Prima pagină » Culinar » Tort fără zahăr. Prăjitură sănătoasă „Red Velvet”

Tort fără zahăr. Prăjitură sănătoasă „Red Velvet”

17 feb. 2023, 10:43,
BZI.ro, în Culinar

Unii consideră că un tort fără zahăr nu este delicios. Este bine să știi că prăjiturile suculente fără de zahăr, umede și spongioase, acoperite cu o cremă delicată de cașcaval de vanilie, sunt atât de bune că se topesc în gură. Rețeta pentru prăjitura Red Velvet este chiar mai ușoară decât o prăjitură tradițională și vă iese bine din prima dată.

Pentru a pregăti o prăjitură sănătoasă Red Velvet veți avea nevoie de făină de secară, porumb, orez și făină integrală de grâu, 50g fiecare. De asemenea, este nevoie să folosiți pudră de cacao în cantitate de 10 gr, 300 ml de kefir, 3 ouă, o linguriță de stevie, o linguriță de pastă de vanilie și una de sodă. De asemenea, veți avea nevoie de 2 lingurițe de praf de copt și un vârf de cuțit de sare. De asemenea, veți avea nevoie de colorant alimentar roșu, în cantitate de 5 gr.

Tort fără zahăr. Etapele pregătirii desertului

Pentru a pregăti deliciul se toarnă chefirul într-un bol, se adaugă bicarbonatul de sodiu și se lasă timp de 10-15 minute. Între timp, se măsoară câte 50 g de făină de orez, făină de porumb, făină de secară, făină integrală de grâu, 10 g de pudră de cacao și praf de copt.

Puneți gălbenușurile de ou cu stevia sau eritritolul în bolul mixerului și bateți cu ajutorul dispozitivului cu palete. Se toarnă colorantul și extractul de vanilie și se frământă până când se colorează uniform. Turnați amestecul de chefir în picioare și amestecați încă o dată cu mixerul. Bateți albușurile cu un praf de sare până când se întăresc.

Combinați cu boiaua roșie, amestecând cu o spatulă spuma de albușuri în două sau trei treceri. Acest lucru va face ca biscuitul nostru să fie mai pufos, ceea ce este important, deoarece volumul va fi totuși mai mic din cauza lipsei de zahăr.

La ce temperatură trebuie copt blatul pentru tort? Sfaturile bucătarilo

Preîncălziți cuptorul la 175 ° C. Cel mai bine este să împărțim aluatul în trei forme cu diametrul de 16 cm, astfel încât prăjiturile să se coacă uniform. Sau coaceți într-un singur inel, dar controlați temperatura și procesul de coacere. Turnați imediat aluatul în silicon și aplatizați-l, ungeți metalul și tapetați-l cu hârtie pergament.

Coaceți un strat subțire timp de aproximativ 25-30 de minute, dacă tot aluatul este concentrată într-o singură bucată, atunci țineți-l aproximativ 50 de min în cuptor. Ulterior, blatul se scoate, se așteaptă 10 minute. Se răstoarnă pe un grătar de sârmă și se lasă să se răcească complet. Se strânge cu folie stretch și se lasă să se odihnească câteva ore, de preferință peste noapte.

Ingredientele necesare pentru a pregăti o cremă de cașcaval

Pentru a pregăti crema veți avea nevoie de ricotta în cantitate de550 gr, 30 gr de smântână acră, 120 gr de miere și o lingură de îndulcitor. De asemenea, veți avea nevoie de un pliculeț de vanilie.  Luați ingredientele la temperatura camerei. Bateți ricotta, smântâna cu orice conținut de grăsime, mierea și vanilia la viteză mică până când devine cremoasă. Măriți viteza și continuați să amestecați până când crema devine pufos și cremoasă.

Pentru a asambla o tortul, tăiați blatul în trei bucăți. În cazul a trei prăjituri coapte separat, neteziți-le prin îndepărtarea pălăriilor cu un cuțit. Puneți prima formă de tort pe o farfurie, întindeți crema de brânză într-un strat uniform.

Pentru a finaliza un tort fără zahăr, se acoperă cu a doua formă de tort, cremă și din nou blatul. Răciți prăjitura timp de o jumătate de oră, aplicați crema deasupra și dați deasupra un relief circular. Este ușor să aplicați crema cu o spatulă, răsucind vasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *