Prima pagină » Sanatate » Tot ce trebuie să știi despre operaţie hemoroizi! Cât de complicată este intervenția chirurgicală
Tot ce trebuie să știi despre operaţie hemoroizi! Cât de complicată este intervenția chirurgicală

Tot ce trebuie să știi despre operaţie hemoroizi! Cât de complicată este intervenția chirurgicală

11 sept. 2023, 15:47,
în Sanatate

O operație de hemoroizi poate cauza numeroase neplăceri. Intervinția chirurgicală nu este una foarte complexă, dar trebuie să fim atenți la câteva detalii post-operatorii  Hemoroizii, cunoscuți și sub denumirea de hemoroizi sau varice anale, sunt vene umflate și inflamate în zona rectului și a anusului. Această afecțiune este destul de comună și poate provoca disconfort, durere și sângerare rectală. Hemoroizii pot fi interni sau externi.

Persoanele care se confruntă cu hemoroizi experimentează senzații neplăcute de durere și disconfort, iar hemoroizii trombozați sunt foarte incomozi.

Este necesară o operație de hemoroizi?

Persoanele afectate de hemoroizi care nu obțin rezultate satisfăcătoare din tratamentele non-chirurgicale recomandate de către specialiști medicali pot considera o opțiune medicală denumită hemoroidectomie (intervenție chirurgicală pentru hemoroizi). Această procedură este efectuată în condiții ambulatorii, permițând pacientului să se întoarcă acasă după încheierea intervenției chirurgicale pentru hemoroizi.

În cadrul acestei intervenții, medicul specialist efectuează mai multe incizii în zona anusului, în timp ce pacientul se află sub anestezie locală sau generală.

Pentru prevenirea și tratarea hemoroizilor interni și externi, experții în sănătate de la Catena recomandă utilizarea cremei Assista ProctoRapid pentru hemoroizi. Acest produs este indicat și în tratamentul adjuvant sau în prevenirea fisurilor anale, criptitelor, papilitelor și fistulelor anale. De asemenea, este util persoanelor care au suferit intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea hemoroizilor.

În funcție de severitatea bolii și a riscurilor asociate, hemoroizii pot fi clasificați în patru stadii, cu cele din urmă două necesitând intervenție chirurgicală pentru vindecare. În general, primele două stadii nu implică necesitatea unei intervenții chirurgicale pentru hemoroizi.

Care sunt stadiile ce pot fi luate în calcul pentru o operație de hemoroizi

Sunt mai multe stadii care îi vor spune medicului specialist dacă operația este necesară. Sunt stadii complicate, sau uzuale. Hemoroizii pot fi clasificați în patru grade distincte, fiecare cu propriile caracteristici:

Gradul 1: În acest stadiu, hemoroizii sunt localizați în interiorul canalului rectal și nu sunt vizibili din exterior. Simptomul principal este sângerarea rectală.

Gradul 2: Hemoroizii ies în afara anusului în timpul defecației. Această etapă este asociată cu durere intensă în zona anală și sângerări rectale.

Gradul 3: Hemoroizii ies în afara anusului în timpul defecației, dar se caracterizează prin faptul că nu mai pot fi reduşi și reveni în poziția lor normală. Durerea și disconfortul sunt foarte pronunțate, iar pacientul nu poate să stea în poziție şezândă. Sângerarea rectală este și ea prezentă, iar în această etapă, operația pentru hemoroizi devine inevitabilă.

Gradul 4: Hemoroizii sunt permanent exteriorizați și nu mai pot fi reintegrați în interiorul anusului. În acest stadiu, sângerarea este severă, iar durerea este insuportabilă. Este imperativă intervenția imediată a unui medic, iar operația pentru hemoroizi devine absolut necesară pentru gestionarea acestei afecțiuni.

Trebuie să ții cont că doar medicul specialist îți poate spune dacă e nevoie, sau nu, de o operație hemoroizi. Ține minte faptul că articolul prezentat este unul general, iar situația ta poate fi una particulară. Îți recomandăm să apelezi la un ajutor de specialitate.

 

 

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea iubitului ei, Felix Baumgartner. Ce mesaj dureros a publicat în mediul online
Playtech.ro
Lovitură pentru Mihaela Rădulescu! Fosta logodnică a lui Felix a ieşit la înaintare. Ce a transmis tranşant, cei doi erau pe punctul de a se căsători
observatornews.ro
Un adolescent de 14 ani și-a înjunghiat mortal cumnatul în plină stradă, în Brăila: "Ei sunt mai certăreţi"
Playsport.ro
Amendă de 8.000 de lei pentru șoferii care uită acest detaliu. De ce trebuie să-ți faci ITP-ul...
Evz.ro
Ingredientul care face minuni în grădină. Schimbă totul
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cătălin Drulă, noul primar al Bucureștiului. Succesorul lui Nicușor Dan a fost deja decis
Playtech.ro
Semnul făcut de Elena Udrea la ieşirea din penitenciar analizat abia acum! Mesajul este clar, nu este prima oară când face asta
Dailybusiness.ro
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
RomaniaTV
Incendiu violent la mall, peste 60 de persoane au murit. Imagini terribile de la locul tragediei FOTO şi VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
VIDEO: Mihaela Rădulescu a filmat săritura iubitului cu parapanta: Ăsta este Felix Baumgartner!
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 iulie 2025
19 iulie 2025