Prima pagină » Actualitate » Topul celor mai bune locatii pentru a face un gratar la iarba verde in jurul Iasului! Atentie! Petrecaretii pot avea parte de surprize neasteptate!
Topul celor mai bune locatii pentru a face un gratar la iarba verde in jurul Iasului! Atentie! Petrecaretii pot avea parte de surprize neasteptate!

Topul celor mai bune locatii pentru a face un gratar la iarba verde in jurul Iasului! Atentie! Petrecaretii pot avea parte de surprize neasteptate!

30 apr. 2018, 20:04,
Raluca Costin în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:649877;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Astazi se asteapta ca iesenii sa iasa in numar record la iarba verde in cautarea unui loc in care pot sa faca un gratar @ Tot weekend-ul a fost extrem de aglomerat @ BZI va prezinta un top al locatiilor in care puteti merge pentru a face un gratar in mijlocul naturii @ Iesenii care nu au plecat din oras de 1 Mai si vor sa sarbatoreasca romaneste de Ziua Muncii pot sa petreaca ziua libera, cu familia si prietenii, in zonele special amenajate din jurul Iasului  

Intrucat ziua de 1 Mai se anunta una calduroasa, este numai buna pentru iesit la gratare. Desi vremea este de partea celor care doresc sa iasa in natura pentru a savura un gratar gustos, exista riscul sa fie amendati de catre comisarii de la Garda de Mediu daca incing gratarele in zone situate in arii protejate.

In acest context, reporterii BZI prezinta un top al celor mai bune zone de iesit la gratar astazi. Spatiile amenajate sunt insuficiente raportat la numarul de ieseni care au facut deja o traditie in aceasta modalitate de a petrecere de 1 Mai.

Astfel, cei care vor sa mai prinda un loc bun ar trebui sa ajunga mai dimineata la gratarele instalate de autoritati. In caz contrar, dupa-amiaza sunt putine sanse sa mai gaseasca locuri libere.

Astfel, in topul locatiilor, Ciricul se situeaza de departe pe primul loc pentru iesenii care doresc sa-si petreaca timpul liber. Aici vin in fiecare an un numar mare de ieseni care petrec linistit alaturi de familie si prieteni si au la dispozitie locuri de parcare, toalete si activitati de relaxare precum plimbarile cu barca pe lac sau cu bicicletele. Drept urmare, acestia beneficiaza de un pachet complet daca aleg sa petreaca Ziua Muncii in zona de Agrement Ciric.

Pe langa locurile speciale amenajate de Primaria Iasi exista si un numar destul de mare de oferte private pentru a manca un gratar gustos sau pentru a petrecere timpul liber intr-un mod cat mai placut.

Pe locul doi in topul realizat de BZI se afla zona de agrement situata paralel cu Bulevardul C.A. Rosetti din Iasi. Aici sunt amenajate gratare si sunt puse tomberoane pentru aruncatul gunoaielor. In schimb, aici nu sunt alternative private de alimentatie sau de petrecut. Natura este mai salbatica. Insa fiind aprope de un drum intens circulat, este greu de gasit alte tipuri de activitati pentru copii sau activitati sportive.

Inspre Breazu mai sunt gratare amenajate

In top urmeaza zona situata intre Copou si Breazu. La limita dintre Iasi si Breazu sunt instalate gratare pe marginea drumului, dar sunt mult mai putine si tot timpul este ocupat. Cei care aleg aceasta zona, merg de obicei un pic mai jos, pe un teren liber, situat chiar la intrarea in Breazu, pe staga. In schimb, acolo nu sunt gratare amenajate si exista un risc mare de a primi amenzi.

De asemenea, in zona Bucium – Pietrarie mai sunt amenajate gratare, insa acolo este vorba de o locatie privata. Cei care vor sa se relaxeze pe platoul Bucium, zona de agrement Galata, Barnova sau Aroneanu, nu au voie sa faca gratare. In fiecare an, aceste zone se aglomereaza chiar de dimineata. Riscul de a primi amenzi nu prea este luat in seama. Cei care aleg zonele mai putin aglomerate, respectiv parcurile sau zonele limitrofe padurilor, pot sa stea la picnic fara a face gratare.  

Pastrati curatenia!

Autoritatile locale atrag atentia ca iesenii risca amenzi daca nu respecta legea privind activitatea de picnic. Cei care vor sa petreaca in natura trebuie sa stie ca nu orice zona este destinata pregatirii gratarului. Persoanele fizice care desfasoara activitatea de picnic trebuie sa cunoasca faptul ca orice degradare a amenajarilor, parcare in zone neamenajate, abandonare de deseuri, distrugere de plante, animale, roci, aprindere de foc in loc neamenajat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 100 si 3.000 de lei si eventual cu evacuarea zonei.

Activitatile de picnic desfasurate in afara zonelor permise si in alte conditii decat cele permise au efecte asupra biodiversitatii, asupra solului, apelor de suprafata si freatice si asupra aerului inconjurator. Autoritatile care au competenta sa aplice aceasta lege a picnicului sunt Garda Nationala de Mediu, autoritatile administratiei locale, reprezentantii Politiei Romane si Jandarmeriei Romane si ai Politiei Locale.

Astfel, cei care incing gratarele trebuie sa lase locurile la fel de curate cum le-au gasit. De asemenea, si unitatile administrativ-teritoriale pot incasa amenzi cuprinse intre 10.000 la 50.000 de lei, dupa aplicarea avertismentului, conform legii preventiei.

Primaria Iasi va oferi gratis, astazi, incepand cu orele 10:00, la baza de Agrement Ciric, mici si bere tuturor celor veniti sa sarbatoreasca Ziua Muncii.

Cei care surprind imagini interesante astazi de la picnic pot trimite filmulete sau poze pe adresa redactiei la [email protected] sau pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
05 septembrie 2024
05 septembrie 2024