Prima pagină » Sport » Topul în care FCSB surclasează PSG sau Chelsea, iar Barcelona și Real Madrid nici măcar nu sunt în primele 10
Topul în care FCSB surclasează PSG sau Chelsea, iar Barcelona și Real Madrid nici măcar nu sunt în primele 10

Topul în care FCSB surclasează PSG sau Chelsea, iar Barcelona și Real Madrid nici măcar nu sunt în primele 10

11 nov. 2020, 02:00,
în Sport

Bayern Munchen conduce ierarhia formațiilor care au marcat cele mai multe goluri pe meci, în top cinci campionate ale Europei. Dacă ar fi fost inclusă în acest clasament, FCSB s-ar fi poziționat peste PSG, Chelsea sau AC Milan

FCSB este cea mai ofensivă echipă din Liga 1. Roș-albaștrii au marcat 28 de goluri în primele 10 runde, mai mult decât au reușit împreună principalele contracandidate la titlu, Universitatea Craiova și CFR Cluj. Cu 2,8 goluri pe meci, liderul României ar fi pe locul doi în Europa la acest capitol, după campioana Europei, Bayern Munchen.
Cu 27 de goluri înscrise în șapte partide, bavarezii conduc detașat clasamentul, cu 3,9 reușite pe meci. Urmează PSG, cu o medie de 2,6 goluri și un grup de trei echipe cu 2,57 de goluri / meci: Aston Villa, Atalanta și Sassuolo.

Pe locul șase se află Chelsea, cu o medie de 2,5 reușite, urmată de Atletico Madrid, 2,43, Tottenham, 2,38, iar alte trei echipe din Serie A și una din Bundesliga, încheie top 10, cu 2,29 goluri pe meci: AC Milan, AS Roma, Inter și Union Berlin.
Formații precum Real Madrid, cu o medie de 1,75 goluri pe meci, Barcelona, 2,14, sau Liverpool, 2,25, nu prind primele 10 locuri în această ierarhie, în care FCSB s-ar clasa pe poziția a doua. În alcătuirea clasamentului s-au luat în considerare doar jocurile din campionatele interne.

FCSB, în fruntea Ligii I! Man și Tănase conduc clasamentul golgheterilor

Sub comanda lui Toni Petrea, FCSB are un început excelent de sezon. În comparație cu stagiunea precedentă, când FCSB a marcat 28 de goluri după 19 etape, roș-albaștrii au reușit aceeași performanță în doar 10 runde și conduc Liga 1, la egalitate de puncte cu Universitatea Craiova.

Mai mult decât atât, Dennis Man și Olimpiu Moruțan au niște cifre remarcabile după primele zece etape. Cei doi au reușit să-și depășească deja cel mai mare nivel al golurilor produse într-un sezon. Dennis Man a contribuit la 14 goluri, având 9 reușite, la egalitate cu Florin Tănase în topul golgheterilor, și cinci pase decisive. Doar în sezonul 2017/2018 a mai avut cifre similare, când a marcat zece goluri și a oferit două pase decisive.
De partea cealaltă, Olimpiu Moruțan a contribuit până acum la opt goluri, având trei reușite și cinci pase decisive. Până acum, Moruțan mai reușise doar în sezonul 2018/2019 să producă șapte goluri, în 27 de partide. În stagiunea respectivă, mijlocașul venit de la Botoșani a înscris de trei ori și a oferit cinci assist-uri.
Prestațiile lui Dennis Man, convocat la naționala mare pentru acțiunea din luna noiembrie, l-au impresionat și pe Ilie Dumitrescu:

„Man este cel mai bun jucător din campionatul nostru. El merita să joace la naționala mare. L-a forțat pe Mirel Rădoi să-l ia la echipa mare. prin prestațiile de la FCSB dar și de la tineret”, a spus „Mister”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *