Nelipsit de la mesele festive este, fără doar şi poate, tortul de mere, motiv pentru care îţi propunem să găteşti această reţetă de Revelion. Cu siguranţă familia ta o va adora.
Tort de mere – ingrediente necesare:
- patru linguri de zahăr
250 de grame de miez de nucă
dulceaţă de vişine
500 de grame de frişcă
patru linguri de făină
1,5 kilograme de mere
100 de grame de unt
patru ouă
Tort de mere – mod de preparare:
Curăţă merele de coajă, scoate-le cotoarele, iar apoi umple mijlocul cu niez de nucă şi dulceaţă de vişine. Aşază merele unul lângă altul într-o cratiţă de trei kilograme, pe care ai uns-o cu unt în prealabil. Golurile rămase umple-le cu felii de mere.
Toarnă apoi o cană de zahăr şi untul rămas tăiat sub formăd e cubuleţe. Bagă tava la cuptor şi las-o la copt până se topeşte zahărul. Aşteaptă să se răcească, iar între timp bate ouăle cu cele patru linguri de făină. Când merele din cratiţă s-au răcit, se toarnă compoziţia de pandişpan peste ele şi se bagă din nou la cuptor.
După ce s-a rumenit aluatul, lasă totul la răcit, iar apoi răstoarnă pe un platou. Ornează cu frişcă din belşug.