Prima pagină » Culinar » Tort Medovik, rețetă originală. Gust delicat și textură ușor crocantă

Tort Medovik, rețetă originală. Gust delicat și textură ușor crocantă

26 dec. 2024, 08:30,
în Culinar

Tortul Medovik, rețetă originală rusească, este cunoscut pentru gustul său delicat și textura sa ușor crocantă, datorită straturilor de foi subțiri și cremă fină.  

Acest tort este o alegere populară în multe case din Rusia și din alte țări din fostul spațiu sovietic, având o istorie îndelungată și un gust unic. Rețeta originală a tortului Medovik este destul de simplă, dar necesită puțină răbdare și atenție pentru a obține un rezultat perfect. 

Tort Medovik – rețetă originală  

Pentru foi tortului, ai nevoie de: 3 ouă,150 g zahăr, 200 g miere, 100 g unt, 1/2 linguriță, bicarbonat de sodiu, 400 g făină. Pentru cremă: 500 ml smântână pentru frișcă (cu un conținut mare de grăsime), 200 g zahăr pudră, 200 g lapte condensat îndulcit, 1 linguriță esență de vanilie 

Într-un vas, pune ouăle, zahărul și mierea și amestecă-le bine. Adaugă untul tăiat cuburi și pune amestecul pe baie de aburi, amestecând continuu până când untul se topește și ingredientele se combină uniform. După ce untul este complet topit și compoziția devine mai omogenă, adaugă bicarbonatul de sodiu și continuă să amesteci până când amestecul începe să devină puțin mai gros. 

Când amestecul s-a răcit ușor, începe să adaugi treptat făina, amestecând constant până când obții un aluat elastic și ușor de lucrat. Este posibil să fie nevoie să adaugi puțină făină suplimentară pentru a obține consistența dorită. După ce ai obținut aluatul, împarte-l în 8-10 bucăți egale și formează bile. 

Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Foaia trebuie să fie cât mai subțire posibil, pentru a obține un tort fin și ușor crocant. Coace fiecare foaie la 180°C timp de aproximativ 5-7 minute, până când devin ușor aurii. După coacere, lasă-le să se răcească. 

Pregătirea cremei 

Într-un bol, bate smântâna pentru frișcă până obții o consistență fermă, apoi adaugă zahărul pudră și laptele condensat. Amestecă bine până când crema devine fină și omogenă. Adaugă esența de vanilie pentru un plus de aromă. Dacă dorești, poți adăuga și un pic de suc de lămâie pentru a echilibra dulceața cremei. 

Pe un platou, pune prima foaie de aluat și întinde un strat generos de cremă. Continuă să alternezi straturile de foi și cremă până când toate foile sunt folosite, iar crema acoperă bine fiecare strat. Ultima foaie va fi acoperită cu restul cremei, iar marginea tortului va fi decorată cu firimituri din foile rămase (care se pot mărunți ușor după ce s-au răcit). 

Tortul Medovik trebuie lăsat să se odihnească la frigider pentru cel puțin 6-8 ore, dar ideal ar fi să-l lași chiar și peste noapte. Acest timp de repaus ajută ca foile să devină mai moi, iar cremei să-i pătrundă aromele în întregul tort. 

Tortul Medovik, rețetă originală rusească, este un desert care, odată preparat, poate deveni un adevărat favorit la mesele festive.  

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Chefi la cuțite, sezonul 15, 25 martie 2025. Cine a câștigat a opta amuletă. Ce concurenți au impresionat jurații
Playtech.ro
Ce obligaţii ai când te opresc poliţiştii de la Rutieră? Actele pe care trebuie să le arăţi
observatornews.ro
Cod galben de ploi în mai multe județe, până vineri, ora 12:00. Vremea se strică în toată țara
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Taxa care stârnește controverse. Cine sunt cei care trebuie să o plătească
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
Anunţul momentului pentru pensionari! Când primesc banii obţinuţi odată cu mica recalculare. Este chiar...
Dailybusiness.ro
Călătoria cu trenul din Europa pe care nu ar trebui să o ratezi! Ai ocazia să vezi 3 țări, iar prețul biletului este accesibil
RomaniaTV
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`