Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Tort „Alba-Neagra” – Fin si foarte delicios
Tort

Tort „Alba-Neagra” – Fin si foarte delicios

03 ian. 2017, 10:23,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:17719;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 130 g de zahar
  • 130 g de faina de grau
  • 8 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru soufle:

  • 10 g de gelatina
  • 5 albusuri
  • 100 ml de apa
  • 280 g de pudra

Pentru glazura:

  • 150 g de ciocolata neagra
  • 150 g de unt

Citeste si Cand o sa dai de gustul ei, nici o sa mai renunti la reteta – Placinta cu branza si marar

Mod de preparare:

Incepem cu blatul: Intr-un bol frecati oule cu zaharul si adaugati faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia. Forma in care veti turna compozitia tapetati-o cu pergament uns cu unt. Preincalzi-ti cuptorul la 180 de grade si coaceti blatul pana va fi gata sau aproximativ 35 minute, dupa care il lasati sa se raceasca.
Pana se coace blatul noi vom face sufleul, inmuiati gelatina in apa, dupa care o puneti la foc si o mestecati putin pana se dizolva complect, dupa care o lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam albusurile pana primim o compozitie spumoasa, dupa care adaugam zaharul pudra si in final adaugam gelatina dizolvata in apa, mixam pana primim o compozitie mai consistenta. Apoi blatului ii taiati partea de sus pentru a fi uniform, il puneti in forma dupa preferinta, peste el turnati compozitia din albusuri cat mai uniform, dupa care o dati la frigider pentru a se intari.
Intr-un bol rupeti ciocolata in bucati si adaugati untul apoi puneti la foc amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena. Dupa care scoateti torul de la rece ti turnati peste el compozitia de ciocolata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`