Dacă vrem să pregătim un adevărat deliciu în zilele cu restricții alimentare, ideal este un tort de post cu ciocolată. Acesta este ușor de făcut, are o savoare aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat irezistibil. Când vine vorba de tortul sau prăjiturile de post, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. Iată rețeta cu care vei obține un desert gustos la zi de sărbătoare.
Tort de post cu ciocolată
Atunci când vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un desert delicios la ceas aniversar, putem face un tort de post cu ciocolată. Acesta poate fi pregătit după rețete inedite și adaptate după preferințe. Savurosul tort de post cu ciocolată îl putem orna cu fructe proaspete, cu fulgi de cocos sau cu frișcă vegetală.
Blatul pufos cu nucă va fi alegerea perfectă, iar dacă îl vom însiropa și glasa în miere de albine, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă acest deliciu de post putem face și o Prăjitură tăvălită de post, gustoasă, aromată și pufoasă. Pe placul multora dintre noi este și negresa de post cu glazură, fiind ideală la zilele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros și fin.
Pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute ca în vremea bunicii ideal este un chec de post cu mere. Acesta poate fi servit și dimineața împreună cu o cafea aromată și energizantă. Tortul de post cu ciocolată este alegerea perfectă la zi de sărbătare alături de alte bucate alese.
Rețeta cu care vei pregăti cel mai bun desert pentru o masă festivă
Pentru deliciosul tort de post cu ciocolată vom avea nevoie de 300 g de făină albă, 300 ml de apă, 3 lingurițe de cafea măcinată, 100 g de zahăr, 75 ml de ulei, 20 g de cacao, 50 g de gem, la alegere, 1 linguriță de oțet, 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de bicarbonat, 1 linguriță de esență de vanilie, ingrediente pe care le vom folosi pentru blatul de tort. Pentru savuroasa cremă vom avea nevoie de 250 g de ciocolată neagră, 150 ml de lapte de orez, 50 g de ulei de cocos, 100 g de zahăr pudră și 1 linguriță de esență de vanilie.
Mai întâi se prepară blatul de tort. Se dizolvă cafeaua în apă apoi se toarnă într-un vas mare și se amestecă împreună cu uleiul, gemul și zahărul. După ce se obține o compoziție omogenă se adaugă treptat făina, cacaoa și praful de copt. La final se pune bicarbonatul stins în oțet și se amestecă din nou. Compoziția de blat se toarnă într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se pune blatul de tort la cuptor, iar când este gata se scoate și se lasă la răcit apoi se feliază în patru pe orizontală.
Următorul pas constă în pregătirea delicioasei creme de tort. Se pune laptele de orez într-o cratiță și se lasă la foc până când începe să fiarbă. Se rupe ciocolata neagră în bucăți și se pune în laptele cald pentru a se topi. Se adaugă după aceea untul de cocos, apoi se lasă compoziția să se întărească timp de câteva minute. Ulterior, se pune zahărul pudră și se mixează foarte bine. Crema delicioasă de post se pune la frigider timp de 3 ore apoi se începe asamblarea tortului de post cu ciocolată.
Se așază primul blat pe un platou întins apoi se pune un strat de gem, la alegere, după care se adaugă câteva linguri de cremă și se uniformizează. Se pune al doilea blat pufos și se procedează la fel cu crema gustoasă. La final, se îmbracă tortul într-un strat fin de cremă și se ornează cu fructe proaspete. Cu siguranță vom obține un desert pe placul tuturor celor de la masă.
Tortul de post cu ciocolată este rafinat, gustos și are un aspect deosebit, fiind desertul perfect la mesele festive. Acesta se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat.