Prima pagină » Local » Tot mai mulți ieșeni refuză să se vaccineze! Medicii sunt îngrijorați și vor să facă orice să îi convingă – „Vom încera să găsim o soluție” – FOTO

Tot mai mulți ieșeni refuză să se vaccineze! Medicii sunt îngrijorați și vor să facă orice să îi convingă – „Vom încera să găsim o soluție” – FOTO

22 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Rata vaccinării împotriva COVID-19 este din ce în ce mai scăzută, iar medicii sunt îngrijorați de această situație. Numărul persoanelor care se prezintă la centrele de imunizare este din ce în ce mai mic. În timp ce ieșenii nu se mai prezintă la vaccin, pe 19 și 20 iunie 2021, în județul Iași nu a fost raportat niciun caz pozitiv COVID-19

Situație dramatică a vaccinării împotriva COVID-19 în județul Iași! Numărul ieșenilor care se prezintă la imunizare scade. Medicii sunt îngrijorați.

„Numărul persoanelor vaccinate scade drastic, iar acest lucru îngrijorează. Vom lua noi măsuri în următoarea ședință pentru a găsi soluții petru această situație. Scăderea ratei de imunizare a fost vizibilă în acest weekend, când la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 au fost doar 65 de persoane. Media zilnică este de 30 de persoane cărora le este administrat serul Johnson & Johnson. Nici la punctul drive-thru de la ERA nu stăm mai bine.

În cele aproximativ două luni de la deschidere, la ERA au fost vaccinate 6.800 de persoane cu serul Pfaizer, iar în două zile, 19 și 20 iunie 2021, am reușit să vaccinăm doar 215 persoane. Ne așteptăm în cursul acestei săptămâni ca numărul persoanelor care se vor prezenta la vaccin să fie din ce în ce mai mic. Din când în când, la centrul drive-thru mai vine și câte un copil cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, pentru a se imuniza. Într-o zi, aproximativ doi-trei copii se prezintă la vaccin”, a declarat dr. Ștefan Rat, coordonatorul centrelor de vaccinare, Gara Iași și Centrul comercial ERA.

La punctul de vaccinare deschis la Gara Iași se administrează serul Johnson & Johnson, iar la ERA, serul Pfizer.

Timp de două zile, în județul Iași nu a fost raportat niciun caz pozitiv de COVID-19

Două zile la rând, rata incidenței de infectare în județul Iași a fost de zero la sută. Pe 19 și 20 iunie 2021 nu a fost raportat niciun caz pozitiv de COVID-19. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 21 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.397 de cazuri cu persoane infectate pozitiv. Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 19 locuri, din care trei ATI. Din cele trei, un loc era ocupat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unul la Spitalul Municipal Pașcani și altul la Spitalul „Sf. Spiridon”.

De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, și până ieri, au fost efectuate 361.435 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 191.450 au fost vaccinate cu prima doză și 169.985 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Duminică, 20 iunie 2021, au fost vaccinate 1.056 de persoane, cu 308 persoane mai puține decât joi, 16 iunie 2021. Un număr de 730 de persoane au primit a doua doză, iar 326 au primit prima doză. În ceea ce privește administrarea vaccinului Johnson, până ieri au fost efectuate 8.566 de vaccinări. Pe data de 16 iunie 2021 a fost o premieră în județul Iași, fiind raportate zero cazuri pozitive COVID-19.

Opt centre de vaccinare împotriva COVID-19 se închid

Începând cu data de 28 iunie 2021, opt centre de vaccinare împotriva COVID-19 își vor suspenda activitatea. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași a hotărât suspendare activității centrelor în care numărul persoanelor doritoare de a se imuniza este de sub zece pe zi. Cele opt centre care își vor suspenda activitatea sunt în localitățile ieșene: Bivolari, Ciurea, Uricani, Vlădeni, Voinești și Țibănești. Medicii din centre vor compune echipe mobile care se vor deplasa în celelalte localități din județul Iași unde este nevoie de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *