Cu o textură delicată și o explozie de arome dulci, îmbinate armonios într-o simfonie a gusturilor, fiecare mușcătură din acest tort botez fete frișcă va fi o sărbătoare pentru simțurile tale. Blaturile moi și pufoase, ca niște nori delicați care se topesc în gură, sunt într-o armonie desăvârșită cu crema pufoasă care îmbracă fiecare strat. Siropul, îmbogățit cu esența subtilă de rom, adăuga o notă care echilibrează perfect intensitatea aromelor.
Rețetă de tort botez pentru fete cu frișcă
Cantitățile sunt pentru un singur blat, dar țineți cont că sunt necesare câte două din fiecare culoare pentru asamblarea unui tort botez fete cu frișcă. Astfel, pentru blatul maro cu cacao aveți nevoie de 6 ouă, 200 grame zahăr, 200 grame făină, 3 linguri cacao, 40 ml ulei, 40 ml apă și 1 plic praf de copt. Pentru blatul de culoare galbenă aveți nevoie de 6 ouă, 250 grame făină, 200 grame zahăr, 40 ml ulei, 40 ml apă, 1 plic praf de copt. Crema delicioasă se va prepara din 4 cutii de mascarpone (250 g/cutie), 1 kg frișcă, 150 g zahăr și 4 plicuri de întăritor pentru frișcă. De asemenea, veți avea nevoie și de un sirop entru înmuierea blaturilor, care se prepară din 1 litru de apă, 400 g zahăr și 3 picături de esență de rom (sticlă de 35 ml). Decorarea tortului poate fi făcută din 1,3 kg frișcă, 5 plicuri de întăritor pentru frișcă, 200 g zahăr, colorant alimentar roz (câteva picături), bombonele argintii, trandafiri și frunze din bezele.
Țineți cont că va trebui să pregătești câte două blaturi din fiecare culoare. Poți începe cu blatul maro. Pentru a-l prepara, se bat 6 albușuri până este obținută o spumă consistentă, se adaugă zahărul și se continuă mixarea până la omogenizarea completă. Se adaugă apoi apa, uleiul și gălbenușurile, amestecând ușor, iar apoi urmează făina, cacao și praful de copt. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt, se toarnă compoziția, și se coace de 20-25 de minute la 160 de grade Celsius. Dimensiunea recomandată a tăvii este de 45/33 cm. Se urmează aceiași pași și pentru al doilea blat maro.
Pentru blatul galben, se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul și se continuă amestecarea până la omogenizare. Se adaugă apa, uleiul și se amestecă ușor. Se adaugă făina și praful de copt. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția, care va fi introdusă în cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute la 160 de grade Celsius. Se urmează aceiași pași și pentru cel de-al doilea blat.
Prepararea cremei, a siropului și asamblarea tortului
Pentru prepararea siropului, se caramelizază zahărul, se stinge cu apa, apoi se lasă să se răcească puțin înainte de a adăuga esența de rom. Pentru a obține o cremă absolut delicioasă, primul pas al procesului de preparare este să bateți frișca bine, împreună cu întăritorul și zahărul, până când este obținută o consistență foarte densă. Brânza mascarpone se mixează separat, iar apoi se amestecă cu frișca bătută.
Se așează blatul galben pe o tavă și se însiropează bine cu sirop. Se adaugă aproximativ jumătate din cremă și se nivelează frumos. Se așează apoi un blat cu cacao deasupra, se însiropează bine și acesta cu sirop, pentru o aderență mai bună, și se adaugă un strat de frișcă sau cremă.
Se așează al doilea blat galben (din care se taie câteva porțiuni din lungime și lateral, aproximativ 3 cm). Se însiropează bine și acesta, după care se adaugă diferența de cremă rămasă. Peste cremă se așează al doilea blat cu cacao și se însiropează (și din acesta se taie porțiuni din laterale, aproximativ 3 cm).
Decorul pentru tort botez fete cu frișcă se va face din frișcă bătută împreună cu zahărul și întăritorul până se obține o consistență foarte fermă, iar apoi se adaugă câteva picături de colorant. Se acoperă tortul cu frișcă în culoarea dorită, și se decorează cu bombonele, trandafiri și frunze, sau alte detalii preferate de tine.
Fete cu frisca……istetilor!!!!! Jurnalisti …cu cacao…