întreaga nevoie de personal auxiliar a fost acoperită de către personalul angajat pe perioadă determinată. Persoanele angajate pe termen determinat s-au specializat și au rămas în funcțiile ocupate, fiind de un real folos. Sindicatul Sanitas a dezbătut în Camera Deputaților proiectul de lege privitor la angajarea prin concurs sau examinare a personalului angajat pe perioadă determinată în timpul stării de alertă. transmiteau liderii sindicatului Sanitas.

Așadar, vestea că Guvernul a decis ca tot personalul medical să își păstreze funcțiile este o veste bună pentru români dar și pentru angajații în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *