Bărbații sunt foarte mari amatori de dulce, iar pentru al surprinde poți pregăti un tort pentru iubit de ziua lui. Atât un tort decorat și extrem de elaborat, cât și unul pregătit în stil clasic va fi extrem de apreciat. Rețeta bunicii pentru un tort perfect este extrem de ușoară. Și la fel de ușor, acesta poate fi decorat.
O sărbătoare pentru un bărbat nu este completă fără un răsfăț delicios. Iar, tortul trebuie să fie prezent neapărat. Chiar și cel mai reținut bărbat poate fi surprins și impresionat cu un desert exclusivist pregătit special pentru el. După rețeta bunicii vei reuși să pregătești un desert original și atractiv la exterior și incredibil de gustos la interior.
Tort pentru iubit de ziua lui: De ce ai nevoie pentru un desert perfect
Pentru a pregăti deliciul suprem ai nevoie de 400 de gr de făină și 600 de gr de zahăr pudră. Bunica adăuga 200 g în aluat aluat și 400 g folosea pentru smântână. Cu siguranță nici un tort nu poate fi pregătit fără zahăr. Iar proporția perfectă pentru tort este 150 de gr la o linguriță jumate de praf de copt.
Pentru a obține un tort pufos și extrem de delicios bunica punea o linguriță de bicarbonat de sodiu. La fel ea folosea și pentru alte prăjituri, atât cele de post, cât și pentru negresă. Pentru o aromă deosebită, bunica punea o linguriță de cacao și 50 de gr de sare. Când avea, pentru a obține un gust extrem de profund, bunica mai punea și puțin unt atât în aluat, cât și în cremă.
Pentru pregătirea unei creme nemaipomenite, vei avea nevoie de unt de arahide, aproximativ 250 grame și o linguriță de extract de vanilie. De asemenea, bunica punea și 280 de ml de apă. Ce fel de cremă fără smântână, iar pentru aceasta bunica folosea doar un produs de casă. De fiecare dată când ea pregătea o cremă pentru un desert, ea cumpăra smântână de la o vecină.
Pentru cremă este nevoie doar de 150 grame de smântână și de 3 ouă de casă. Pentru un gust autentic, bunica adăuga ciocolată neagră aproximativ 130 de gr. Iar pentru a decora tortul, poți folosi absolut orice, de la drajeuri, până la ciocolată topită.
Secretele bunicii: Cum se pregătește aluatul și crema pentru cel mai delicios tort
Pentru a pregăti aluatul, bunica punea smântâna, ouăle si vanilia într-un bol. Ulterior, ea le amesteca foarte bine, până acestea se omogenizau. După bunica amesteca făina, zahărul pudră, zahărul, praful de copt, sarea și cacao.
La ingredientele uscate, bunica adăuga ouăle, apoi untul topit și apa caldă, amestecând foarte bine. Pentru a pregăti un tort cu trei nivele, bunica împărțea în trei forme aluatul. Ulterior, ea adăuga blatul în cuptor pentru 40-50 de minute. După ce foile pentru tort erau gata, ea răcea prăjiturile timp de 10 minute.
Pentru a pregăti crema, bunica combina untul moale și untul de arahide. Ulterior, ea adăuga treptat zahărul pudră, amestecând totul bine timp de 8 minute. La fel ea proceda și în cazul cremei pentru tortul cu biscuiți.
Ulterior ea ungea blatul răcit cu smântână și îl punea pe al doilea. Ea punea din nou un strat de smântână și un al treilea blat pe el. Apoi ungea tortul uniform pe toate părțile. Ea acoperea tortul cu folie alimentară și punea pe el o farfurie pentru a lipi toate straturile între ele. Pentru a se întări crema, bunica punea tortul pentru 30-60 de minute la rece.
Un tort pentru iubit de ziua lui poate fi decorat în toate modurile posibile. Aici depinde totul de imaginația ta, dar și de preferințele lui. Poți folosi ciocolată rasă sau topită, ciocolate și alte dulciuri pentru a obține o adevărată capodoperă culinară. Cu siguranță, rețeta bunicii de tort îl va surprinde pe iubitul tău, oferindu-i extrem de multe emoții pozitive în acea zi specială.