Prima pagină » Culinar » Tort cu fructe și ciocolată. Rețeta cu care vei pregăti un desert perfect la ceas aniversar

Tort cu fructe și ciocolată. Rețeta cu care vei pregăti un desert perfect la ceas aniversar

27 feb. 2023, 13:11,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu la mesele festive, ideal este un tort cu fructe și ciocolată. Acesta se face foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un tort aromat, cremos și gustos. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert perfect la ceas aniversar.

Tort cu fructe și ciocolată

Savurosul tort cu fructe și ciocolată este desertul perfect la ceas aniversar. Acesta are o savoare aparte și un aspect deosebit, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite pentru ornat, vom obține un desert spectaculos. Când vine vorba de tort, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Tortul cu fructe și ciocolată se face cu un blat pufos și însiropat și poate fi decorat cu frișcă, cu fulgi de ciocolată sau cu fructe proaspete.

La ceas aniversar, pe lângă acest tort putem pregăti pentru cei dragi și un tort de biscuiți după rețeta veche. Tortul de biscuiți are un gust aparte fiind perfect pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute ca în vremea bunicii. Pentru cei care preferă deserturile rafinate, inedite și aromate putem face un tort cu piscoturi și mascarpone. Acesta poate fi pregătit la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert irezistibil.

Cum să pregătești acasă cel mai bun desert la ceas aniversar

Pentru deliciosul tort cu fructe și ciocolată vom avea nevoie de 8 ouă, 200 g de zahăr, 250 g de făină, 100 g de ciocolată, 50 g de cacao, 20 ml de ulei, o lingură de apă și un pliculeț de zahăr vanilat. Aceste ingrediente sunt necesare pentru prepararea blatului pufos. Pentru cremă vom folosi 250 g de zahăr, 75 ml de apă, o lingură de zeamă de lămâie, 200 g de ciocolată, 200 g de unt, esență de rom și un pliculeț de zahăr vanilat și fructe după preferințe.

Mai întâi se pregătește delicioasa cremă de ciocolată. Se pune zahărul într-o oală cu apă la foc mic apoi se adaugă și ciocolata și se amestecă bine. Se lasă crema la fiert timp de 20 de minute, apoi se adaugă untul și esențele și se ia oala de pe foc. Cât timp crema de ciocolată se lasă la răcit se pregătește blatul pufos de tort. Se separă albușurile de gălbenușuri, iar gălbenușurile se mixează împreună cu zahărul, la care se adaugă o lingură de apă și ulei.

Albușurile se bat spumă cu zahărul rămas apoi se adaugă treptat făina și cacaoa. Se amestecă după aceea compoziția de albușuri cu cea de gălbenușuri, apoi se adaugă puțin zahăr vanilat și ciocolata topită. Compoziția de blat se toarnă într-o formă rotundă de tort și se dă la cuptor timp de 40 de minute.

Când este gata, se scoate tava din cuptor și se taie blatul în trei părți, pe orizontală, apoi se însiropează fiecare parte cu apă și zahăr. După aceea se așază prima foaie de aluat pe un platou rotund și se toarnă un strat generos de cremă de ciocolată. Se uniformizează crema apoi se mai pune o foaie de blat peste care se pune un alt strat de cremă. Se procedează la fel și cu ultima foaie de blat și restul de cremă. La final, deliciosul tort se glazurează cu ciocolată, cu frișcă și cu fructe proaspete tăiate în bucăți după preferințe. Cu siguranță tortul cu fructe și ciocolată va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Tortul cu fructe și ciocolată este gustos, rafinat și are un aspect deosebit, fiind ideal la ceas aniversar alături de alte deserturi savuroase. Tortul cu ciocolată poate fi făcut nu doar la zi de sărbătoare, ci și atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *