Prima pagină » Culinar » Tort Red Velvet: O rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru zile de naștere

Tort Red Velvet: O rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru zile de naștere

10 nov. 2021, 12:39,
în Culinar

Urmează ziua de naștere a cuiva drag și nu știi ce surpriză să îi faci? Ei bine, rețeta de tort „Red Velvet”, pe care ți-am pregătit-o astăzi, este tot ce ai nevoie.

Fabulosul tort „Red Velvet” ( catifea roșie) a devenit tot mai cunoscut la noi în țară. Cu rădăcini americane, acest desert delicat pare să fi furat inimile tuturor. Culoarea roșiatică a acestuia era obținută inițial printr-o reacție chimică dintre cacao și lapte bătut, însă, în prezent, se folosesc coloranți.

Acest tort este reprezentat de un blat umed, peste care se pune o cremă fină de brânză. Rețeta originală spune că tortul se acoperă cu o glazură din cremă de brânză și unt, însă noi am preferat să folosim tot cremă.

Tort Red Velvet cu cremă de mascarpone

Tort Red Velvet: Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă, vei avea nevoie de: pentru blat – 100 g unt, 200 g zahăr pudră, 4 ouă, 200 g lapte bătut, 250 g faină, 1 lingură cacao, 1 praf sare, 1 linguriţă praf copt, 1 linguriţă bicarbonat, 1 lingură oţet, 1 linguriţă colorant roşu; pentru cremă – 500 g mascarpone, 100 g zahăr pudră, 500 ml smântâna dulce pentru frişcă, 1 linguriţă extract vanilie: pentru decor – firimituri rămase de la blat, coacăze roșii, zmeură, afine, căpșuni, frunze de mentă.

Mod de preparare

Amestecă untul moale împreună cu zahărul pudră, până când se formează o cremă. Adaugă, apoi, ouăle, unul câte unul și mixează bine, până când s-au încorporat toate. Pune laptele bătut și amestecă.

Ia un bol și amestecă în el făina, sarea și cacaua. Adaugă-le în compoziție și pune praful de copt şi bicarbonatul stins cu oţet. Amestecă bine și ai grijă să nu se taie crema. În cazul în care se întâmplă acest lucru, nu îți face griji. Nu va fi afectat nici aspectul și nici gustul tortului. Adaugă acum colorantul. Trebuie să obții o culoare roșie intensă.

Toarnă jumătate din compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelează. Tava poate fi atât rotundă, cât și pătrată, în funcție de ce formă vrei să aibă tortul.

Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ zece minute. Lasă-l la răcit, după care decupează-i marginile și taie-l în două. Procedează la fel și cu restul de compoziție. La final vei oține patru felii de blat subțiri.

Tort Red Velvet cu cremă de mascarpone

Pentru cremă, amestecă mascarpone cu zahărul pudră. Adaugă smântâna lichidă și amestecă, până când obții o cremă fină. Mai trebuie să adaugi extractul de vanilie și crema este gata.

Tort Red Velvet: Asamblare

Urmează asamblarea tortului. Pe un platou, așează primul blat. Cu ajutorul unui pos cu capăt rotund, formează bilute de cremă pe toată suprafața blatului. Dacă nu ai răbdare sau suficient timp, întinde pur și simplu crema cu o spatulă. Procedează astfel, până când ai acoperit toate blaturile. Pe ultimul strat, pune tot un strat din această cremă. Pune tortul la frigider pentru cel puțin o oră sau chiar peste noapte

Marginile tăiate le poți sfărâma și le poți presăra deasupra tortului.

Pentru decor, mai poți folosi fructe de pădure și mentă. Tortul se taie cu un cuțit foarte bine ascuțit.

Poftă bună!

Tort Red Velvet cu cremă de mascarpone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`