Prima pagină » Culinar » Tort profiterol. Rețeta unui desert gustos și rafinat

Tort profiterol. Rețeta unui desert gustos și rafinat

23 mai 2022, 14:17,
BZI.ro, în Culinar

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă deliciosul tort profiterol după rețeta cea mai simplă. Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert aromat și spectaculos, atunci putem face foarte ușor acest tort savuros. Dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom bucura de un preparat culinar desăvârșit. Iată rețeta unui desert gustos și rafinat.

Cel mai bun tort profiterol făcut acasă

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. De la savuroasele prăjituri de casă până la cele mai bune torturi cremoase și rafinate, toate sunt pe placul multora dintre noi. Atunci când vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert aromat și gustos, putem pregăti un tort profiterol.

Acesta este ideal la mesele festive, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil. De la mesele de sărbătoare nu trebuie să lipsească și delicioasa prăjitură Kinder Bueno, preferata celor mici, dar și rafinata prăjitură Floare de Colț pentru cei mai pretențioși.

În sezonul de vară, ideală este înghețata de casă cu smântână, un desert gustos și răcoritor. Aceasta poate fi făcută foarte ușor acasă dacă ținem cont de câteva trucuri și folosim ingrediente de calitate.

Deliciosul tort profiterol este pe placul multora dintre noi și poate fi pregătit nu doar la mesele festive, ci și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert gustos și rafinat.

Cum să pregătești rapid un desert spectaculos

Gustosul tort profiterol este ideal atunci când vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert irezistibil. Pentru prepararea acestuia vom avea nevoie de câteva ingrediente pentru blatul de cacao, pentru pufoasele choux-uri, pentru mousse-ul de ciocolată și delicioasa glazură cu care vom orna tortul.

Pentru blatul cu cacao vom folosi 150 g de făină, 30 g de cacao, 1 linguriță de praf de copt, jumătate de linguriță de bicarbonat, 2 ouă, 80 ml de ulei de floarea-soarelui, 80 ml de cafea lichidă și 120 g de iaurt.

Pentru pregătirea choux-urilor vom avea nevoie de 80 ml de apă, 30 g de unt, un praf de sare, 60 g de făină și 2 ouă, iar pentru umplutura acestora vom folosi 300 ml de smântână lichidă pentru frișcă, 1 lingură de zahăr pudră și 1 pliculeț de zahăr vanilat.

Pentru mousse-ul de ciocolată vom folosi 250 de ciocolată, 100 ml de lapte, gelatină și 450 ml de smântână lichidă pentru frișcă, iar pentru delicioasa glazură cu care vom orna tortul vom avea nevoie de 150 g de ciocolată, 100 ml de smântână pentru frișcă și 2 linguri de ulei de floarea-soarelui.

Mai întâi se pregătește blatul pentru tortul profiterol. Într-un bol mare se mixează ouăle împreună cu 2 linguri de zahăr, apoi se adaugă treptat făina amestecată cu cacao. Ulterior, se adaugă praful de copt și bicarbonatul. După aceea se pune restul de zahăr, iaurtul și cafeaua lichidă. Se amestecă bine toate aceste ingrediente până obținem o compoziție omogenă.

Această compoziție se toarnă într-o tavă rotundă și se dă la copt timp de 40 de minute. Când este gata, se scoate de la cuptor, se lasă la răcit și se taie în două.

După pregătirea blatului se prepară pufoasele choux-uri. Într-o cratiță se pune apa, sarea și untul tăiat cubulețe, apoi se pune vasul la foc mic și se amestecă ingredientele până dau în clocot, apoi se adaugă toată cantitatea de făină. Se amestecă bine până când compoziția capătă o textură de aluat.

După ce se răcește compoziția, se adaugă ouăle, se amestecă din nou și se toarnă compoziția obținută în forme de mărimea unui ou de prepeliță. Choux-urile se coc la foc mic, iar când sunt gata, se vor umple cu frișcă.

După aceea se pregătește deliciosul mousse de ciocolată. Se pune gelatina la hidratat în apă. Ulterior se mixează smântâna pentru frișcă, iar într-un vas se pune laptele și ciocolata ruptă bucățele și se dă la foc mic până când ciocolata se topește. Când e gata, se adaugă gelatina și se amestecă până când obținem o compoziție omogenă. La final se încorporează frișca.

Ultima etapă o reprezintă asamblarea tortului. În forma rotundă de copt a tortului se pune blatul, se adaugă jumătate din cantitatea de mousse și se așază choux-urile umplute cu frișcă. Se pune al doilea blat, apoi se adaugă cealaltă cantitate de mousse. Se pune tortul la rece timp de câteva ore, apoi se răstoarnă din forma sa pe o farfurie rotundă.

Deliciosul tort profiterol se decorează cu frișcă și glazură de ciocolată, dar și cu câteva choux-uri pufoase și delicioase.

Tortul profiterol este rafinat și gustos și poate fi pregătit la mesele festive. Acest desert aromat este pe placul multora dintre noi și poate fi făcut foarte ușor acasă după cea mai simplă rețetă.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *