Prima pagină » Titlurile zilei » Topul mașinilor de lux din Iași! Cum arată cele mai râvnite automobile pe străzile din oraș (EXCLUSIV)

Topul mașinilor de lux din Iași! Cum arată cele mai râvnite automobile pe străzile din oraș (EXCLUSIV)

05 feb. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Sute de mașini de lux circulă zi de zi pe străzile din Iași. Automobile marca Ferrari, Lexus sau Rolls-Royce sunt tot mai văzute pe arterele circulate din municipiu. Proprietarii nu ezită să-și etaleze mașinile de sute de cai putere, lista acestor autoturisme fiind una destul de lungă. Citiți în rândurile de mai jos care sunt principalele mărci de autoturisme de lux din Iași

La finalul anului 2020, parcul auto din județul Iași înregistra 252.533 de autoturisme. Conform Direcției Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (DRPIV), în județ sunt înregistrate de la mopede, motociclete, și până la autovehicule și mașini de mare tonaj. Raportul făcut la finalul anului 2020 arată un număr de 48 de mopede, 2.074 motociclete, dar și 206.137 de autoturisme. De asemenea, sunt înregistrate 1.907 autobuze și microbuze. În plus, sunt înregistrate și 26.417 autovehicule de transport mărfuri. Mai sunt înregistrate și 3.970 tractoare, dar și 2.799 semiremorci. Conform documentelor, mai sunt înregistrate și 6.414 remorci, 1.053 vehicule pentru scopuri speciale și 714 tractoare înmatriculate.

Cele mai căutate mărci de autoturisme din Iași. Lista completă a vehiculelor din județ

Printre mărcile de lux din Iași se află Acura, modelul din gama superioară Honda. În județul Iași se găsesc două astfel de modele, ambele cu o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani. Pe străzile din Iași circulă și două autoturisme marca Aston Martin. Un model DB 9 are o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani și e trecut pe benzină. Prețul pentru un astfel de autoturism poate ajunge la 55 de mii de euro în funcție de vechime.

Un alt model Aston Martin este și Rapide, mașină cu o vechime între 6 și 10 ani, conform raportului DRPIV. Prețul poate ajunge la 50 de mii de euro pentru un asemenea model. De asemenea, în Iași sunt înregistrate și 8 autoturisme marca Bentley. Marca Continental, prezentă pe străzile din Iași, are o vechime cuprinsă între 16 și 20 ani, conform documentelor. Prețul poate atinge 45 – 50 de mii de euro. Un alt model Bentley este Continental Flying Spur.

Din această categorie sunt 3 modele în Iași, toate cu o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani. Un alt model este Continental GT V8 S, model cu o vechime cuprinsă între 6 și 10 ani. Un model Bentley Continental GT din Iași are o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani, prețul fiind unul de 30 de mii de euro. Alte două modele Standard Saloon, ambele de epocă, au o vechime de decenii.

Cele mai dorite mărci de autoturisme din Iași

În județul Iași sunt și 7.186 de autoturisme marca BMW. Dintre acestea, din categoria celor de lux se disting cele din marca X6 și Z4. În oraș se regăsește și un autoturism marca Buick, model cu o vechime mai mare de 20 de ani. În Iași sunt și 7 mașini marca Cadillac. Dintre acestea se disting 3 autoturisme model BLS, cu o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani. Un model Escalade ESV are o vechime între 3 și 5 ani. Prețul de pornire pentru un astfel de autoturism este de circa 70 de mii de euro. Alte 155 de autoturisme reprezintă marca Chrysler.

Din această clasă, cele mai multe sunt model Voyager (28 bucăți). Patru modele au o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani, iar 16 au o vechime între 16 și 20 de ani. Alte 8 autoturisme din această marcă au o vechime de peste 8 ani. Aceste mașini circulă pe străzile din Iași, unul din cele mai aglomerate municipii din țară, conform măsurătorilor.

Mașini marca Ferrari pe străzile din Iași

În listă apar și 4 autoturisme marca Ferrari. Este vorba despre un model California, cu o vechime cuprinsă între 6 și 10 ani. Prețul unui model din această categorie poate ajunge la peste 100 de mii de euro. În Iași este și un model California T cu o vechime cuprisă între 3 și 5 ani. Prețul acestui model poate ajunge la 160 de mii de euro, conform site-urilor de specialitate. Alte două mașini din modelul F430 au o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani. Prețul pentru un model din această categorie este de minimum 90 de mii de euro. În oraș mai sunt și 4 modele Hummer, ambele cu o vechime de peste 20 de ani.

De asemenea, sunt înregistrate 128 de autoturisme marca Jaguar, dar și alte 108 marca Jeep. Conform documentelor, în Iași sunt înmatriculate și 304 diferite modele din marca Lexus. De asemenea, 4 autoturisme au marca Lincoln. Pe străzile din oraș circulă și 4 mașini marca Maserati. Cel mai vechi model este un Quattroporte, fabricat înainte de anul 2000.
În oraș sunt înregistrate și circa 5.000 de autoturisme marca Mercedes Benz. Astfel de mașini se înscriu în categoria celor de lux.

5 proprietari de Rolls-Royce în Iași

În oraș circulă și 73 de mașini marca Porche, dar și 5 autoturisme marca Rolls-Royce. Un model marca Cullinan, fabricat în ultimii 2 ani, prezent pe străzile din Iași, valorează între 330 – 380 de mii de euro. În oraș este și un model marca Ghost, cu o vechime între 3 și 5 ani. Prețul unui astfel de autoturism este de circa 215 mii de euro. Alte 3 mașini marca Rolls-Royce, cu o vechime de peste 20 de ani, nu au modele specificate. De asemenea, sunt alte 13 mașini marca Tesla. Dintre acestea sunt 6 modele marca Tesla 3 cu o vechime de maximum 2 ani. Un astfel de model are un preț de plecare de circa 55 de mii de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *