Prima pagină » Culinar » Tort de zahăr ars. Cum să pregătești acasă un tort gustos și aromat

Tort de zahăr ars. Cum să pregătești acasă un tort gustos și aromat

22 apr. 2022, 13:40,
în Culinar

Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert rafinat și irezistibil, putem pregăti deliciosul tort de zahăr ars. Acesta este ușor de făcut dacă ținem cont de câteva trucuri și folosim arome inedite pentru un plus de savoare. Tortul de zahăr ars este ideal la mesele festive, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert de casă plin de savoare. Iată cum să pregătești acasă un tort gustos și aromat.

Tort de zahăr ars, un desert de casă irezistibil

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pentru cei care iubesc deserturile făcute după rețeta veche a bunicii atunci putem pregăti un delicios tort de biscuiți cu budincă. Torturile de casă pot fi făcute cu un blat pufos și cu diverse creme fine și delicioase, în funcție de preferințe.

Tortul de zahăr ars este ideal și pentru masa de Paști alături de bucatele tradiționale, precum cozonacul pufos, drobul de miel și alte preparate alese. Printre deserturile pascale pe placul multora dintre noi se află și delicioasa pască cu aluat de cozonac, gustoasă și aromată.

Pe lângă preparatele tradiționale, putem pregăti foarte ușor și câteva prăjituri festive de casă precum prăjitura imperială, dar și un tort de zahăr ars. Acesta se face foarte ușor, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom bucura de gustul unui desert irezistibil.

Rețeta unui desert gustos și aromat

Pentru deliciosul tort de zahăr ars avem nevoie de 8 linguri de zahăr tos pentru caramel, pentru cremă vom folosi 6 ouă, 180 g de zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilat și 1 litru de lapte. Pentru pandișpan vom avea nevoie de 4 ouă, 4 linguri de zahăr și 4 linguri de făină, iar pentru ornarea tortului de zahăr ars vom folosi 300 ml de smântână pentru frișcă și câteva fructe proaspete, în funcție de preferințe.

Mai întâi se caramelizează zahărul. Într-o cratiță de 4 litri se pun cele 8 linguri de zahăr tos și se mișcă ușor cratița la foc mic până când acesta se caramelizează. După ce este gata, se tapetează pereții cratiței cu zahărul ars.

Până se răcește zahărul, se prepară crema. Se bat ouăle împreună cu zahărul până când se topește, apoi se adaugă zahărul vanilat. Ulterior se pune laptele și se amestecă bine până când obținem o compoziție spumoasă și omogenă. Crema obținută se toarnă în cratița tapetată cu zahăr ars și se dă la cuptor timp de 30 de minute.

După ce crema s-a închegat foarte bine se pune peste ea blatul de pandișpan. Blatul de pandișpan se prepară ușor. Se separă albușurile de la cele 4 ouă și se bat împreună cu zahărul până când obținem o compoziție spumoasă. Se adaugă ulterior gălbenușurile, apoi se amestecă din nou. Ulterior se adaugă făina și se încorporează treptat. Se pune compoziția obținută peste cremă și se dă la cuptor timp de câteva minute.

După coacere, tortul se scoate din cuptor și se lasă în cratiță să se răcească complet. După aceea, se pune în frigider timp de 3 ore, apoi se răstoarnă tortul pe un platou.

Se așază platoul deasupra cratiței și cu o mișcare bruscă se răstoarnă cratița. Astfel, pandișpanul ajunge la baza tortului, iar crema de zahăr ars deasupra. În acest fel, pandișpanul pufos se va însiropa cu sucul de la crema de zahăr ars. Se pune din nou la frigider câteva ore. La final, tortul se poate orna cu frișcă și fructe proaspete, bucurându-ne de un desert savuros.

Deliciosul tort de zahăr ars este ușor de făcut, gustos și extrem de aromat. Acest desert poate fi pregătit pentru mesele festive, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un tort de casă irezistibil.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Bugetul.ro
Ciudatul produs de la Kaufland făcut din deșeuri e cumpărat pe bandă rulantă. Prețul cerut de retailerul german nu este deloc unul foarte mic
redactia.ro
Imagini de colecție. Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă, acum 20 de ani
Bugetul.ro
Colac de salvare pentru sute de angajați din România. O mare companie austriacă preia frâiele unei fabrici intrate în insolvență
a1.ro
Iulia Albu, prima reacție după despărțirea de Mike. Ce spune despre povestea lor de dragoste: „Se întâmplă în multe cupluri”
Playtech.ro
Bebeluș salvat în ultimul moment, în Iași. Înghețat, micuțul a fost auzit plângând
observatornews.ro
Casa-baterie, locuinţa care îşi folosește propria greutate pentru a genera electricitate. Beneficiile se văd în facturi
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Un film a prevestit ce vor ajunge oamenii în lumea AI. E atât de trist…
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Istoria recentă a României a fost rescrisă cu un telefon și 4 cuvinte. Valentin Ceaușescu a început să plângă la finalul dezvăluirilor
Playtech.ro
Trucul folosit de supermarketuri pentru a menţine fructele şi legumele proaspete mai mult timp. Acasă se strică imediat
Dailybusiness.ro
Moment de groază pentru un cățel blocat pe stânci în timp de furtună. Pompierii au acționat de urgență
RomaniaTV
ULTIMA ORĂ! Iubitul Danielei Nane, internat de urgență, după ce s-a aruncat de la înălțime. Ce s-a întâmplat cu tânărul tenor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Amalia Năstase a pierdut lupta cu kilogramele. Fosta soție a lui Ilie Năstase slăbise 30 de kilograme, dar le-a pus la loc. Cum arată acum
redactia.ro
Numire controversată făcută de Ilie Bolojan. Pe cine a adus consilieri la Cotroceni
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`