Prima pagină » Local » Tot mai mulți câini sunt lăsați liberi, fără botniță și lesă, pe străzile din Iași. Polițiștii locali aplică amenzi uriașe proprietarilor de animale care nu respectă regulile

Tot mai mulți câini sunt lăsați liberi, fără botniță și lesă, pe străzile din Iași. Polițiștii locali aplică amenzi uriașe proprietarilor de animale care nu respectă regulile

24 iul. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Local

Tot mai mulți proprietari de animale sunt amendați de polițiștii locali după ce au lăsat câinii liberi, fără botniță și lesă, pe străzile din Iași. Conform regulamentelor locale, deținătorii de animale de companie sunt obligați să ia măsuri de siguranță atunci când se află pe domeniul public

Din ce în ce mai mulți câini sunt lăsați liberi, fără botniță și lesă, pe străzile din Iași  de către proprietari.

Polițiștii locali au aplicat în ultimele săptămâni numeroase sancțiuni deținătorilor de animale de companie care au ieșit la plimbare cu patrupedele pe domeniul public fără ca acestea să fie dotate cu botniță și lesă, ceea ce pune în pericol siguranța . „Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind o amendă în valoare de 700 lei, numitei L.C., întrucât a plimbat un câine din rasa metis fără avea botniță și lesă”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.
Pe de altă parte, în utlima săptămână, polițiștii locali din Iași  au aplicat sancțiuni de câte 1.000 lei către patru persoane care au lăsat cabaline la pășunat pe domeniul public, dar și mai multor persoane care au pătruns în perimetru interzis pentru mijloacele de transport cu tracțiune animală.

Câinii nu pot intra în parcurile de joacă pentru copii din Iași

Multe situații în care câinii sunt lăsați liberi, fără botniță și lesă, sunt în interiorul parcurilor de joacă pentru copii, acolo unde accesul animalelor de companie este strict interzis pentru a nu pune în pericol copiii.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași 338 din 2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a spațiilor de joacă pentru copii aflate pe domeniul public din Municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului A.S., întrucât a fost depistat într-un parc de joacă pentru copii cu un câine, rasa metis”, au mai declarat rprezentanții instituției din subordinea municipalității ieșene.

Polițiștii locali ieșeni au intervenit pentru salvarea unor cățeluși bătuți de proprietar

În urmă cu două zile, o echipă mixtă, formată dintr-un polițist local și un polițist din cadrul Secției a 4 Poliție Iași, a intervenit pentru salvarea unor căței maltratați de proprietar. O ieșeancă din zona Tomești a trimis o filmare prin care un vecin din zonă bătea des doi cățeluși din gospodarie personală. Brigada mobilă s-a deplasat la fața locului și a preluat cei doi căței, care au fost predați mai departe unor iubitori de animale, în ciuda amenințărilor făcute de bărbatul din zona Tomești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *