Prima pagină » Sanatate » Educatie intima » Tot ce trebuie sa stii despre sexul oral: beneficii si riscuri
Tot ce trebuie sa stii despre sexul oral: beneficii si riscuri

Tot ce trebuie sa stii despre sexul oral: beneficii si riscuri

06 nov. 2013, 13:01,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:35677;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Oamenii care şi-au început viaţa sexuală înainte de scandalul în care a fost implicat Clinton îşi aduc aminte de zilele în care sexul oral era un subiect tabu. Acum, auzim şi citim despre sexul oral pe net sau la ştirile de noapte. Cum in Romania nu avem cifre oficiale, le prezentăm pe cele din SUA, care susţin că cei mai mulţi dintre americani experimentează sexul oral încă din adolescenţă. Aproape jumătate dintre adolescenţi şi aproximativ 90% dintre adulţii între 25 şi 44 de ani au practicat sexul oral. Sexul oral poate fi plăcut şi o componentă importantă a unei relaţii. Insă sunt unele lucruri pe care mulţi oameni nu le ştiu despre sexul oral. Iată 4 lucruri care te-ar putea surprinde.
 
Sexul oral poate fi legat de cancerul la gat
Cancer? Da, poţi dezvolta cancer la gat de la sex oral, susţine Otis Brawley şeful American Cancer Society. Virusul papiloma uman poate fi trecut de la o persoană la alta în timpul unei partide de sex, inclusiv sexul oral. Cercetătorii au descoperit faptul că unele forme de cancer la gat sunt cauzate de un anumit tip de virus papiloma uman. Trebuie amintit că virusul papiloma uman nu cauzează întotdeauna cancer. Dacă nu ai fost expus la virusul papiloma uman în timpul sexului oral, nu eşti supus riscului de a dezvolta cancer.
 
 
Sexul oral îmbunătăţeşte anumite relaţii dar distruge altele
Potrivit terapeuţilor sexuali, sexul oral poate cauza stres în unele cupluri, după cum poate îmbunătăţi intimitatea altora. Stresul legat de sexul oral are, de obicei de-a face, cu grijle în legtură cu igiena sau cu prejudecăţile culturale. Există şi persoane cărora le este teamă să primească sex oral din cauză că le este teamă de posibila reacţie a partenerului/rei. După cum există şi persoane care sunt anxioase din pricina performanţei – să o facă bine astfel încat şă-şi satifacă partenera/rul sau cum ar trebui să răspundă la sexul oral. Alte persoane percep sexul oral ca pe o modalitate excelentă de a-şi întări relaţia.
 
 
Sexul oral neprotejat este un lucru comun, însă este riscant
Cateva boli cu transmitere sexuală precum HIV, herpes, sifilis, gonoreea şi hepatite virale pot fi transmise prin practicarea sexului oral. Trebuie înţeles faptul că sexul oral nu este lipsit de pericole. Riscul depinde de o mulţime de lucruri inclusiv numărul de parteneri pe care îi ai şi ce tip de sex oral practici. Utilizarea prezervativului şi a altor forme de protecţie te poate feri de multe necazuri.
Insă, cei mai mulţi dintre oameni nu se protejează cand fac sex oral. Practica este valabilă atat printre adolescenţi cat şi printre adulţi şi a fost descoperită printr-o serie de sondaje cu teme sexuale.
 
 
Sexul oral este o practică comună printre adolescenţi
Mulţi dintre adolescenţi practică sexul oral înaintea celui vaginal. Comparativ cu acesta din urmă sexul oral li se pare un lucru lipsit de importanţă. Sondajele printre adolescenţi au scos la iveală faptul că există foarte mulţi căre practică sexul oral comparativ cu cei care practică sexul vaginal. In plus, adolescenţii care au recunoscut practicarea acestui tip de sex au mărturisit că au avut mai puţine probleme cu părinţii şi au trăit mai puţine emoţii negative.
In vreme ce băieţii au susţinut că practicarea sexului oral le-a adus beneficii emoţionale şi sociale în vreme ce femeile au mărturisit că emoţiile încercate sunt de regret sau că practicarea sexului oral a dus la distrugerea relaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`