Prima pagină » Culinar » Tort unicorn pentru aniversarea celor mici. Cum să pregătești acasă un desert spectaculos

Tort unicorn pentru aniversarea celor mici. Cum să pregătești acasă un desert spectaculos

21 feb. 2022, 12:35,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi impresionăm pe copii cu un desert inedit, cea mai bună alegere este deliciosul tort unicorn pentru aniversarea celor mici. Acest tort poate fi făcut acasă, însă avem nevoie de ingrediente alese cu grijă, de răbdare și de un plus de imaginație, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Iată cum să pregătești acasă un desert spectaculos.

Cel mai bun tort unicorn pentru aniversarea celor mici

Când vine vorba de desert, acesta este preferatul copiilor. La ceas aniversar, îi putem impresiona pe cei mici cu un tort unicorn savuros și rafinat. Copiii adoră torturile cu decorațiuni vesele și colorate, așa că desertul unicorn este ideal pentru aceștia.

Pentru a prepara acasă un tort unicorn gustos avem nevoie de multă răbdare și de imaginație însă rezultatul va fi pe măsura eforturilor. Deliciosul tort unicorn este preferatul celor mici când vine vorba de petrecerea aniversară.

Pe lângă acesta, mămicile pot pregăti și rafinata prăjitură Floare de Colț sau o prăjitură cu foi și cremă de ciocolată. Pentru cei mai pretențioși, ideală este prăjitura Înghețată falsă sau prăjitura vis de cocos.

Atunci când cei mici  își doresc un desert rapid, gustos și sănătos, ideale sunt clătitele cu brânză la cuptor.

Când vine vorba de prepararea unui tort acasă, este extrem de important să facem un blat de tort pufos și însiropat. De aceea, dacă pregătim un desert cremos, cea mai bună opțiune este blatul de tort cu nucă.

Tortul unicorn este alegerea perfectă pentru o aniversare, iar aspectul deosebit al acestui desert îl va cuceri cu siguranță pe cel mic.

Rețeta unui desert spectaculos și rafinat

Pentru a pregăti acasă tortul unicorn, avem nevoie de câteva ingrediente de calitate, de arome inedite și de un plus de imaginație. Astfel, vom obține cel mai gustos desert pentru cei mici.

În ceea ce privește blatul de tort, avem nevoie de 150 g  făină de calitate, 100 g făină integrală, 1 linguriță de praf de copt, sare, 100 g unt, 400 g de zahăr, 1 cană de ulei de floarea soarelui, esență de vanilie, 3 ouă și 4 gălbenușuri de ou, 140 g frișcă lichidă și 120 g lapte bătut.

Pentru delicioasa glazură cu cremă fină de brânză avem nevoie de 250 g de unt, 500 g de zahăr pudră, 400 g cremă de brânză și esență de vanilie. Pentru cremă vom folosi 400 g unt, 200 g zahăr, extract de vanilie, iar pentru a decora tortul unicorn avem nevoie de bezele colorate, bomboane, corn de unicorn din pastă de zahăr și flori din marțipan.

Mai întâi se pregătește blatul de tort. Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt și sarea. Se amestecă untul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul de floarea soarelui. După ce am obținut o compoziție omogenă, se adaugă ouăle și gălbenușurile, iar la final se pune esența de vanilie și se amestecă bine.

Se adaugă apoi amestecul de făină, praf de copt și sare și se amestecă până se obține o compoziție omogenă și elastică. Se pune aluatul în două tăvi întinse și tapetate cu hârtie de copt și se lasă la cuptor timp de 35 de minute. Când blaturile sunt gata, se scot din cuptor și se pregătește glazura cu cremă de brânză.

Mai întâi se bate untul cu ajutorul mixerului până se obține o pastă fină, apoi se adaugă zahărul pudră, crema de brânză și esența de vanilie. Se amestecă bine apoi se împarte crema în 4 părți egale.

Se pregătește apoi glazura decorativă. Se bate untul cu zahărul folosind mixerul, apoi se pune esența de vanilie. Glazura decorativă poate fi colorată cu suc de zmeură sau de afine.

După ce blaturile s-au răcit, se taie pe lungime în jumătate astfel încât să obținem 4 straturi. Acestea se asamblează foarte ușor, punând peste ele câte un strat de cremă de brânză. La final, se pune glazura decorativă.

Ultimul pas este decorarea tortului unicorn cu bezele colorate, bomboane și un corn de unicorn făcut din pastă de zahăr. Se pun de asemenea și câteva flori de marțipan și bombonele mici și colorate. Tortul obținut va fi cu siguranță unul spectaculos și apreciat de copii.

Pentru a-i bucura pe cei mici cu un desert deosebit la ceas aniversar, ideal este tortul unicorn. Acesta este spectaculos, iar aspectul și aromele inedite vor fi cu siguranță apreciate de toți cei de la masă.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *