Prima pagină » Sport » Topul în care Simona Halep este lider! Parcursul excelent din 2020 al numărului doi mondial nu a rămas fără ecou
Topul în care Simona Halep este lider! Parcursul excelent din 2020 al numărului doi mondial nu a rămas fără ecou

Topul în care Simona Halep este lider! Parcursul excelent din 2020 al numărului doi mondial nu a rămas fără ecou

11 dec. 2020, 02:00,
în Sport

Simona Halep (29 de ani, numărul 2 WTA) a avut un parcurs de invidiat în 2020. Sportiva din România a cucerit trei trofee, la Dubai, Praga și Roma, și este jucătoarea cu cel mai bun procentaj de victorii/meciuri disputate în acest an.
În ciuda pauzei provocate de pandemiei și a problemelor legate de situația actuală, Simona Halep s-a adaptat rapid și a avut un sezon formidabil în circuitul WTA. Constănțeanca a cucerit trei titluri, la Dubai, Praga și Roma, ajungând astfel la 22 de trofee câștigate de-a lungul carierei.
Mai mult, Halep a triumfat în 23 din cele 26 de partide din 2020, clasându-se astfel pe prima poziție într-un top al procentajelor de victorii/meciuri disputate, cu 88,5%, susține eurosport.ro. Campioana noastră este urmată de Naomi Osaka, cu 84,2%, iar pe locul trei se află liderul mondial, Ashleigh Barty, cu un procentaj de 78,6%.

Clasamentul WTA privind procentajul victorii/jocuri în 2020

Simona Halep 88.5%
Naomi Osaka 84.2%
Ashleigh Barty 78.6%
Serena Williams 7733%
Petra Kvitova 76.9%
Garbine Muguruza 76.7%
Iga Swiatek 76.2%
Nadia Podoroska 76%
Victoria Azarenka 75%
Elena Rybakina 74.4%

Simona Halep, protagonista meciului anului

Finala turneului WTA de la Dubai din luna februarie, la capătul căreia Halep și-a adjudecat primul titlu al anului, împotriva Elenei Rybakina, a fost desemnată cea mai frumoasă partidă de tenis feminin din 2020. Numărul doi mondial a revenit după ce a pierdut primul set, 3-6, și l-a câștigat pe al doilea cu același scor. În setul decisiv, Halep s-a impus în tiebreak și a ridicat trofeul.
Nominalizată la premiul pentru cea mai bună jucătoare a anului, Simona Halep a pierdut lupta în fața Sofiei Kenin. Americanca a fost aleasă jucătoarea anului 2020 în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA) după ce a obținut prima sa victorie într-un turneu de Grand Slam, la Australian Open. Printre nominalizate, au mai fost Victoria Azarenka, Arina Sabalenka, japoneza Naomi Osaka și poloneza Iga Swiatek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`