Prima pagină » Culinar » Tort curcubeu. Cum să pregătești un desert spectaculos la ceas aniversar

Tort curcubeu. Cum să pregătești un desert spectaculos la ceas aniversar

21 feb. 2023, 15:10,
BZI.ro, în Culinar

La mesele festive ideal este un tort curcubeu. Acest desert savuros și rafinat necesită mai mult timp de preparare, însă rezultatul este pe măsura așteptărilor. Tortul curcubeu se face cu cremă de ciocolată și mascarpone și cu dulceață de coacăze sau de afine. Aceste arome se îmbină perfect într-un gust dulce-acrișor. Iată cum să pregătești un desert spectaculos la ceas aniversar.

Tort curcubeu

Deliciosul tort curcubeu este perfect la ceas aniversar alături de alte bucate alese. Tortul curcubeu are un aspect deosebit și un gust aparte, fiind pe placul tuturor celor de la masă. Pentru a pregăti acest desert avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un plus de imaginație, iar rezultatul va fi unul spectaculos.

Tortul curcubeu se face cu un blat pufos și însiropat, iar pentru decor vom avea nevoie de frișcă, fulgi de ciocolată și câteva bombonele colorate. Pentru iubitorii de deserturi inedite la mesele festive putem face și un tort profiterol după rețeta clasică. În schimb, dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, ideal este un savuros tort de biscuiți. Acesta este crocant, gustos și are un aspect deosebit.

Rețeta cu care vei pregăti un desert spectaculos

Dacă vrem să pregătim un tort curcubeu vom avea nevoie de 9 ouă, 300 g de zahăr, 300 g de făină, 3 linguri de ulei, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 praf de sare, 4 linguri de unt și coajă rasă de lămâie, ingrediente necesare pentru pregătirea blatului. Pentru crema de mascarpone cu ciocolată și frișcă vom folosi 200 g de ciocolată albă, 200 ml de smântână, 500 g de brânză mascarpone, 2 linguri de zahăr pudră și 500 ml de frișcă lichidă. Pentru umplutura de tort vom avea nevoie de 300 g de dulceață de coacăze și un pahar de suc de portocale.

Mai întâi se pregătesc blaturile de tort. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile împreună cu un praf de sare. După aceea se adaugă zahărul și se amestecă din nou până când zahărul se topește. În alt bol se mixează gălbenușurile cu uleiul, esența de vanilie și coaja de lămâie.

Cele două compoziții de albușuri și gălbenușuri se amestecă apoi se adaugă făina și se mixează din nou. Se împarte aluatul în 4 boluri și se pune în fiecare bol colorant alimentar albastru, verde, roșu și galben. Se unge o tavă cu ulei sau unt apoi se toarnă aluatul galben și se pune la cuptor timp de 15 minute. Când este gata, se scoate aluatul din cuptor și se coace celălalt blat de culoare roșie. La fel se procedează și cu celelalte foi de blat. După ce blaturile sunt gata se face crema de mascarpone cu ciocolată albă și frișcă. Se încălzește smântâna într-o cratiță apoi se adaugă ciocolată ruptă bucăți mici. Se pune la foc mic și se amestecă până când ciocolata se topește complet. Se dă crema la rece timp de câteva ore.

Se scoate crema de la rece și se mixează împreună cu brânza mascarpone până când se obține o compoziție pufoasă și cremoasă. După aceea se începe asamblarea torului. Se pune la bază blatul albastru însiropat în suc de portocale, apoi se pune un strat de cremă mascarpone cu ciocolată și frișcă după care se adaugă un strat de dulceață de coacăze și însă un strat de cremă. Se adaugă alt blat colorat de tort și se procedează la fel până când se termină crema și blaturile pufoase. La final, se îmbracă deliciosul tort în frișcă și se decorează după preferințe.

Tortul curcubeu are un aspect deosebit și este desertul perfect la mesele festive. Deliciosul tort necesită mai mult timp de preparare, însă dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *