Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Tort cu branza de vaci si ciocolata
Tort cu branza de vaci si ciocolata

Tort cu branza de vaci si ciocolata

05 mai 2016, 11:13,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:16672;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru baza:
80 gr faina de grau
20 gr pudra de cacao
80 gr zahar pudra
1/2 plic praf de copt
2 oua

Pentru crema:
500 gr branza de vaci semi-degresata
200 gr zahar pudra
150 gr smantana
10 gr gelatina
50 ml apa
coaja rasa de la 1 lamaie
sucul de la o jumatate de lamaie
200 gr frisca

Pentru decor:
100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

1. Mixeaza ouale cu zaharul, praful de copt, cacaoa si faina. Omogenizeaza bine.
2. Unge cu putin unt o tava, apoi presara putina faina de grau in ea.
3. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
4. Pune compozitia obtinuta in tava si bag-o in cuptor pentru circa 15 minute. Transfera apoi blatul pe un gratar, ca sa se raceasca.
5. Amesteca bine branza cu zaharul pudra, frisca, coaja si sucul de lamaie si smantana.
6. Pune gelatina la hidratat, apoi transfera bolul in cuptorul cu microunde.
7. Dupa ce s-a topit, pune gelatina peste mixul cu branza. Omogenizeaza.
8. Pune blatul intr-un platou adanc. Daca e necesar, strecoara intre blat si platou o coala de hartie, astfel incat sa nu curga crema de pe el.
9. Intinde uniform crema pe blat.
10. Topeste ciocolata la bain-marie, apoi decoreaza prajitura cu ea. Bag-o in frigider pana in momentul servirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`