Prima pagină » Culinar » Tort cu cremă caramel. Rețeta bunicii pentru un desert desăvârșit

Tort cu cremă caramel. Rețeta bunicii pentru un desert desăvârșit

18 apr. 2022, 09:52,
BZI.ro, în Culinar

Tortul cu cremă de caramel este un adevărat deliciu! Nu are făină în compoziție, doar amidon și are un gust nemaipomenit.

Dacă vrei să pregătești un desert senzațional, încearcă tortul cu cremă de caramel. Este un preparat mult apreciat atât de cei mari, cât mai ales de cei mici, grație gustului inconfundabil de caramel, care îți trezește toate simțurile. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, se prepară ușor și este ideal pentru aniversări și mese de sărbătoare. În plus, poate fi făcut în orice moment, chiar și fără motiv, pentru că este delicios.

Un alt tort deosebit, pe care trebuie neapărat să îl încerci este tortul fără marțipan, un desert care te face să te lingi pe degete. Nu conține zahăr, ceea ce îl face desertul perfect pentru copii.

Spor la gătit!

un tort cu cremă de caramel

Ai nevoie doar de câteva ingrediente, se prepară ușor și este ideal pentru aniversări și mese de sărbătoare.

Tort cu cremă caramel: Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă ai nevoie de: pentru blat – cinci albușuri, 125 de grame zahăr pudră, trei linguri de amidon, 200 de grame de nuci tăiate mărunt și prăjite, vanilie (pentru că sunt necesare două blaturi, cantitățile se vor dubla și se vor coace pe rând); pentru cremă – 250 de grame de smântână pentru frișcă, 250 de grame de mascarpone, 50 de grame de zahăr pudră, 150 de grame de sos caramel; pentru sosul caramel – 150 de grame de zahăr, 50 de grame de unt, 125 de grame smântână lichidă; pentru ornat – 250 de grame de mascarpone, 250 de grame de smântână pentru frișcă, 100 de grame de zahăr pudră, alune, fistic, ciocolată rasă.

Prepararea blaturilor

Primul pas în pregătirea acestui tort delicios este prepararea blaturilor. Separă albușurile de gălbenușuri și mixează-le până când se fac spumă. Între timp, adaugă zahărul pudră, vanilia și amidonul, amestecând ușor cu o paletă. Adaugă și nucile și amestecă ușor. Nu uita să folosești mișcări circulare, pentru ca blaturile să iasă pufoase.

Pune compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 40/32 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute sau până când se rumenește. Repetă procesul și pentru celălalt blat. Astfel, obții două foi de ruladă, pe care trebuie să le lași la răcit.

După ce s-au răcit, ajută-te de o farfurie și taie patru discuri din cele două blaturi.

Prepararea cremei pentru tortul cu caramel

Pentru prepararea cremei este nevoie de sosul caramel. Acesta se pregătește astfel: pune zahărul la caramelizat, apoi adaugă untul și smântâna lichidă și fierbe totul, până când obții o cremă. Trece compoziția printr-o strecurătoare și apoi las-o la răcit.

Amestecă mascarponele cu smântâna frișcă și cu cele 50 de grame de zahăr pudră. La final, adaugă sosul caramel răcit și amestecă ușor.

Pune crema obținută între cele patru discuri și ornează cu crema mascarpone și frișcă. Aceasta se obține prin mixarea smântânei pentru frișcă cu mascarponele și zahărul pudră.

cremă caramel într-un bol

Amestecă mascarponele cu smântâna frișcă și cu cele 50 de grame de zahăr pudră. La final, adaugă sosul caramel răcit și amestecă ușor.

Tortul cu caramel se ornează după gustul fiecăruia. Pot fi folosite următoarele ingrediente: ciocolată rasă sau cubulețe, fistic și alune.

Rețeta este gata! Poți consuma tortul imediat sau îl poți lăsa două ore la rece, pentru ca aromele să se întrepătrundă. Gustul este unul inconfundabil și de neuitat.

Poftă bună!

un tort cu cremă de caramel, ornat cu napolitane

Tortul cu caramel se ornează după gustul fiecăruia. Pot fi folosite următoarele ingrediente: ciocolată rasă sau cubulețe, fistic și alune.

Rețetă inspirată de Gina Bradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *