Multă lume adoră rețeta de tort Diplomat cu iaurt. Acesta este un desert care se prepară foarte rapid și care nu necesită coacere. Conține o multitudine de fructe care să pună în echilibru gustul dulce. Nimic nu se compară într-un anotimp cald, cu tortul diplomat cu iaurt și fructe. Acesta este ușor și răcoros și constituie desertul perfect pentru o zi caniculară de vară!
Oricine își aduce aminte cu o oarecare melancolie de acest tort minunat care ne mângâie papilele gustative. Nu este obligatoriu să-l savurăm doar vara, ci îl putem pregăti cu orice ocazie. Acesta este foarte adorat și la zile de sărbătoare, petreceri, zile de naștere.
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/02/tort-diplomat-cu-iaurt3.jpg)
Acesta este un desert care se prepară foarte rapid și care nu necesită coacere
Ingredientele de care avem nevoie pentru un desert savuros
Acest preparat nu necesită multe ingrediente. În primul rând, vom avea nevoie de aproximativ 1 kg de iaurt. Desigur, vom avea nevoie și de zahăr pudră (în jur de 300 de grame de zahăr ar trebui să fie suficient). Zahărul poate fi înlocuit cu alte tipuri de îndulcitori, însă trebuie să fiți atenți la raportul de cantitate!
Ca fructe puteți folosi și ananas (bucățele din compot de ananas), piersici tot din compot, zmeură sau orice alte fructe preferați și credeți că ar merge bine în această compoziție. Ne vom folosi și de vreo 20 de grame de gelatină. Pentru cât mai mult gust și aromă, putem adăuga o esență de vanilie și puțină coajă rasă de lămâie. Pe lângă toate acestea, ne vor mai trebui și câteva pișcoturi.
Pentru decor vă puteți folosi de orice fructe doriți, însă cel mai bine arată zmeura, coacăzele, căpșuni și chiar și struguri. Nu numai că arată apetisant, dar au și un gust minunat! Pe deasupra, nu strică niște frunzișoare de mentă. Ne vor mai trebui și 200 de ml de frișcă.
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/02/tort-diplomat-cu-iaurt1.jpg)
Ca fructe puteți folosi bucățele din compot de ananas, piersici tot din compot, zmeură sau orice alte fructe preferați
Putem folosi chiar și niște ciocolată pentru decor.
Tort Diplomat cu iaurt – O rețetă foarte ușoară, rapidă și delicioasă
Mai întâi începem prin pregătirea gelatinei. O vom pune în apă rece până se va înmuia. La diferență de aproximativ 10 minute trebuie să o punem la foc mic și amestecăm continuu până când aceasta devine un lichid transparent. Aveți grijă să nu o lăsați prea mult pe foc, pentru că fierberea dăunează gelatinei. Aceasta se va lăsa la răcit.
Următorul pas este să ne ocupăm de iaurt. Acesta va trebui amestecat cu zahărul pudră. Fructele trebuie să fie puțin zdrobite, apoi adăugate în bolul cu iaurt. Pentru gust cât mai aromat, putem adăuga chiar acum esența de vanilie sau chiar un plic de zahăr vanilat, alături de coaja de lămâie rasă.
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/02/tort-diplomat-cu-iaurt2.jpg)
Aveți grijă să nu lăsați gelatina prea mult pe foc
Acest tort se poate face în orice recipient/tavă (indiferent de formă), însă este bine să aibă pereții stabili, nu detașabili. Așadar, pregătim, mai întâi, tava.
Dacă doriți ca tortul să rămână în același recipient până va fi consumat, puteți face o „podea” de pișcoturi la functul tăvii. După care, incorporăm gelatina în amestecul cu iaurt și fructe (treptat), iar după aceea, o turnăm în tavă. Trebuie să ne mișcăm foarte repede ca gelatina să nu se întărească.
Puteți să-l acoperiți cu o folie și să-l lăsați la rece câteva ore. Cel mai indicat ar fi să-l consumați a doua zi.
Așadar, un tort Diplomat cu iaurt este alegerea perfectă într-o zi călduroasă de vară!
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/02/tort-diplomat-cu-iaurt4.jpg)
Acest tort se poate face în orice tavă (indiferent de formă)