Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Tort cu cirese, mascarpone si ciocolata
Tort cu cirese, mascarpone si ciocolata

Tort cu cirese, mascarpone si ciocolata

27 mai 2013, 22:44,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:10036;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

160 g ciocolata cu lapte de calitate
180 g faina alba
2 lingurite de praf de copt
150 g zahar alb
150 g unt moale
3 oua
3 linguri de lapte
1 banana
210 g ciocolata alba
410 g cirese curatate
15 cirese necuratate
250 g mascarpone
3 linguri de smantana

Mod de preparare:

Amesteca intr-un castron mare faina cu praful de copt, cu zaharul, untul, ouale si laptele, aproximativ 4 minute. Rade jumatate din ciocolata cu lapte, iar jumatate rupe-o bucatele. Adauga in compozitia de faina si banana pasata, si ciocolata cu lapte. Pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si las-o la cuptor 25 de minute.
Ai toate produsele necesare in bucatarie. Click aici

Taie blatul in trei felii. Topeste ciocolata alba la bain-marie, las-o sa se raceasca putin si trece prin ea ciresele. In restul de ciocolata, adauga mascarpone si smantana si amesteca bine pana obtii o compozitie cremoasa. Pastreaza putin din crema pentru decor, apoi umple fiecare felie de blat cu crema. Peste ultimul strat adauga crema si cirese glazurate.
Tortul cu cirese si ciocolata alba se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece.

sursa: acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`