Prima pagină » Culinar » Tort cheesecake, aromat și incredibil de gustos. Desertul perfect la ceas aniversar

Tort cheesecake, aromat și incredibil de gustos. Desertul perfect la ceas aniversar

08 nov. 2023, 09:40,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi la zi aniversară cu un adevărat deliciu, putem pregăti un tort cheesecake, aromat și incredibil de gustos. Acesta are o savoare deosebită, se face cu ingrediente alese cu grijă, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum să obții acasă desertul perfect la ceas aniversar.

Tort cheesecake, aromat și incredibil de gustos

La zi aniversară putem pregăti pentru sărbătoriți un tort cheesecake. Acesta este cremos, gustos și poate fi ornat în diferite moduri. Tortul cheesecake cu blat de biscuiți se face cu căpșuni, cu fructe de pădure, cu cireșe și multe altele, în funcție de gust și preferințe.

Pentru a pregăti acasă un tort cheesecake savuros, vom avea nevoie de ingrediente alese cu grijă, de un strop de imaginație și de îndemânare, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Pe lângă totul cheesecake, putem face pentru cei dragi și un tort diplomat cu pișcoturi. Este important să pregătim și un blat pufos de tort și o cremă de ciocolată sau de vanilie extrem de fină. Rețetele de tort sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Tortul cheesecake este cremos, aromat și cu siguranță îi va cuceri pe toți cei de la masă. Acesta este perfect la mesele festive sau la mesele în familie.

Rețeta cu care vei obține un desert perfect

Dacă vrem să pregătim acasă un tort cheesecake vom avea nevoie de 200 g de biscuiți, 75 g de unt, esență de vanilie, 300 g de cremă de brânză, 300 g de mascarpone, 125 g de zahăr pudră, jumătate de păstaie de vanilie, coajă rasă de lămâie, suc de lămâie și 300 g de smântână pentru frișcă.

Mai întâi se pregătește blatul de biscuiți. Biscuiții se fărâmițează, apoi se topește untul într-o cratiță și se amestecă cu esența de vanilie. Se toarnă peste biscuiți și se amestecă foarte bine până când se formează o pastă omogenă. Compoziția de blat de biscuiți se toarnă într-o formă rotundă apoi se coace baza de biscuiți timp de 10 minute. După aceea se scoate blatul de biscuiți și se pregătește crema.

Într-un bol se amestecă crema de brânză moale cu mascarpone, apoi se adaugă zahărul pudră, coaja rasă de lămâie și sucul de lămâie. Se mixează totul foarte bine pentru a obține o cremă pufoasă și moale. Frișca se mixează separat apoi se adaugă în crema de brânză. Delicioasa cremă se toarnă peste blatul de biscuiți și se uniformizează. Se ornează tortul cu căpșuni, cu afine sau cu alte fructe, în funcție de preferințe. Se pune tortul la frigider timp de câteva ore apoi se porționează pentru a fi servit.

Tortul cheesecake este aromat, gustos și ideal de servit la ceas aniversar. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Rețetele de tort sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe lângă tortul cheesecake, adorat de mulți dintre noi este și tortul cu ciocolată și blat pufos. Acesta poate fi făcut la orice ocazie, chiar și atunci când vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024