Prima pagină » Local » Topul celor mai cumpărate cărți din 2022. Lucrările care îţi schimbă viața sunt cele mai citite

Topul celor mai cumpărate cărți din 2022. Lucrările care îţi schimbă viața sunt cele mai citite

09 ian. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Când vine vorba de citit, ieşenii sunt interesaţi, în cea mai mare parte, de operele din sfera dezvoltării personale. Astfel, în topul celor mai cumpărate cărţi în anul 2022 se află titlurile scrise de autorii Gabor Maté, Mark Manson şi Alex Michaelides

Cartea este considerată ca fiind un învățător ce ghidează pașii cititorului spre cunoaștere. Aceasta îl poate duce în lumi nebănuite, spre cunoaștere. În funcție de genul său, cartea poate trezi diferite trăiri, de la conștientizare la bucurie, intrigă, dar şi tristețe, în funcție de genul ales. În 2022, tot mai mulți ieșeni s-au arătat interesați de volumele de dezvoltare personală, dar şi de cărțile de beletristică.

Astfel, în topul celor trei titluri cumpărate de aceştia în anul 2022 se regăsesc „Când corpul spune nu – Costul stresului ascuns” de Gabor Maté, carte de non-ficțiune, dezvoltare personală, traumă şi vindecare, „Arta subtilă a nepăsării – O metodă nonconformistă pentru o viaţă mai bună”, ce îl are ca autor pe Mark Manson şi „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides.

Coperta cartii scrise de Gabor Mate, „Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns”

Pe locul 1 în topul celor mai cumpărate cărţi din 2022 de către ieşeni se află „Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns” scrisă de Gabor Mate

Topul celor mai cumpărate cărţi

„Arta subtilă a nepasarii - O metoda nonconformista pentru o viata mai buna” ce îl are ca autor pe Mark Manson

Pe locul 2 se află cartea denumită „ Arta subtilă a nepăsării – O metodă nonconformistă pentru o viaţă mai bună” ce îl are ca autor pe Mark Manson

Când vorbim de topul celor mai cumpărate cărţi vorbim, în principal, de dezvoltare personală. Astfel, pe locul întâi se află lucrarea scrisă de Gabor Maté, „Când corpul spune nu – Costul stresului ascuns”. Besteseller-ul lui este cel mai cumpărat titlu în categoria oamenilor activi.

Autorul explorează manifestările și consecințele stresului în mintea și corpul omului modern. Volumul oferă cititorilor idei practice pentru gestionarea stresului. Conform recenziilor oferite de cititori, este un manual practic şi o carte indispensabilă din biblioteca personală.

„Cartea este extraordinara. E o sursă de a crește personal și de a îmbogăți cunoștințele despre medicină, dar nu numai. Sunt prezentate detalii legate de cum se identifică o boală, cât de repede, cum unele tratamente nu mai funcționează şi de ce. Ideea principala a cărții este una exemplificată în fiecare capitol: în spatele oricărei boli există un cumul de emoții, cum ar fi furia ținută în ființă umană”, a spus cititorul.

Pe al doilea loc în topul celor mai cumpărate cărţi se află cea scrisă de Mark Manson, „Arta subtilă a nepăsării – O metodă nonconformistă pentru o viaţă mai bună”. Autorul abordează realist viaţa, dar și problemele cu care se confruntă oamenii. Volumul oferă şi exemple concrete ale modului în care oamenii aleg să se raporteze la probleme.

Într-un mod subtil, Mark Manson atinge „victima” din fiecare cititor pe care îl invită să conștientizeze că omul este singurul responsabil de fericirea și nefericirea din viaţa sa. Ieşenii recomandă cartea pentru persoanele care doresc o schimbare în propria viaţă.

„Cartea este una la care mă voi întoarce probabil pe parcursul întregii vieţi. Mi-a plăcut enorm şi am învăţat mai multe ca niciodată. O recomand persoanelor care vor să se înțeleagă mai bine sau pur și simplu pentru sfaturi bune de viaţă”, a spus un ieşean.

Printre operele cumpărate de ieşeni în anul 2022 se află şi cartea de beletristică scrisă de Alex Michaelides, „Pacienta tăcută”, un volum de ficţiune, thriller şi suspans. Tradusă în peste 50 de limbi și vândută în milioane de exemplare, aceasta este cea mai râvnită carte de ficțiune. Descrierea acesteia este cel puţin intrigantă, mai exact,

„Alicia este o pictoriță de succes, măritată cu un fotograf de modă. Într-o seară oarecare, când soțul ei se întoarce de la o sesiune foto, Alicia îl împușcă de cinci ori și apoi intră într-o tăcere de ani de zile. Psihoterapeutul Theo Faber va încerca să o facă să vorbească și să dezvăluie un secret teribil”.

Ieşenii care au citit volumul se declară mulțumiți.

„Ador cartea asta. Te tine în suspans cu fiecare pagina pe care o citești. Odată ce ai început-o nu te mai dezlipești de ea. Este superbă”, a declarat o ieşeancă.

Coperta cartii „Pacienta tacuta” scrisa de Alex Michaelide

„Pacienta tăcută” scrisă de Alex Michaelide, ce include 368 de pagini, ieşenii doritori au achiziţionat-o achitând între 29 şi 45 de lei

Cărţile cu preţuri accesibile sunt în topul dorințelor ieşenilor

O femeie care citeste dintr-o carte si care are multe carti in jur


În topul celor mai cumpărate cărţi de către ieşeni, primele două locuri sunt ocupate de volumele pentru minte, corp şi suflet

Volumele regăsite în topul celor mai cumpărate cărţi de către ieşeni au preţuri variabile în funcţie de locul din care sunt achiziționate, însă diferenţele nu sunt mari. Mai exact, ieşenii au achitat pentru „Când corpul spune nu – Costul stresului ascuns” între 41 şi 50 de lei. Aceasta include 380 de pagini de dezvoltare personală.

Pentru volumul autorului Mark Manson, „ Arta subtilă a manipulării – O metodă nonconformistă pentru o viaţă mai bună”, ieşenii au plătit între 38 şi 49 de lei. Cartea de dezvoltare personală include 240 de pagini. Iar pentru bestseller-ul „Pacienta tăcută”, scris de Alex Michaelide, ce include 368 de pagini, ieşenii doritori au achitat între 29 şi 45 de lei.

În anul 2022, ieşenii au fost interesați de dezvoltarea personală. Astfel, în topul celor mai cumpărate cărţi, primele două locuri sunt ocupate de cele pentru minte, corp şi suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`