Prima pagină » Culinar » Tort cu pișcoturi și mascarpone. Rețeta unui desert perfect la ceas aniversar

Tort cu pișcoturi și mascarpone. Rețeta unui desert perfect la ceas aniversar

16 feb. 2023, 13:12,
în Culinar

Dacă organizăm o masă festivă și o petrecere de neuitat, nu trebuie să lipsească deliciosul tort cu pișcoturi și mascarpone. Acesta are o savoare aparte, este cremos, gustos și are un aspect deosebit. Tortul cu pișcoturi și mascarpone este ideal la zilele de naștere, dar și ori de câte ori vrem să îi surpindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu. Iată rețeta unui desert perfect la ceas aniversar.

Tort cu pișcoturi și mascarpone

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. La mesele de sărbătoare nu trebuie să lipsească un desert gustos și rafinat. Pe placul multora dintre noi este tortul cu pișcoturi și mascarpone. Acesta este ideal la ceas aniversar, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, vom obține la final un adevărat deliciu.

Tortul cu pișcoturi și mascarpone necesită ceva timp de preparare și ingrediente alese cu grijă, iar dacă adăugăm un plus de imaginație îm decorarea acestui desert, la final reultatul va fi unul spectaculos. Dacă vrem să facem un tort cu blat pufos și aromat, putem pregăti un blat de tort cu nucă.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, ideal este un tort de biscuiți după rețeta veche a bunicii. Acesta se face rapid și cu câteva ingrediente. Tortul cu pișcoturi și mascarpone poate fi ornat cu fructe sau cu fulgi de ciocolată, după preferințe. De asemenea, putem decora tortul și cu câteva felii de mere caramelizate.

Cum să pregătești un desert savuros la mesele festive

Pentru gustosul tort cu pișcoturi și mascarpone vom avea nevoie de 500 g de pișcoturi, 500 g de brânză mascarpone, 500 ml de frișcă lichidă, 100 g de ciocolată albă, 800 ml de compot de cireșe, 100 g de căpșuni și 50 g de cireșe.

Mai întâi se pregătește crema pentru tort. Se pune ciocolata la topit pe baie de abur într-o cratiță. Într-un bol se pune mascarpone, frișca lichidă și ciocolata topită anterior și se mixează foarte bine până când se obține o compoziție omogenă și cremoasă. După aceea pe o farfurie mare rotundă se pune inelul sau forma de tort și se asamblează savurosul desert.

Se însiropează pișcoturile în compotul de cireșe și se așază la baza farfuriei, apoi se pune un rând de pișcoturi pe margine și se adaugă un strat de cremă. Se pun după aceea fructele tăiate felii. Se continuă cu un alt strat de pișcoturi și alt strat de cremă până când se ajunge la nivelul inelului de tort.

Ultimul strat trebuie să fie de cremă peste care vom pune cireșele și câțiva fulgi de ciocolată. Tortul se pune la frigider câteva ore apoi se scoate de la rece și se îndepărtează inelul de tort. Savurosul desert se feliază pentru a fi servit. Cu siguranță vom obține un tort gustos, aromat, cremos și însiropat, care îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Deliciosul tort cu pișcoturi și mascarpone are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideal la mesele festive. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`