Prima pagină » Stiri si curiozitati » Tot 10 cele mai frumoase nume de fete. Care este semnificația lor

Tot 10 cele mai frumoase nume de fete. Care este semnificația lor

20 apr. 2023, 10:17, 1 ,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Urmează să ai o fetiță și nu știi ce nume să îi pui? Ei bine, în continuare, ți-am pregătit o listă cu top 10 cele mai frumoase nume de fete. Iată care este semnificația acestora.

Alegerea numelui copilului nu este o sarcină ușoară pentru viitorii părinți. Atunci când îl alegi, trebuie să ții cont de numeroase lucruri și, de regulă, procesul este unul de durată. Tocmai pentru a-ți ușura munca, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase nume de fete, care nu sunt atât de des întâlnite și care o vor face pe micuța ta să se simtă ca o prințesă și să aibă o viață plină de magie și iubire.

Top 10 cele mai frumoase nume de fete. Alege-l pe cel care crezi că i se va potrivi micuței tale

Lista celor mai frumoase nume de fete nu are cum să nu le conțină pe următoarele: Sofia, Aurora, Iolanda, Adina, Anastasia, Maria, Patricia, Georgiana, Karina și Beatrice. Iată care este semnificația fiecăruia.

Sofia

Sofia este un nume care provine din limba greacă și înseamnă „înțelepciune”. Sunt și voci care spun că numele Sofia este de origine spaniolă. Diminutivele pentru Sofia includ Sophie şi Sofie.

Acest nume a fost folosit pentru prima dată la începutul secolului al IV-lea. Este un nume feminin comun în ţările ortodoxe orientale. A devenit foarte popular în Occident începând cu anii 1990 şi a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume de fete din lumea occidentală după 2010.

Aurora

Aurora derivă din latinescul „ausosa” şi are semnificaţia de „zori”, „răsărit”, „soare”. Este purtat de zeița Aurora, numele zeiţei dimineţii în mitologia romană. La greci este identificată cu zeiţa Eos – cea cu degete trandafirii, fiica lui Hyperion, sora cu Helios (soarele) şi cu Saelene (luna), soţia frumosului Tithonos, cel preschimbat în greiere.

Iolanda

Iolanda constituie varianta românească, portugheză şi italiană a numelui „Yolanda”. Provine de la numele francez medieval „Yolande”, derivat probabil din „Violante”, care la rându-i este derivat de la cuvântul latin „viola” (violet). Alternativ, numele ar putea avea origini germanice.

Cea care poartă acest nume frumos are o dorință pentru cele mai scumpe și mai luxoase lucruri. Cu toate acestea, este înclinată să se folosească de farmecul propriu pentru a le obține, evitând să muncească pentru ele.

Adina

Nu multă lume știe, dar Adina este un nume biblic ebraic cu semnificaţia de „delicat, rafinat, uşor”. Se regăsește în Vechiul Testament, unde este menţionat că ar fi numele unui războinic rubenit, soldat în armata Regelui David şi cunoscut pentru forţa şi curajul său.

Anastasia

Semnificaţia numelui Anastasia are legătură cu forma greacă a numelui original Αναστασια şi este forma feminină a numelui Anastasius care înseamnă înviere. Numele a ajuns în atenția creștinilor şi a circulat din generaţie în generaţie, cea mai cunoscută personalitate istorică fiind fiica mai mică a țarului Nicolae II al Rusiei, cea care se spune că a scăpat în noaptea în care familia ei a fost executată.

Maria

Maria provine din limba ebraică și înseamnă „cea iubită”, „cea îndrăgită”, acest nume fiind cel mai răspândit şi mai drag nume folosit de credincioşii ortodocşi.

Maria este unul dintre cele mai întâlnite şi mai frumoase nume, deoarece astfel s-a numit Maica Domnului, Fecioara Maria, mama cea după trup a Mântuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos.

Patricia

Este un nume de origine latină şi derivă din cuvântul „patricius”, care înseamnă „nobil”, „aristocrat”. Femeia care poartă numele Patricia este adesea misterioasă, are un simţ foarte bine dezvoltat, se îndreaptă uneori către viaţa monahală şi este în stare să se împartă în patru pentru persoanele la care ţine.

Georgiana

Numele Georgiana, derivat feminin al numelui Gheorghe, își are originea în cuvântul grecesc Georgios care se traduce prin „muncitor” sau ”„lucrător al pământului”. Este un nume deosebit, care îi va conferi fetiței tale protecție pe tot parcursul vieții.

Karina

Karina este un nume derivat din latina veche, de la cuvântul „cara” semnificând „drag, iubit”. Se pare că ar fi şi o variantă prescurtată a numelui provenit din franceza, „Catherina”. Carina este numele constelaţiei din partea de sud a cerului, deşi în acest caz în latină înseamnă „chila”, făcând referire la o parte din corabia lui Iason, „Argo”.

Beatrice

Beatrice este un nume special. Provine din limba latină, de la cuvântul „beatus” care vine tradus în limba română ca „fericire”. Purtătoarea numelui Beatrice este una dintre puținele persoane ce reușesc să îmbine cu succes calitățile feminine cu cele masculine, lucru ce o fac o persoană puternică, cu un țel bine definit.

Comentarii
  • Cel mai frumos e DOINA, ca e neaos romanesc si n-are corespondent in nicio alta limba de pe planeta asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *