Deliciosul tort Albă ca Zăpada este ideal pentru noaptea dintre ani și este adorat de mulți dintre noi. Pe lângă tradiționala prăjitură Albă ca Zăpada făcută după rețeta bunicii, cu foi fragede coapte la dosul tăvii și cremă de vanilie rafinată, putem face rapid și un tort după aceeași rețetă. Răsfață-te cu un desert cremos și gustos la masa de Revelion.
Tort Albă ca Zăpada pentru noaptea dintre ani
Dacă vrem să îi cucerim pe musafiri la masa de Revelion putem face un gustos tort Albă ca Zăpada. Acesta are un aspect deosebit, o savoare aparte și se pregătește rapid, cu doar câteva ingrediente simple și un strop de imaginație.
Tortul Albă ca Zăpada merge de minune în noaptea dintre ani, dar și la mesele festive alături de alte deserturi gustoase. Acest tort se poate orna cu cremă de vanilie, cu fulgi de cocos și pudră de cacao sau cu fulgi de ciocolată albă, în funcție de gust și preferințe.
Pe lângă acest desert, putem pregăti de Revelion și niște fursecuri fragede simple sau umplute cu dulceață de casă. Pentru cei care adoră rețetele bunicii și vor să își amintească de vremea copilăriei, putem face un chec cu fructe confiate ornat cu glazură albă. Tortul Albă ca Zăpada este ideal de pregătit la orice ocazie și îi va cuceri pe toți cei de la masă.
Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil
Pentru tortul Albă ca Zăpada vom avea nevoie de 10 albușuri, 200 g de făină, 200 g de zahăr, 30 ml de apă, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 praf de sare, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom folosi 130 g de făină, 150 g de unt, 500 ml de lapte, 300 g de zahăr, coajă rasă de la două lămâi, zeama de la două lămâi și 1 praf de sare. Pentru sirop vom avea nevoie de 200 ml de apă, 60 g de zahăr și zeama de la o lămâie, iar pentru decor vom folosi fulgi de cocos.
Se bat albușurile spumă cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul. Se pune treptat și apa apoi se adaugă esența de vanilie. Se mixează totul din nou. Treptat se pune și făina apoi compoziția de blat se toarnă într-o tavă rotundă de copt. Se coace blatul pufos timp de 35 de minute. Când este gata, se scoate blatul din cuptor și se lasă la răcit. După aceea se face crema pentru deliciosul tort Albă ca Zăpada.
Într-o cratiță se pune făina cu puțin lapte și se amestecă foarte bine. Se pune și praful de sare cu zahărul și se fierbe crema până când începe să se îngroașe. Luaăm crema de pe foc și adăugăm coaja rasă de lămâie și zeama. Se pune în crema fierbinte și untul și se amestecă foarte bine. Ultimul pas constă în pregătirea siropului. Într-o cratiță se toarnă apă apoi se adaugă zahărul și zeama de lămâie. Se lasă siropul la foc mic până ajunge în punctul de fierbere.
Blatul pufos se taie în 3 apoi se însiropează fiecare bucată de blat. Se pune un strat de cremă peste primul blat apoi se așază al doilea blat și din nou un strat de cremă. Ultimul blat se așază peste cremă, iar crema rămasă se va pune deasupra, dar și pe marginile tortului. Se uniformizează crema, iar la final se ornează tortul cu fulgi de cocos.
Tortul Albă ca Zăpada este aromat, gustos și ideal de pregătit la mesele de sărbătoare în familie. Acest desert va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă.