Prima pagină » Local » Tot mai mulți vameși au ajuns la DNA Iași cu dubele mascaților. Iată ce spun avocații – VIDEO
Tot mai mulți vameși au ajuns la DNA Iași cu dubele mascaților. Iată ce spun avocații - VIDEO

Tot mai mulți vameși au ajuns la DNA Iași cu dubele mascaților. Iată ce spun avocații – VIDEO

17 ian. 2023, 20:00, 3 ,
BZI.ro, în Local

Procurorii DNA și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au făcut, 17 ianuarie 2023, percheziții în mai multe vămi din estul și nordul țării. În aceste momente se efectuează percheziţii la Biroul Vamal de la Albița, dar și la Biroul Vamal de la Sculeni.

În această seară, vameșii au ajuns la DNA Iași cu dubele mascaților.

„La acest moment, acuzațiile sunt de luare de mită și trafic de influență. S-a dispus începerea urmăririi penale in personam și s-a dispus și punerea în mișcare a acțiunii penale. Dosarul este într-o fază avansată a cercetărilor și urmează să se mai efectueze și alte acte de urmărire penală în cauză. Față de unii s-au dispus deja măsuri. Aceștia ar fi pretins și ar fi primit sume de bani, acestea sunt acuzațiile. Unii au mai multe fapt, alții mai puține. Unii susțin că sunt nevinovați, iar alții nu au dat încă declarații. Sumele despre care este vorba sunt de 20-30 sau 70 de euro”, a declarat Sandra Gradinaru, avocat.

Au fost documentate acțiunile ilegale a 14 angajați ai IGPF și 11 angajați ai Serviciului Vamal

La documentarea acțiunilor ilegale au fost folosiți mai mulți agenți sub acoperire, cu ajutorul cărora pe parcursul a mai mult de un an, au fost documentate acțiunile ilegale a 14 angajați ai IGPF și 11 angajați ai Serviciului Vamal, pentru comiterea a 117 acte de corupție.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Comentarii
  • Frunza verde dor de duca

    😄😄😄, 20-30€!!! Adevaratii rechini din transportul de persoane rad de procurori si îi considera agarici…Auto Balmir, Farmacom Impex, Micedu Trans, Micedu Company Turism

  • La oameni care îi ajuta in Iulius nu face nimeni cercetări ? Le fac „buletine” pe adresa lor și alte in prostie .

  • TIGARI TIGARITIGARI in spatele pietii Nicolina.. De ce ii tolereaza Politia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *