Prima pagină » Local » Tot mai mulți ieșeni îi reclamă pe șoferii care parchează neregulamentar și blochează căile de acces dintre blocuri. Număr de telefon special pus la dispoziția cetățenilor

Tot mai mulți ieșeni îi reclamă pe șoferii care parchează neregulamentar și blochează căile de acces dintre blocuri. Număr de telefon special pus la dispoziția cetățenilor

14 nov. 2020, 02:00,
Vlad Alexa, în Local

La nivelul Poliției Locale Iași, tot mai multe persoane fac reclamații cu referire la șoferii care parchează sau staționează în locuri nepermise, blocând astfel căile de acces. Autoritățile locale au făcut un apel către cetățeni să sesizeze de fiecare dată când costată astfel de abateri și au pus un număr de telefon special la dispoziția acestora

Numărul de mașini ridicate de autorități pe motiv că sunt parcate sau staționate neregulamentar a crescut odată cu apelul făcut de autoritățile locale către ieșeni pentru a-i reclama pe șoferii care nu respectă regulile, iar astfel autoturismele să fie ridicate. În urma reclamațiilor făcute de cetățeni, Poliția Locală Iași, prin echipele specializate mixte formate din polițiști locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației și lucrători din cadrul Serviciilor Publice Iași acționează pentru ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Iași.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 735 de lei și 3 puncte penalizare, numitei A.G., întrucât a staționat neregulamentar pe o trecere pietonală, fapt ce a condus la îngreunarea circulației pietonilor”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Număr special pus la dispoziția ieșenilor pentru a-i reclama pe șoferii nedisciplinați

Autoritățile locale au demarat o campanie intensă împotriva șoferilor nedisciplinați pentru că au dus la blocarea zonelor de preselecție din intersecții, blocarea trotuarelor sau a pistelor destinate bicicliștilor.

„Numărul de sesizări adresate Poliției Locale Iași este în creștere progresivă, astfel că instituția este obligată să aplice soluțiile legale pentru deblocarea căilor de acces. Relații privind ridicarea autovehiculului le puteți obține la numerele de telefon 0232.232.015 și 0725.103.935. Numerele de telefon sunt gestionate de Servicii Publice Iași”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

În multe situații, unii șoferi parchează nestingheriți pe locurile destinate persoanelor cu handicap, deși nu au acest drept. ”

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au acționat pe linia identificării autovehiculelor parcate neregulamentar. A fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448 din 2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap și s-a dispus ridicarea acestui autoturism”, au mai declarat oficialii din subordinea municipalității ieșene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *