Prima pagină » Magazin » Topul Celor Mai Îndrăgite Cărți de Dezvoltare Personală
Topul Celor Mai Îndrăgite Cărți de Dezvoltare Personală

Topul Celor Mai Îndrăgite Cărți de Dezvoltare Personală

22 dec. 2021, 11:25,
în Magazin

Este bine cunoscut faptul că toți ne dorim în viață să avem succes, să reușim ceea ce ne propunem pe toate planurile, iar cărțile de dezvoltare personală ajută foarte mult în această direcție. Acestea conțin informații utile de la oameni trecuți prin diferite situații și de la experți, care sunt bucuroși să îți împărtășească strategii de a te propulsa în următoarea etapă din viața ta.

Fie că problemele tale sunt legate de relația de cuplu, de relația cu copilul tău sau probleme pe plan profesional, o carte de dezvoltare personală poate avea același succes ca un terapeut. Totuși, pentru ca problemele tale să fie cu adevărat rezolvate, trebuie să știi cum alegi cartea potrivită pentru tine.

Cum să alegi cartea de dezvoltare personală potrivită?

Când te hotărăști să încerci varianta unei cărți pentru dezvoltare personală ca sa rezolvi o problemă din viața ta sau pur și simplu cauți o nouă carte pe care vrei să o citești, primul lucru pe care îl faci este să cauți pe internet să vezi care sunt cele mai în vogă titluri, cele mai noi sau cele mai bune. Și ai surpriza să dai peste multe pagini, cu diferite titluri de cărți. Cum știi ce să alegi? Pentru că nu toate sunt potrivite, iar unele îți pot face mai mult rău decât bine. Iată care sunt criteriile după care ar trebui să te uiți:

  • Alege cartea în funcție de problema pe care încerci să o rezolvi. Sunt cărți specializate pe probleme financiare, de familie, viață socială sau profesională.
  • Află informații utile despre autor. Ar trebui să îți atragă atenția o carte despre cum poți să ajungi milionar, dar care este scrisă de un om de rând, care nu are experiența unei astfel de vieți.
  • Alege o carte pe care îți este ușor să o înțelegi, care este ușor de citit și interpretat.

Top 10 cărți de dezvoltare personală:

  • If you’re so smart, why aren’t you happy? de Raj Raghunathan – o carte despre cum succesul academic nu înseamnă neapărat succes în carieră, iar oamenii inteligenți nu iau neapărat decizii mai bune în ceea ce privește viața lor. La finalul acestei cărți îți vei da seama că nu este o corelație între cele două, iar succesul nu îți garantează fericirea.
  • Make your bed! de Admiral William H. McRaven – o carte care te învață că succesul apare treptat și cum fiecare mică activitate dusă la bun sfârșit, de exemplu, să îți faci patul, reprezintă un pas important în dezvoltarea încrederii în sine.
  • Atomic Habits. An easy and proven way to build good habits and break bad ones de James Clear – această carte îți arată un traseu ușor de urmat pentru a scăpa de obiceiurile proaste și a-ți forma altele sănătoase pentru tine.
  • How to win friends and influence people? de Dale Carnegie – această carte s-a vândut în peste 45 de milioane de exemplare și a apărut în anul 1936. Secretul pe care mizează Dale Carnegie pentru a deveni un om influent este să fii un om bun. Atunci când te porți frumos cu cei din jur, ai șanse mai mari să ai influență asupra lor. El încurajează în această carte să nu critici, să nu condamni alte persoane și să nu te plângi , iar șansele să fii plăcut sunt mult mai mari.
  • Declutter your mind de S. J. Scott and Barrie Davenport – o carte minunată care te învață cum să alungi gândurile negative din viața ta și să atragi doar energii pozitive. Te învață pas cu pas cum să te concentrezi pe acele aspecte din viața ta care merită cu adevărat atenție.
  • The Power of Habit de Charles Duhigg – această carte te ajută să îți dai seama de ce faci ceea ce faci în viața de zi cu zi și în afaceri. Te ajută să îți dai seama cum îți creezi obiceiurile.
  • 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos de Jordan B. Peterson – autorul ne îndeamnă să ne reîntoarcem la vechile valori și adevăruri care ne pot ajuta să ducem o viață mai bună și care pot fii antidotul pentru haosul din jurul nostru.
  • Man’s Search For Meaning de Viktor E. Frankl – o carte scrisă din experiența autorului ca și prizonier într-un lagăr de concentrare nazist din timpul celui de-al doilea război mondial. Acesta explică metoda psihoterapeutică folosită de el, și anume crearea unui scop în viață care îl ajută să depășească momentele dificile și să meargă mai departe. Acesta a observat că soldații care aveau un scop dincolo de război, aveau șanse mai mari să trăiască.
  • Get out of your own way de Dr. Mark Goulston și co-autor Philip Goldberg – această carte te învață cum să îți împingi limitele la maximum și cum să treci peste cele mai mari obstacole din viața ta, cum ar fi frică, gelozie, furie, vină, obsesie și multe altele.
  • You are a badass de Jen Sincero – o carte scrisă cu mult umor, care te învață să îți recunoști slăbiciunile și să lupți cu ele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *