Prima pagină » Eveniment-Social » Top surpriză cu rezultate de nota 10, în licee și școli din Iași, la final de examene naționale 2020! Marii performeri sunt elevi și profesori din mediul rural
Top surpriză cu rezultate de nota 10, în licee și școli din Iași, la final de examene naționale 2020! Marii performeri sunt elevi și profesori din mediul rural

Top surpriză cu rezultate de nota 10, în licee și școli din Iași, la final de examene naționale 2020! Marii performeri sunt elevi și profesori din mediul rural

18 iul. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

La final de examene naționale 2020 a fost înregistrat un top surpriză de nota 10 în licee și școli din Iași! Marile reușite educaționale au fost în unități de învățământ preuniversitar din mediul rural și câteva școli de cartier din municipiul Iași. Exemple sunt: Școala Profesională din localitatea Cozmești, Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Hârlău, Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” din Podu Iloaiei, Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Iași, Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași și Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași

Final de examene naționale 2020, un top surpriză de nota 10 în licee și școli din Iași! În acest context, cu note maxime la Evaluarea Națională (EN) au fost absolvenți de clasa a 8-a din următoarele unități de învățământ cu ciclu gimnazial: Școala Profesională din localitatea Cozmești, Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Hârlău. Și în școlile de cartier din municipiul Iași sunt exemple similare, înregistate la: Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Iași, Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași și Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași. Desigur, printre performeri se află și tineri de la marile și de tradiție colegii naționale din Iași: Național, „Costache Negruzzi sau „Emil Racoviță”. De reamintit că, la nivelul întregului județ Iași au fost 68 de medii de 10 pe care le-au obținut elevii ieșeni, dintre care 50 la Evaluarea Națională și 18 la Bacalaureat 2020.

Lungul drumul pavat cu rezultate de nota 10, în licee și școli din județul Iași, din sătucul Cârjoaia până la Cozmești

În acest context, merită a fi scos în prim-plan frumosul drum al performanțelor speciale de nota 10, în licee și școli din județul Iași, din sătucul Cârjoaia și până în comuna Cozmești. Dintre acești elevi se distinge Maria Elisabeta Carp, de la Școala Profesională din Cozmești. Alături de ea este și Gabriel Turbincă, elev de 10 la Evaluarea Națională, olimpicul la Matematică, din satul Cârjoaia, comuna Cotnari. Acesta este un copil de excepție, format la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, din orașul Hârlău, de profesorii Gheorghe Oancea, Mirela Iancu și Aurel Neicu. Absolventul este un alt model al tinerilor din generația sa. Gabriel Turbincă este acum proaspăt licean al Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași.

Ana Maria Leagăn, eleva de media 10 la Evaluarea Națională 2020 Iași, are și ea o poveste de viață impresionantă! Provine dintr-o familie normală care trăiește în micul orășel Hârlău din județul Iași. De-a lungul celor 4 ani de gimnaziu, derulați la „Ștefan cel Mare” din Hârlău, Ana Maria Leagăn a dat dovadă de implicare, inspirație și multă muncă la școală. Profesorii sunt mândri de performanța aparte a absolventei de clasa a 8-a. Este vorba tot de Gheorghe Oancea, Mirela Iancu și Aurel Neicu.

Reușita singurei tinere cu media 10 la Bacalaureat 2020 din afara orașului Iași

Mihaela Coroabă, care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat 2020, este singurul absolvent de liceu cu o asemenea performanță din afara orașului Iași. A absolvit cursurile Liceului Tehnologic „Haralamb Vasiliu”, din orașul Podu Iloaiei. Mihaela Coroabă vrea să urmeze cursurile Universității de Medicină (UMF) „Grigore T. Popa”, din Iași. În completare, cu note de 10 la Evaluarea Națională sau Bacalaureat, respectiv medii generale de peste 9.80 sunt și copii de la Liceul Teoretic „Waldorf” Iași, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași.

La Evaluarea Națională 2020 au fost 50 de candidați care au obținut media generală 10, în comparație cu cei 35 de elevi care au avut media maximă în 2019

În ceea ce privește rezultatele la Evaluarea Națională 2020 Iași, în statistica generală se arată că dintre cei 6.507 candidați prezenți la ambele probe, 5.156 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 79.24 la sută, față de 77.44 la sută pentru anul 2019. Situația finală la Evaluarea Națională 2020 Iași, publicată pe 27 iunie reflectă faptul că din cele 388 de teze la Limba și literatura română reevaluate în urma contestațiilor, 284 au primit note mai mari decât la evaluarea inițială, 17 au rămas notate la fel, iar 87 au primit o notă mai mică. Pentru disciplina Matematică, din cele 256 de teze pentru care s-au depus contestații, 186 au primit note mai mari decât la evaluarea inițială,16 au rămas la fel, iar 54 au primit o notă mai mică.

În baza acestor date, rezultate finale la Evaluarea Națională 2020 după contestații, la nivelul județului Iași, arată că dintre cei 6.507 candidați prezenți la ambele probe, 5.162 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 79.33 la sută, față de 77.52 la sută pentru anul 2019. 50 de candidați au obținut media generală 10, în comparație cu cei 35 de elevi care au avut media maximă în 2019.

18 liceeni din Iași au media generală 10 la Bacalaureat 2020. Majoritatea vor studia la mari universități din România

Astfel, în județul Iași, rezultatele finale după prima sesiune reflectă faptul că procentul de promovabilitate a candidaților înscriși la proba de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, a crescut la 72.87 la sută, față de 71.42 la sută înainte de contestații. Acest procent situează Iașul semnificativ peste media națională de 64.5 la sută. Se impune a fi menționat și faptul că o pondere de aproximativ 40 la sută dintre candidații la Bacalaureat au obținut medii situate în intervalul 8.00 – 9.99, aspect care ilustrează o foarte bună pregătire a acestora.

De asemenea, numărul mediilor de 10 obținute, la nivelul județului Iași, după contestații este semnificativ crescut, de la 12 medii maxime reflectate în urma rezultatelor inițiale, la 18 medii de 10 afișate odată cu rezultatele finale. Unitățile de învățământ ai căror absolvenți au reușit să atingă această performanță sunt: Colegiul Național Iași cu 9 medii de 10, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași cu 5 medii de 10, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași cu 2 medii de 10, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași cu 1 medie de 10, iar Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei cu o medie de 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *