Prima pagină » Economic Local » Tot mai mulți ieșeni sunt surprinși cu buletinele expirate de ani buni
Tot mai mulți ieșeni sunt surprinși cu buletinele expirate de ani buni

Tot mai mulți ieșeni sunt surprinși cu buletinele expirate de ani buni

11 apr. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Odată cu legitimarea tot mai frecventă a cetățenilor care părăsesc domiciliul, oamenii legii identifică numeroase situații în care actele de identitate ale ieșenilor sunt expirate de ani buni. După ce zilele trecute a fost depistat un ieșean cu buletin expirat de aproape 10 ani, un alt individ care a fost legitimat pe stradă de polițiștii locali avea buletinul expirat de aproape doi ani.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au sancționat contravențional conform O.U.G. nr. 97 din 2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, cu amendă în valoare de 50 lei, pe B.A.M., întrucât a fost depistată pe o stradă din municipiul Iași, iar în urma legitimării s-a constatat că avea Cartea de identitate expirată din anul 2018”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Modificări importante la Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași anunță faptul că valabilitatea documentelor eliberate de instituție se menține pe toată perioada stării de asediu sau a stării de urgență, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări.

În cazul în care se solicită eliberarea actului de identitate pentru un alt motiv decât pierdere, furt ori distrugere, aceștia trebuie să dovedească situația deosebită cu un document ori declarația pe proprie răspundere. Ca ultimă măsură luată în cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași, a fost modificat accesul în instituție având în vedere faptul că acesta se realiza prin intrarea principală a Iulius Mall. Astfel, de acum înainte, accesul la Serviciul de Evidență a Persoanelor se face pe intrarea din spatele Iulius Mall, lângă Biserica „Sf. Iulian” din Tars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *