Prima pagină » Culinar » Tort de biscuiți cu cremă fiartă. Desertul care îți lasă gura apă

Tort de biscuiți cu cremă fiartă. Desertul care îți lasă gura apă

21 sept. 2022, 15:23,
BZI.ro, în Culinar

Un tort de biscuiți cu cremă fiartă este un desert ușor, fraged, aerisit, care se topește în gură. Prăjitura cu cremă făcută din biscuiți este un desert surprinzător de delicios. Tortul completând perfect orice petrecere cu ceai.

În cazul în care nu vrei să pregătești acest tort folosind biscuiți cumpărați îi poți coace chiar acasă. Astfel, pentru acești biscuiți pufoși de casă vei avea nevoie de 4 ouă, o cană de făină, o cană de zahăr și un plic de praf de copt în cantitate de aproximativ 20 g. De asemenea, vei avea nevoie și de 2 linguri de cacao. Pentru cremă va fi bine dacă vei folosi un ou de casă, alături de 5 linguri de zahăr și 100 ml de lapte călduț. Pentru cremă vei avea nevoie și de 3 linguri de făină alături de 150 g de unt. Pentru a înmuia blatul din biscuiți pentru tort vei avea nevoie de 100 ml de apă clocotită, 5 linguri de zahăr și una de cafea. Pentru a pregăti o glazură absolut delicioasă va trebui să folosești 3 linguri de zahăr, 2 lingurițe de cacao, 2 linguri de lapte, o lingură de unt și în plus poți folosi 2 linguri de lapte de migdale măcinate.

un tort de biscuiti taiat pe o masa

Cât timp crema se răcește pregătește impregnarea

Tort de biscuiți cu cremă fiartă. Cum să pregătești desertul de casă

Pentru a pregăti aluatul pentru biscuiți bate ouăle cu zahăr, făină, cacao și praf de copt. Este important să treci făină prin sită după care să amesteci consistența alături de masa de ouă. Pentru a obține biscuiți pentru tort pufoase bate bine aluatul pentru aceștia.

Biscuiții pentru tort se coc la temperatura de 180 g până se rumenesc. Astfel, acestea trebuie să stea în cuptorul preîncălzit aproximativ 30-45 minute. De obicei, forma în care este bine să pui în cuptor biscuiții pentru tort trebuie să fie detașabilă și de o mărime de 24 cm. Pentru ca biscuiții să nu se lipească pune pergament pe fundul formei si presează în jos cu partea detașabilă ca să nu se scurgă aluatul. Tăiați excesul de pergament. Este important să nu ungeți cu nimic foaia.

un tort de biscuiti taiat pe o masa

Atunci când gătești un tort de biscuiți cu cremă fiartă este bine să pregătești glazura la foc încet

Metoda cea mai simplă pentru a pregăti crema pentru desert. Cu ce poți decora prăjitura

Pentru a pregăti crema pentru desert amestecați toate ingredientele cu excepția uleiului și puneți-o încet. Din moment ce focul va începe să se îngroașe și să fiarbă, trage rapid amestecul de foc. Amestecați în timp ce gătiți, astfel încât să nu se lipească de fund consistența.

Ulterior, adăugați untul la crema caldă. Este important să nu aplici pe foile din biscuiți crema fierbinte. Pentru a începe să decorezi prăjitura trebuie să aștepți ca frișca de casă să se răcească. Cât timp crema se răcește pregătește impregnarea. Pentru gospodine este inadmisibil ca prăjitura să fie uscată. Astfel, pentru a evita acest fapt aceasta trebuie unsă cu amestecul pregătit. Blaturile din biscuiți se lasă peste noapte pentru a se înmuia suficient de bine.

un tort de biscuiti taiat pe o masa

Un tort de biscuiți cu cremă fiartă este un desert ușor, fraged, aerisit, care se topește în gură

Atunci când gătești un tort de biscuiți cu cremă fiartă este bine să pregătești glazura la foc încet. Astfel, gătiți aproximativ 5 minute pe foc adăugând în bolul pregătit 3 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 2 linguri de lapte alături de o lingură de unt. Imediat ce glazura începe să se întărească după ce s-a scos de pe foc, aceasta se toarnă peste prăjitură. Dacă prăjitura nu este lubrifiată cu smântână, atunci puteți aștepta o îngroșare mai puternică a glazurii. După care aceasta se întinde cu un strat uniform. Prăjitura poate fi decorată cu migdale măcinate.

un tort de biscuiti taiat pe o masa

Prăjitura cu cremă făcută din biscuiți este un desert surprinzător de delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *