Prima pagină » Culinar » Tort de biscuiți cu budincă. Rețeta unui desert de casă gustos și aromat

Tort de biscuiți cu budincă. Rețeta unui desert de casă gustos și aromat

19 apr. 2022, 12:38,
în Culinar

Atunci când vrem să pregătim ceva dulce pentru o zi festivă, ideal este savurosul tort de biscuiți cu budincă. Acesta se face foarte ușor și avem nevoie de puține ingrediente. Desertul este unul inedit, rafinat și cu un aspect deosebit. Tortul de biscuiți cu budincă este alegerea perfectă pentru mesele festive, dar și atunci când vrem să îi impresionăm pe invitați cu un deliciu culinar. Iată rețeta unui desert de casă gustos și aromat.

Tort de biscuiți cu budincă, un desert irezistibil

Deliciosul tort de biscuiți cu budincă este preferatul multora dintre noi. Fin, gustos și rafinat, acesta se poate pregăti foarte ușor acasă, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat. Când vine vorba de gustosul tort făcut acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Fie acesta este făcut cu fructe sau cu cremă de ciocolată și cu un blat pufos, fie este pregătit după rețetele tradiționale, tortul este printre preferințele multor persoane.

Pentru iubitorii de deserturi rafinate putem pregăti acasă prăjitura Floare de Colț, cremoasă și gustoasă. Dacă printre invitații de la masă se află și copii, atunci ideale sunt niște clătite cu brânză la cuptor.

Tortul de biscuiți cu budincă poate fi făcut și la masa de Paști alături de bucatele tradiționale și de nelipsitul cozonac pufos. Pentru cei care preferă deserturile făcută după rețeta de odinioară putem face rapid o budincă de orez cu mere. Aceasta va readuce la masă aromele din vremea copilăriei.

Pentru gustosul tort de biscuiți vom avea nevoie de puține ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert de casă irezistibil.

Rețeta celui mai bun tort de casă

Tortul de biscuiți cu budincă se face rapid și cu câteva ingrediente. Pentru acest desert gustos avem nevoie de 500 g de biscuiți simpli, budincă, 500 ml de lapte, 5 linguri de zahăr, apă și frișcă.

Putem opta pentru diferite tipuri de budincă precum cea de căpșuni, de vanilie sau de ciocolată.

Mai întâi punem laptele la fiert apoi adăugăm treptat zahărul. Conținutul unui plic de budincă se toarnă într-un vas și se adaugă 100 ml de lapte apoi se amestecă până când obținem o compoziție omogenă și cremoasă. Ulterior se adaugă și restul de lapte.

Într-o tavă se așază un strat de biscuiți, puși unul lângă altul, apoi se stropește primul strat cu apă amestecată cu zahăr pentru ca gustoșii biscuiți să se înmoaie, iar budinca să se lipească mai bine de aceștia.

Se unge primul strat de biscuiți cu savuroasa budincă, iar după ce se uniformizează, se mai pune un alt strat de biscuiți, apoi iar budinca. Se procedează așa în funcție de cât de mare vrem să fie tortul de biscuiți cu budincă.

La final, tortul poate fi decorat cu frișcă, fulgi de ciocolată sau cu căpșuni și banane tăiate felii subțiri și puse peste ultimul strat de budincă. Când este gata, se pune desertul la frigider pentru a se închega suficient budinca încât tortul să poată fi feliat.

Cu siguranță vom obține cel mai bun tort făcut acasă, gustos și aromat. Acest desert îi va cuceri pe invitați și le va aminti de vremea copilăriei.

Dacă vrem să pregătim acasă ceva dulce pentru o zi festivă, ideal este tortul de biscuiți cu budincă. Acesta se face foarte ușor și avem nevoie de câteva ingrediente pentru a pregăti un desert irezistibil.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *