Prima pagină » Culinar » Tort Minnie cu frișcă. Un răsfăț cremos, pentru clipe dulci

Tort Minnie cu frișcă. Un răsfăț cremos, pentru clipe dulci

08 dec. 2023, 15:56,
în Culinar

Acest tort Minnie cu frișcă în degrade de nuanțe de roz, va fi un succes atât printre adulți, cât și printre copii! Blaturile cu vanilie vor fi stratificate cu o crema preparată din brânză dulce, iar apoi tortul va fi acoperit cu flori frumoase din frișcă de casă cu o aromă cremoasa de ciocolată albă. Decorarea va fi finalizată cu urechi din ciocolată pentru a semăna cu Minnie Mouse.

Tort Minnie cu frișcă. Ingrediente necesare și prepararea blatului

Pentru a prepara blatul, va trebui să pregătiți 12 ouă, 2 lingurițe extract pur de vanilie, ⅔ cană ulei de cocos topit, ⅔ cană lapte de cocos, 1 cană miere, 2 lingurițe oțet de mere, 4 căni făină de Migdale, ½ cană făină de cocos, 2 lingurițe praf de copt. Pentru glazura cu brânză dulce vei avea nevoie de 1 cană brânză de vaci, 3 linguri miere, 1 lingură colorant alimentar natural. Crema de frișcă și unt se prepară prin combinarea a doar 3 ingrediente în proporții egale, și anume unt, ciocolată albă și smântână pentru frișcă, din care veți obține o cremă perfectă pentru a îmbrăca torturile într-un mod delicios. Poate fi colorată după preferințe cu coloranți alimentari, fără a-și pierde din calitate, fără a se înmuia sau tăia. Așadar, iată lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare, cu o reușită garantată. Pentru aceasta, veți avea nevoie de 200 g unt cu minim 80% grăsime, 200 g ciocolată albă de bună calitate, 200 g smântână din lapte pentru frișcă

Acum să purcedem la procesul de preparare a tortului. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeți ușor 4 forme rotunde de 20 cm. Opțional, recomandăm să așezați pe fundul formelor un cerc de hârtie de copt pentru a preveni lipirea blatului de formă.

Într-un mixer, amestecați ouăle, vanilia, uleiul de cocos, laptele de cocos, mierea și oțetul de mere până se obține un amestec uniform. Adăugați făina și praful de copt și amestecați până la omogenizare. Împărțiți uniform aluatul în cele 4 forme și coaceți la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute sau până când o scobitoare inserată în centru iese curată. În timpul coacerii, amestecați ingredientele pentru glazura dulce de brânză cu un mixer și lăsați deoparte. Într-un mixer, amestecați ingredientele pentru crema de unt și frișcă și o lingură de colorant la alegere, până obțineți un amestec pufos. După ce blaturile s-au răcit, acoperiți trei dintre ele cu cremă dulce de brânză și așezați-le unul peste altul într-o tavă, terminând cu al patrulea strat, fără a-l acoperi cu cremă.

Prepararea cremei din frișcă și unt, pentru ornare

Pentru crema de frișcă și unt, trebuie să aduceți smântâna în punctul de fierbere, iar apoi opriți imediat focul.
Adăugati ciocolata albă și lăsati timp de 2-3 minute să se înmoaie, apoi omogenizați energic pentru a obține o compoziție uniformă. Dați deoparte și lăsati să ajungă la temperatura camerei.

Untul trebuie să fie musai la temperatura camerei. După aceea, mixați-l timp de 10-12 minute până se spumează bine și se albește la culoare. Este esențial să nu vă speriați, ci să respectați acest interval de mixare pentru a obține un unt cremos și aerat. Dacă mixați mai puțin, există riscul să nu iasă la fel de cremos și poate chiar să se taie. Având un unt cremos, fin și foarte aerat, adăugăm în fir subțire compoziția de ciocolată și mixăm la viteză mică până se încorporează complet. Nu bateți mai mult decât este necesar, adică atât cât să se încorporeze ciocolata albă în unt.

Crema este acum gata de folosit și se potrivește perfect pentru îmbrăcarea torturilor. Dacă doriți să schimbați culoarea, puteți adăuga coloranți alimentari după preferințe. Acoperiți întregul tort cu cremă de frișcă și unt, lăsând aproximativ 2 căni pentru decor. Adăugați o cană de unt colorat într-o pungă de patiserie. Folosind o duză cu stea deschisă, acoperiți partea de sus a tortului și partea superioară a treimii laterale a tortului, aplicând în mișcări circulare mici. Pentru a crea efectul degrade, adăugați încă 1 lingură de colorant în crema rămasă și amestecați împreună. Puneți jumătate din crema într-un sac de patiserie și continuați să aplicați mici cercuri pe secțiunea din mijloc a lateralului tortului, lăsând loc în partea de jos pentru încă o secțiune.
Adăugați încă o lingură de colorant în glazura rămasă, amestecați, puneți într-un sac de patiserie și aplicați mici cercuri pentru secțiunea rămasă în partea de jos a tortului.

Pentru a face urechile de ciocolată, topiți ciocolata neagră, iar apoi turnați-o într-un inel de oțel inoxidabil mic de 10 centimetri. Îndepărtați imediat inelul și puneți în congelator până când se întărește, apoi lipiți-le de tortul Minnie cu frișcă, pentru a semăna cu urechile acestui personaj adorat de cei mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024