Prima pagină » Culinar » Tort cu mousse de ciocolată. Cum să pregătești un desert rafinat la tine în bucătărie

Tort cu mousse de ciocolată. Cum să pregătești un desert rafinat la tine în bucătărie

19 mai 2023, 12:37,
în Culinar

La ceas aniversar îi putem cuceri pe cei dragi cu un tort cu mousse de ciocolată. Acest desert este spectaculos, aromat, cremos și cu siguranță va fi pe placul tuturor celor de la masă. Tortul cu mousse de ciocolată necesită mai mult timp de preparare, însă cu un strop de imaginație vom obține un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești un desert rafinat la tine în bucătărie.

Tort cu mousse de ciocolată

Când vine vorba de savurosul tort, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Fie că este făcut cu blat pufos și însiropat, umplut cu cremă sau cu fructe proaspete, fie că este preparat cu ciocolată, rețetele de tort sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi este tortul cu mousse de ciocolată.

Acesta are o savoare aparte, un aspect deosebit și este rafinat. Tortul cu mousse de ciocolată este alegerea perfectă la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert aromat, fin și gustos. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, putem face la zi de sărbătoare și o plăcintă cu mere, pufoasă și delicioasă.

Deserturile sunt nelipsite și în zilele de post. În perioadele cu restricții alimentare putem pregăti rapid cea mai bună prăjitură de post. Toate aceste delicii îi vor cuceri pe cei dragi. Tortul cu mousse de ciocolată este alegerea perfectă la ceas aniversar.

Rețeta cu care vei obține un desert încântător

Pentru blatul de tort cu ciocolată vom avea nevoie de 2 ouă, 50 g de zahăr, 100 g de ciocolată amăruie, 50 g de unt, 150 g de făină, 1 praf de sare și 5 g de praf de copt. Pentru deliciosul mousse de ciocolată neagră vom folosi 200 g de ciocolată amăruie, 100 g de unt, 200 g de frișcă naturală, 1 praf de sare, 5 g de gelatină, 100 ml de apă plată și 2 lingurițe cu esență de rom. Pentru mousse-ul de ciocolată albă vom avea nevoie de 200 g de ciocolată albă, 75 g de unt, 200 g de frișcă, 5 g de gelatină, 100 ml de apă plată, 1 praf de sare și 2 lingurițe cu esență de lămâie. Pentru decor vom folosi ciocolată albă răzuită și coajă de lămâie confiată.

Mai întâi se prepară blatul de tort. Într-un vas se pune ciocolata la topit împreună cu untul. Se amestecă ușor până când se obține o compoziție cremoasă. După aceea se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se mixează împreună cu puțină sare. Se adaugă zahărul, apoi gălbenușurile bătute spumă și ciocolata topită.

Se amestecă din nou apoi se adaugă treptat făina și praful de copt. Aluatul obținut se întinde într-o formă de tort și se pune la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata, se scoate blatul din cuptor și se lasă la răcit, apoi blatul se răstornă pe o farfurie întinsă. Următorul pas constă în prepararea cremelor pentu tortul cu mousse de ciocolată.

Pentru mousse-ul de ciocolată neagră se rupe ciocolata neagră în bucăți și se pune la topit într-un vas împreună cu untul. După ce toate ingredientele s-au topit, se amestecă ușor și se lasă crema la răcit. În alt vas se pune gelatina și apa, iar după ce s-a hidratat se pune gelatina la bain marie. După aceea se mixează frișca apoi se adaugă gelatina diluată și compoziția de ciocolată neagră. Se toarnă esența de rom și se amestecă din nou apoi crema mousse de ciocolată neagră se pune peste blatul de tort și se uniformizează.

La fel se procedează și cu mousse-ul de ciocolată albă. Când este gata, crema se întinde peste cea de ciocolată neagră. Tortul se pune la frigider timp de câteva ore sau de pe o zi pe alta. Se scoate de la rece, se decorează cu ciocolată albă și cu coajă de lămâie confiată. Se porționează apoi se servește savurosul desert.

Tortul cu mousse de ciocolată are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideal la mesele festive. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024