Acest preparat spaniol este foarte rapid de gatit. Tortilla sau omleta spaniola poate fi servita rece sau calda si este un mod fantastic de a folosi tot felul de ingrediente. Poti adauga orice legume ai prin frigider, branza topita sau rasa, ardei sau chiar si carne ramasa de la friptura. Va avea un gust minunat.
Ingredinte pentru tortilla spaniola:
- 300 g cartofi albi
- Ulei de masline
- 5 oua
- optional poti adauga sunca ori carnati
Mod de preparare tortilla spaniola:
Curata cartofii si taie-i in feliute, spala-i apoi usuca-i cu un servet de bucatarie. Taie ceapa feliute si pune 2 linguri de ulei in tigaia pusa la foc mediu. Adauga ceapa si cartofii in tigaie. Lasa focul mic si gateste pentru 25 de minute sau pana ceapa devine aurie si cartofii sunt gatiti complet. Incearca sa nu amesteci prea mult pentru ca s-ar putea sa sfarami cartofii. Bate ouale intr-un bol cu sare si piper. Cand cartofii si ceapa sunt gatite, ia tigaia de pe foc si pune usor ouale batute. Pune tigaia in cuptorul incins la foc mic si gateste pentru aproximativ 20 de minute, sau pana ce ouale s-au inchegat. Scoate tortilla de la cuptor apoi cu un cutit indeparteaza marginile si foloseste o farfurie ca sa o rastorni. Pune-o inapoi in tigaie si mai bag-o la cuptor ca sa se gateasca si pe cealalta parte.
Scoate-o de la cuptor, pune-o pe un platou si presara ceapa verde tocata pe deasupra. Tai-o in felii si serveste-o cu ketchup sau maioneza.