Ingrediente:
2 cani cu zahar
3 pliculete cu gelatina
1 cana cu unt
4 oua
2 cani si ¾ cu faina pentru prajituri
2 lingurite jumatate de praf de copt
1 cana cu lapte
1 pastaie de vanilie
capsuni proaspete, curatate, spalate bine si pasate sub forma de piure
capsuni intregi si feliate pentru décor
frisca pentru decor
(untul si laptele sa fie la temperatura camerei)
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul pana la 175 de grade.
Pregatiti o tava pentru tort cu forma rotunda, ungeti-o cu unt si tapetati-o cu fainta. Puteti folosi in loc hartie de copt daca sunteti obisnuite asa.
Intr-un vas mare, se amesteca la mixer untul, zaharul pana devine o crema moale si pufoasa. Pentru ca amestecul sa fie mult mai fin, puteti folosi zahar pudra. Gelatina, inmuiata in prealabil si topita pe foc mic (fara a da in clocot), se incorporeaza in amestecul de unt si zahar.
Citeste si E asa de bun, ca mai vrei o felie – Tort cu capsuni si crema de lapte
Incorporati apoi cate un ou si amestecati continuu. Dupa ce ati terminat cu adaugarea oualelor, turnati in ploaie faina amestecata cu praful de copt (faina inainte de a o amesteca cu praful de copt trebuie cernuta).
Urmeaza incorporarea putin cate putin a laptelui. Amestecati bine cu o spatula toate compozitia La final adaugati si piureul de capsuni si semintele de vanilie.
Turnati compozitia in forma si lasati la cuptor 25-30 de minute. Dupa ce s-a racit ornati-l deasupra cu frisca si decorati-l cu felii si bucati intregi de capsuni.
sursa: pentru-gospodine