Prima pagină » Titlurile zilei » Topul școlilor de șoferi din Iași, în funcție de promovare! Ce instructori trebuie să aleagă candidații: „Mulți examinatori sunt aroganți” – FOTO

Topul școlilor de șoferi din Iași, în funcție de promovare! Ce instructori trebuie să aleagă candidații: „Mulți examinatori sunt aroganți” – FOTO

07 apr. 2023, 02:00, 24 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

În Iași funcționează 93 de școli de șoferi, persoane fizice și juridice. O analiză realizată pe anul 2022 arată cât de performante sunt aceste școli, în funcție de rata de promovare. Indiferent de rezultate, patronii de școli acuză că programările se fac foarte greu, un candidat având posibilitatea să fie examinat pentru obținerea permisului cel mult de două ori într-un an

Cotidianul BZI a consultat un document ce reprezintă radiografia școlilor de șoferi din Iași. Nu mai puțin de 93 de societăți sau persoane fizice autorizate activează în domeniul școlilor auto. La nivel național, numărul ajunge la 2.806. Documentul face referire la rata de promovare la primul examen pentru fiecare școală în parte, adică la candidați care au trecut de testarea teoretică din prima, la fel și de proba practică.

Datele pot fi edificatoare pentru viitorii cursanți care nu știu să aleagă școala de șoferi potrivită. După parcurgerea datelor centralizate de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări, deciziile pot fi luate mai ușor. Datele sunt valabile pentru perioada 01.01.2022 – 31.12.2022. Rezultatele includ toate categoriile auto, dar categoria B în special (aproximativ 80 la sută). În edițiile trecute a fost publicată și lista examinatorilor din Iași de care depind candidații pentru obținerea permisului auto. Detaliile pot fi consultate aici.

Școlile de șoferi din Iași cu cei mai mulți cursanți

Conform datelor deținute, Auto Năstase SRL a avut cei mai mulți cursanți care au susținut probele teoretice și practice – 1.113 din care doar 298 au luat permisul, rata de promovare fiind de 26,77 la sută. Lista este completată de Viovas SRL – 779 de candidați – 292 de admiși – rată de promovare de 37,49 la sută, West Limited Company SRL – 596 de candidați – 197 de admiși – rată de promovare de 34,20 la sută, Titi Bas SRL – 482 de candidați – 221 de admiși – rată de 45,85 la sută, Sigur la Volan SRL – 477 de candidați – 168 de admiși – rată de 35,22 la sută, Dalcom Auto ASE SRL – 814 candidați – 189 de admiși – rată de 23,22 la sută, Dom Prodtrans SRL – 614 candidați – 154 de admiși – rată de 25,08 la sută, Autozet SRL – 543 de candidați – 148 de admiși – rată de 27,26 la sută, Auto Training Expert SRL – 903 candidați – 212 admiși – rată de 23,48 la sută, Auto Tody Family Driver SRL – 612 candidați – 245 de admiși – rată de 40,03 la sută. Patronii școlilor de șoferi spun că, față de anii anteriori, rezultatele sunt ușor mai bune.

„Rezultatele sunt mai bune pentru că au venit și examinatori din București, Mureș sau Baia Mare. Însă, în continuare, examinatorii sunt extrem de exigenți. Când un candidat pică cu 23-25 de puncte penalizare, el ar putea să circule pe stradă. Când are 100 de puncte, este clar, trebuie să se specializeze. În continuare stăm prost cu programările. Un candidat este reprogramat după 4 luni. Are posibilitatea să dea examenul doar de două ori într-un an”, a precizat Viorel Stoleriu, patronul școlii de șoferi Viovas.

Într-adevăr, în vara anului 2022, prezența examinatorilor din București a contat, mult mai mulți candidați din Iași au obținut permisul.

Compania de Transport Public este prima în top

Printre societățile care au rata de promovare cea mai mare se numără Compania de Transport Public Iași SA, care organizează cursuri pentru obținerea categoriilor de permis pentru conducerea autobuzelor și tramvaielor. În 2022, din 42 de candidați, 28 au trecut testele, promovarea fiind de 66,67 la sută.

Urmează Auto Criss Driver, condusă de patronul Cristian Racoviță. Anul trecut a reușit să o obțină un procent de 64,26 la sută. Din 291 de candidați au fost admiși 187. Afaceristul nu a putut fi contactat pentru a comenta rezultatele. Și societatea Auto Tody Family TVL SRL a avut un rezultat de 66,67 la sută, dar au fost examinați doar 3 candidați, din care 2 au obținut permisul de conducere.

Sunt școli, în Iași, cu zero la promovare

La coada clasamentului sunt școli de șoferi din Iași care nu s-au putut lăuda cu candidați care au obținut permisul de conducere. Spre exemplu, Auto Valy Drive SRL a avut 23 de candidați, dar nu a reușit niciunul să obțină permisul. În aceeași situație se află Auto Driver Iași (9 candidați), Auto Ema Plus SRL (15 candidați), Urban Driver Concept SRL (23 candidați), Top Driving School SRL (3 candidați). Patronii școlilor au comentat rezultatele proaste.

„Nu știam de rezultatele asta. Eu am deschis firma în august 2022 și am luat instructori care aveau deja cursanți. Cei care s-au înscris direct la mine au început din ianuarie 2023 să dea examenul. Și programările se fac la distanțe foarte mari. Termini acum, în aprilie, și dai în august. Eu am două mașini la stradă, sunt la început. Chiar dacă nu poți da vina doar pe ei, mulți examinatori sunt aroganți, iar candidații au emoții”, a transmis Ștefan Valeriu Amuhaia, patronul societății Auto Valy Drive SRL, care operează în municipiul Pașcani.

Șefii de la Iași au transmis rezultatele din 2022

Față de anul 2021, în 2022, rata de promovare a crescut cu 5,6 la sută.

„Conform datelor existente la nivelul SPCRPCIV Iași, în anul 2022 au fost examinați, la proba practică, la toate categoriile, 25.055 de candidați, dintre care 11.158 au fost declarați «Admis» (44,53 la sută). Comparativ cu anul 2021, se poate observa o ușoară creștere a nivelului de promovabilitate. În anul 2021 au fost examinați 24.627 de candidați, fiind declarați «Admis» 9.578 de candidați (38,89 la sută)”, a transmis Ștefan Grecu, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași.

Situația școlilor de șoferi din Iași poate fi consultată AICI, pe ediția online a BZI.

Comentarii
  • Pica multi la examen pentru instructorii stau
    mereu cu capul in telefon când treci pe lângă ei.
    Timpu trece leafa merge
    De asta si s au înmulțit asa
    Toată Dacia e blocată de mașini de scoala
    Cand e mai aglomerat la 8-9 sau 16 -17 ei atunci ies in trafic
    Foamea de bani ….

  • Incercati sa descoperiti scolile de soferi unde instructori sunt fosti politisti iesiti la pensie. Ei pot face diferenta intre Admis / Respins

  • Reclama deșănțată pentru semianalfabetul asta pipernicit de Grecu.si pentru scolile de soferi cu care el colaboreaza demuuuult,pe bani grei!
    Jegurilor,mortalitatea prin accidentele rutiere vi se datoreaza !
    Scoateti la soare vagoanele de bani negri adunati din vanzarea permiselor de conducere!
    Infractori in uniforme

  • Vom avea parte de civilizație în trafic doar dacă se face o reformă profundă începând cu reacreditarea școlilor auto și reatestarea instructorilor auto, deoarece șoferii din România sunt slab educaţi şi prost pregătiţi. Mulţi dintre proaspeții posesori de permis de conducere devin agresivi sau iresponsabili în trafic şi sunt implicați în diferite evenimente rutiere dar și în accidente grave.

  • Au mai aparut in ziar asemenea articole despre scolile de soferi din Iasi, la fel de lipsite de profesionalism si insuficient documentate. Statistica are anumite reguli, pe care daca le ignori, rezultatele sunt viciate si produc dezinformare. Asa ca, domnilor ziaristi, daca mai scrieti asemenea articole, documentati-va serios si apelati la specialisti !

  • Au mai aparut in presa asemenea articole despre scolile de soferi din Iasi, insuficient documentate si lipsite de profesionalism. Statistica are anumite reguli, pe care daca le ignori, rezultatele sunt viciate si produc dezinformare. Asa ca, domnilor ziaristi, documentati-va serios si apelati la specialisti !

  • Dora Manureac

    Pai cine sunt verificatorii ? Niste imputiti de bugetari, niste insecte ajunse pe picior mare de-o aroganta de neinchipuit. Nu dam nume ca se stiu ei cine sunt. Asa-i cu Gheorghe, Vasile si Ion ajunsi pe functii. Profita la maxim, ca nu are cine sa-i ia la intrebari. De asta avem capodopere pe sosele.

  • Echipa de examinatori din Iasi este una deosebit de buna! Profesionisti care nu lasa loc de interpretari! Pacat ca unii dintre ei au mai iesit la pensie. Vorbim aici si de un numar redus de examinatori! Dar daca totusi ai promovat la Iasi, poti spune ca esti pe calea cea buna!

  • Cea mai penala scoala de soferi, pt oamenii onesti, este automobilistul.

  • Cristianeee,drpciv ul de la Iasi este ,fara indoiala,cea mai penala echipa din tara.
    Cea mai mica rata de promovare si cele mai rare reprogramari.,accidente grave foarte multe.Ale promovatilor de Iasi.
    Concluzia:promovatii lor sunt foarte slabi.

  • Stefan Grecu pare dezgropat, din ce cimitir l-ati recuperat :))

  • Pica multi la examen pentru instructorii stau
    mereu cu capul in telefon când treci pe lângă ei.
    Timpu trece leafa merge
    De asta si s au înmulțit asa
    Toată Dacia e blocată de mașini de scoala
    Cand e mai aglomerat la 8-9 sau 16 -17 ei atunci ies in trafic
    Foamea de bani ….

  • De ce se mai autorizeaza scolile de soferi cu zero promovabilitate? De ce la finalul unui an dezastruos, nu li se ridica autorizatiile, pana cand instructorii acesr scoli nu fi pusi sa dea teste, sa invete si sa dea un nou examen pentru obtinerea de autorizatii? Daca nu este legislativ, atunci Prefectura face propuneri legislative. De asta pe de o parte vedem haos, coliziuni cu duiumul si accidente unde se pierd vieti, ce pleaca din scoli, dar si de partea a doua a nesimtirii si teribilismului noilor soferi.

  • TOPUL Scolilor în HORA FRATIEI cu MILITIA,asta spuneti !UN PIC de îndrumare dacă vreti permis ! Cineva mai sus ,zicea un alt adevar;Căutati SC -li cu fosti MILITIENI !

  • Mircea Gramada

    Nu conteaza cat-e scoli de soferi este in Iasi . Eu meam luat permisu cum so putut, din afara judetului, ca eu nu sunt din Iasi. Sunt student aici si merg cu BMWeul meu si nu am loc pe strada de atatiea incepatori care nu au, ezact ca mine, semnalizari la masini si incurca.
    Propun ca lectiile de soferit sa se tina noaptea ,cand este mai liber. De la 1 la 5 dimineata, nu mai incurca pe nimeni. Sa aibe loc si oamenii care are masini tari si vor sa se relaxeze la o plimbare pana pe Copou!
    Power!

  • Am mai intrebat dar vad ca romanii IDIOTI nu-si pun intrebarea pentru ce platesc Militia Romana daca ea este la comanda poponarului Zelensky.

    Masinile de Militie sunt vopsite de un an de zile in galben si albastru, adica in culorile steagului Sataniei, iar militienii au pe epoleti stele cu shase colturi in loc de stele cu cinci colturi.

    Romania este ocupata de khazarii nazisti satanisti inchinatori la Satana Yehova si romanii nu au priceput acest lucru inca.

    Tradatorii ZoiAnus, Ciuca Butoi cu KK si Ciolanus au vandut Romania si poporul roman IDIOT nu a aflat inca.

    La schimb Romania primeste grau toxic pentru ca romanii IDIOTI sa manance paine toxica si sa dea coltul mai repede pentru ca IDIOTII sa fie mai putini.

  • Am mai intrebat dar vad ca romanii IDIOTI nu-si pun intrebarea pentru ce platesc Militia Romana daca ea este la comanda poponarului Zelensky.

    Masinile de Militie sunt vopsite de un an de zile in galben si albastru, adica in culorile steagului Sataniei, iar militienii au pe epoleti stele cu shase colturi in loc de stele cu cinci colturi.

    Romania este ocupata de khazarii nazisti satanisti inchinatori la Satana Yehova si romanii nu au priceput acest lucru inca.

    Tradatorii ZoiAnus, Ciuca Butoi cu KK si Ciolanus au vandut Romania si poporul roman IDIOT nu a aflat inca.

    La schimb Romania primeste grau toxic pentru ca romanii IDIOTI sa manance paine toxica si sa dea coltul mai repede ca sa fie mai putini.

  • Toți sunteți acuzatori și vă dați părerea, fără a avea pic de habar despre ce vorbiți

  • Ceea ce este curios este doar un singur lucru:de ce durează 3,4,5luni sa te programeze la traseu cel puțin????De ce în alte orașe timpul de așteptare e mai mic?Pai oricine așteaptă atât, uita multe lucruri ca să nu mai vorbim ca nu mulți își permit sa ia zeci și zeci de ore de condus pana la examen
    În SUA,Franța….de ce se poate sa se dea examen și cu persoane autorizate și nu doar cu politia ca la noi?Și sincer tot Romanica e pe primele locuri în statisticile cu cele mai multe accidente și cei mai mulți morți pe șosele.. Ceva nu e în regula….

  • Examinatorii politiei is sint niste infractori plini de greata !!!!alooooo DGA

  • Adrian Mihai

    Cel mai increzut, zeflemist, libidinos, sta numai live pe facebook 🤯sa arate lumii ce „mare instructor” este🤯 RAGE (nu explica civilizat), preț dublu să arate cât este el de cautat(prima data îți spune ca nu are loc liber🤣🤣🤣și în secunda doi, găsește și îți face o favoare ca te ia🤣🤣🤣 dupa ce plătești, face câteva ore (rage de te duce cu capul) ajungi la examen te lasă balta. Acest mare „Instructor” se numește Cisman Virgiliu 🤯FERIȚI-VĂ!

  • Cr9😳 Foarte bine punctat!

  • Poti scoate dosarul si te poti muta la alta scoala mai civilizata si cu instructori buni, daca mai exista asa ceva in satul Iasi.

  • Fost cursant

    Auto Training Expert e o facatura de scoala cu instructori handicapati obsedati de facebook si de bani, muuuulti bani. Si nu e singura cred, dar peste asta am dat eu, spre ghinionul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *