Prima pagină » Culinar » Tort cu mascarpone și fructe de pădure congelate. Un răsfăț adevărat pentru zilele speciale

Tort cu mascarpone și fructe de pădure congelate. Un răsfăț adevărat pentru zilele speciale

18 sept. 2023, 14:31,
în Culinar

Gospodinele experimentate cunosc deja cea mai populară rețetă de tort cu mascarpone și fructe de pădure congelate, însă cele care încă nu o cunosc, o vor afla în acest articol. Înainte de a pregăti deliciul trebuie să știți că acest tort este delicios și perfect pentru orice ocazie specială sau pentru a vă răsfăța pe dumneavoastră și pe cei dragi.

Pentru a pregăti deliciosul desert aveți nevoie de 3 ouă, 100 gr de zahăr, 100 gr de făină și de o linguriță de praf de copt. De asemenea, veți mai avea nevoie de o esență de vanilie (opțional). Pentru cremă aveți nevoie de 500 gr de mascarpone, 150 gr de zahăr pudră și 200 ml de frișcă. Pentru un plus de aromă puteți să folosiți o linguriță esență de vanilie.

Tort cu mascarpone și fructe de pădure congelate. Ce să folosești pentru un decor de excepție

Pentru a decora desertul veți mai avea nevoie de fructe de pădure congelate sau proaspete (zmeură, afine, căpșuni, mure). De asemenea, veți mai avea nevoie de zmeură sau gem de zmeură pentru a unge blatul (opțional).

Întâi de toate ar trebui să pregătiți blatul pentru acest tort absolut delicios. Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt (20-23 cm) cu hârtie de copt sau un strat subțire de unt și făină. Separați ouăle și bateți albușurile până se formează vârfuri rigide. Adăugați treptat zahărul și esența de vanilie (dacă o utilizați) și continuați să bateți până obțineți o spumă densă.

Adăugați gălbenușurile și amestecați-le ușor. Incorporați făina și praful de copt în amestecul de ouă în părți egale, amestecând cu grijă pentru a păstra aerul. Turnați compoziția în tava pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când blatul devine auriu și trece testul scobitorii (o scobitoare introdusă în centru trebuie să iasă curată). Lăsați blatul să se răcească complet.

Pașii necesari pentru a pregăti crema pentru desert. Cât timp are nevoie acesta pentru a se răcori

Într-un bol mare, amestecați mascarpone-ul și zahărul pudră până la obținerea unei compoziții omogene. Adăugați esența de vanilie și amestecați din nou. Într-un alt bol, bateți frișca lichidă până când obțineți vârfuri moi. Asigurați-vă că nu o bateți prea mult, pentru a nu se transforma în unt. Adăugați treptat frișca bătută în amestecul de mascarpone și amestecați cu grijă până la omogenizare.

Dacă doriți, puteți să ungi blatul cu gem de zmeură pentru a adăuga un strat suplimentar de aromă. Puneți jumătate din crema de mascarpone peste blatul răcit și nivelați-o. Adăugați un strat generos de fructe de pădure congelate sau proaspete peste crema de mascarpone. Puneți cealaltă jumătate din cremă peste fructe și nivelați-o. Decorați tortul cu mai multe fructe de pădure deasupra.

Lăsați tortul cu mascarpone și fructe de pădure congelate să se răcească în frigider timp de cel puțin 2-3 ore sau peste noapte pentru a se întări. Acest tort cu mascarpone este un desert minunat, fiind perfect pentru a vă bucura de gustul verii sau pentru a sărbători ocazii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *